Πήρε το ντέρμπι με ανατροπή η ΑΕΚ ( βίντεο)

ΑΕ Κοζάνης - Μακεδονικός Κοζάνης  3-2
                                                  
 Τη νίκη με ανατροπή πανηγύρισε η ΑΕΚ  στο τοπικό ντέρμπι με σκορ 3-2 με αντίπαλο τον συμπολίτη  Μακεδονικό αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 από το 14’.
 Η φετινή ΑΕΚ  δείχνει στόφα μεγάλης ομάδας  με πολύ καλή ψυχολογία και έμπειρους παίκτες που βρίσκουν τρόπους  να γυρίζουν παιχνίδια.

 Από την άλλη ο Μακεδονικός έβγαλε πάθος ήταν βελτιωμένος αρκετά αλλά προδόθηκε από την  αμυντική λειτουργία και την ψυχολογία.
 Ο Μακεδονικός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε στο πρώτο 20λεπτο  να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και να προηγηθεί με 0-2 ,μετά από σοβαρά αμυντικά λάθη των κιτρινόμαυρων.
Η ΑΕΚ  στη συνέχεια αντέδρασε ισορρόπησε και ευτύχησε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου να μειώσει σε  1-2. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος της η ΑΕΚ  ισοφάρισε νωρίς σε 2-2 ανοίγοντας τον δρόμο για την ανατροπή που ήρθε 20΄πριν το τέλος του παιχνιδιού . Ο Μακεδονικός  ήταν σε γενικές γραμμές  καλός αλλά η πίεση των κακών αποτελεσμάτων στάθηκε εμπόδιο να διεκδικήσει κάτι καλό όταν το παιχνίδι  φάνηκε ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. 
 Στο 6’ απροσεξία των αμυντικών του Μακεδονικού θα μπει ανάμεσά τους ο Αμπατζίδης που θα πλασάρει αδύναμα για να αποκρούσει ο Βαρυτιμίδης
Στο 8’  ο Πουλατσόγλου θα γυρίσει την μπάλα  στον τερματοφύλακα Καραλίγκα που προσπάθησε να  τη διώξει  με τα πόδια χωρίς επιτυχία, ο  Μπέμπης που καραδοκούσε εκμεταλλεύτηκε το λάθος  και  ψύχραιμα τρίπλαρε  τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ και άνοιξε  το σκορ  0-1.
Στο 14’ σουτ έξω απο την περιοχή του Μαντού ο Βαρυτιμίδης διώχνει σε κόρνερ.                                                                           
Στο 16’ φάουλ από αριστερά του Ζαχαριάδη κι ο Πουλατσόγλου στην προσπάθεια του να αποκρούσει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 0-2.
Στο 21’  μεγάλη ευκαιρία για το 0-3 όταν έξυπνο  σουτ του Νικολάου από μακριά πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ κι ενώ ο τερματοφύλακας της ήταν εξουδετερωμένος
Στο 36' σέντρα του Μαντζώλα από αριστερά, ο Μαλούτας από κοντά πλάσαρε  άουτ.
Στο 39’ ωραία μπαλιά του Μαλούτα στον Αμπατζίδη που σούταρε από κοντά αλλά ο Βαρυτιμίδης απέκρουσε  σε κόρνερ.
Το  κόρνερ εκτέλεσε ο Μαλούτας , η μπάλα πέρασε από όλους και ο Άγγελος Πουλατσόγλου στο δεύτερο δοκάρι με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα  οριζόντιου δοκάρι και μετά στα δίχτυα , μειώνοντας σε 1-2.
 Στο 51’ δυνατό σουτ του Τσαμπούρη λίγο έξω
Στο 56’ ωραία μπαλιά του Σκρέκα  στον  Σακαλή που έσπασε το τεχνικό οφσάιτ ,απέφυγε  τον Βαρυτιμίδη και από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Στο 62' ωραία μπαλιά  του Ζαχαριάδη στον Σέχι που μπήκε από αριστερά σούταρε  αλλά ο Καραλίγκας απέκρουσε.
 Στο 65΄φάουλ του Τσολακίδη η μπάλα κοντράρει στο τείχος,  αλλάζει πορεία και περνάει λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι                       Στο 69' δυνατό  σουτ του Σκρέκα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μακεδονικού.
Στο 71’  κάθετη πάσα του Τσολακίδη  στον Ντούκα που μπήκε από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στον Σακαλή που από κοντά ψύχραιμα πέτυχε την ολική ανατροπή.
Στο 74’  φάουλ-σέντρα του Ζαχαριάδη, ο Αντωνόπουλος έπιασε από κοντά την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.
Στο 78’  ο Αμπατζίδης  από έξω  αριστερά σούταρε  αλλά ο Βαρυτιμίδης απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 86’  φάουλ  του Ζαχαριάδη ο Καραλίγκας διώχνει σε κόρνερ αλλά ο επόπτης δείχνει άουτ.
Καλή  η διαιτησία του Τσιμεντερίδη, που όμως θα μπορούσε να αποβάλει τον Σαλονικίδη, στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου  για λάκτισμα εκτός φάσης στον Σέχι (του έδειξε κίτρινη κάρτα)  χωρίς προβλήματα οι δύο βοηθοί Τζιουβάρας και Μπακατάρη.

ΑΕ Κοζάνης (Μαλούτας): Καραλίγκας, Παπαϊωάννου (50’ Σαλονικίδης), Ντούκα, Μαντζώλας, Πουλατσόγλου, Μαντός, Σακαλής, Μαλούτας (61’ Τσολακίδης), Αμπατζίδης (82’ Τσαρσιταλίδης), Παπαθεοδώρου, Σκρέκας.


Μακεδονικός Κοζάνης (Παπακώστας): Βαρυτιμίδης,Αργυρόπουλος (83’ Ευθυμιάδης) , Τσαμπούρης, Πιλικίδης Στ., Αντωνόπουλος, Ζιαζιάς, Μαμάτσιος (79’ Ουρμπάνικ),  Μπέμπης, Ζαχαριάδης, Νικολάου (90’  Πιλικίδης Αργ. ), Σέχι.  

Σχόλια