Επέστρεψαν οι αθλητές της Μακεδονικής Δύναμης από το OPEN της Κροατίας

 
Ολοκληρώθηκε το 19ο  Taekwondo Croatia Open 2013 στο Zagreb της Κροατίας το Σαββατοκύριακο με τη συμμετοχή των αθλητών να ξεπερνά τους 1250 από 40 χώρες. Μία πραγματική γιορτή του ολυμπιακού αγωνίσματος taekwondo καθώς συμμετείχαν πολλοί αλλά και διακεκριμένοι αθλητές, ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όσους παρευρέθηκαν, αγωνίστηκαν αλλά και παρακολούθησαν τα αστέρια του παγκόσμιου στερεώματος του taekwondo.

                    Από την Κοζάνη και τον σύλλογο Μακεδονική Δύναμη συμμετείχαν και αγωνίστηκαν σε αυτή την εκδήλωση ο Μεχτερίδης Στέλιος και ο Τζέλλος Νικόλας και οι δύο σε ολυμπιακές κατηγορίες, με μεγάλο ανταγωνισμό και με ενδιαφέρον ώστε να κατακτήσουν βαθμολογία, μιας και το πρωτάθλημα ήταν A Class, σημαντικό για την κατάταξη των αθλητών.
                   Πρώτος αγωνίστηκε ο Μεχτερίδης Στέλιος παίζοντας 3 αγώνες από τους 6 που καλούνταν να κάνει βάση της κλήρωσης. Ο πρώτος αγώνας ήταν με τον αθλητή από το Ισραήλ όπου νικητής αναδείχτηκε ο πρωταθλητής του συλλόγου μας με σκορ 18 – 7. Στον δεύτερο αγώνα συνάντησε έναν Κροάτη αθλητή και το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 14 – 1 για τον Έλληνα αθλητή. Στη συνέχεια αντιμετώπισε τον Γερμανό αθλητή όπου ο κανονικός αγώνας τελείωσε με σκορ 4 – 4 και στην επανάληψη του γύρου (στον χρυσό πόντο) κερδίζει ο Γερμανός αθλητής με 1 – 0.
                   Ο Τζέλλος Νικόλαος έχοντας μπροστά του πέντε  αντιπάλους, στον πρώτο του αγώνα ήρθε αντιμέτωπος με τον πρωταθλητή της Ουκρανίας τον οποίο νίκησε με 5 – 3. Συνέχισε στον επόμενο αγώνα με αντίπαλο τον αθλητή από την Πολωνία και ο αγώνας τελείωσε με νικητή τον Πολωνό, με σκορ 8 – 7 και δυστυχώς ο Τζέλλος δεν μπορούσε να συνεχίσει αφού οι αγώνες ήταν nok out.
                   Σε αυτή τη χρονική περίοδο, το σημαντικότερο για τους αθλητές μας είναι να γράφουν αγώνες καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, και μάλιστα αγώνες υψηλού ενδιαφέροντος για την αγωνιστική τους ετοιμότητα.  Με ηθικό ανεβασμένο συνεχίζουν για το επόμενο πρωτάθλημα διεθνούς χαρακτήρα, το οποίο είναι στις Βρυξέλλες στις 7 Δεκεμβρίου, που αποτελεί πολύ καλή προετοιμασία ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
                   Επίσης, 30 αθλητές της αγωνιστικής ομάδας θα πάρουν μέρος στο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς στην κατηγορία παίδων – κορασίδων, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα φιλοξενηθεί στην πόλη των Ιωαννίνων. Η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό και του Δήμου Ιωαννίνων.


Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τους αθλητές για την παρουσία τους στο Croatia Open και εύχεται καλή επιτυχία στους μικρούς αθλητές του.  


Σχόλια