Ανακοίνωση - Απάντηση του ΑΣ Βελβεντό στην ανακοίνωση του Μακεδονικού Κοζάνης

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξεδόθη από τον Μακεδονικό Κοζάνης και αφορά συμβάντα έξω από το γήπεδο του Βελβεντού την Κυριακή 19-1-14, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:
1.     Κανένας δεν «έστησε καρτέρι» έξω από το γήπεδο στους παίκτες του Μακεδονικού, γιατί πολύ απλά κανένας άλλος ποδοσφαιριστής ή μέλος της αποστολής του Μακεδονικού δεν είχε ούτε καν διάλογο με φιλάθλους της ομάδος μας πλην του ποδοσφαιριστή Μυλωνά.

2.     Η συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή Μυλωνά ήταν εντελώς αντιαθλητική, καθώς από την αρχή του παιχνιδιού κατά τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου, έκανε τρεις φορές άσεμνες χειρονομίες με προκλητικό τρόπο προς την κερκίδα, με αποτέλεσμα μεγάλη μερίδα φιλάθλων να τον αποδοκιμάζει και να τον υβρίζει συνεχώς. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω παίκτης σε μία φάση του παιχνιδιού στο β’ ημίχρονο, τραυματίστηκε και του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια από την γιατρό. Αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε διακομιδή του αθλητή στο Νοσοκομείο της Κοζάνης.
3.     Ο αγώνας ολοκληρώθηκε και οι ομάδες αποχώρησαν στα αποδυτήρια ομαλά. Υπήρξε πολύ καλή συνεργασία των συνοδών παραγόντων του Μακεδονικού με τους υπευθύνους του Σωματείου μας Μανδραλή και Γκουγκόλη για την αναχώρηση της αποστολής του Μακεδονικού. Οι παράγοντες του Βελβεντού μαζί με το Μυλωνά κατευθύνθηκαν στο αυτοκίνητο που έπρεπε να επιβιβασθεί. Ένας φίλαθλος έφτυσε τον ποδοσφαιριστή από απόσταση 2 μέτρων και με την παρέμβαση των παραγόντων απομακρύνθηκε, ενώ ο Μυλωνάς μπήκε στο αυτοκίνητο. Μεγάλη μερίδα φιλάθλων αναφέρει ότι και μέσα από το αυτοκίνητο έκανε χειρονομία προς το μέρος τους.
4.     Μία από τις γυναίκες που συνόδευαν στο τέλος τον Μυλωνά, βρισκόταν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στην κερκίδα. Οι εκφράσεις της προς τη μεγάλη μερίδα των φιλάθλων του Βελβεντού ήταν πολλές και αρκετές φορές ξεπέρασαν τα όρια της χυδαιότητας και των ύβρεων. Παρόλα αυτά ουδείς ενόχλησε τη συγκεκριμένη «φίλαθλο». Κατά την αποχώρηση του Μυλωνά η ανωτέρω γυναίκα μαζί με κάποια άλλη που συνόδευε την αποστολή, έφτυσαν προς τους φιλάθλους του Βελβεντού και εκφράστηκαν με ύβρεις επανειλημμένως, με αποτέλεσμα στο συνωστισμό που δημιουργήθηκε για 30’’, να σπρωχθούν από το πλήθος. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και κυρίως αθλητών και παραγόντων του Βελβεντού, όλοι οι φίλαθλοι και η αποστολή του Μακεδονικού μπήκε στα αυτοκίνητα και αναχώρησαν τμηματικώς ομαλά από τα σημεία στάθμευσής τους.

Όσα αφορούν τα γραφόμενα και τα σχόλια για τους διαιτητές του αγώνα, έχουμε να τα πούμε μόνο τα εξής:
Στο επίπεδο των ερασιτεχνικών Σωματείων του ποδοσφαίρου, καλό είναι όλοι να γνωρίζουν ότι υπάρχουν τρία αποτελέσματα με τα οποία όλοι πρέπει να είναι συμβιβασμένοι. Μέσα στο πρόγραμμα είναι και το αποτέλεσμα της ήττας το οποίο είναι μεν το πιο δυσάρεστο, αλλά καλά είναι να μην το ρίχνουμε σε ευθύνες άλλων «παραγόντων» του παιχνιδιού οι οποίοι δεν βοήθησαν για να αποτραπεί. Επίσης καλό είναι να μην απομονώνουμε συγκεκριμένη φάση που θεωρούμε ότι αδικηθήκαμε, χωρίς να έχουμε καλή οπτική γωνία για την κρίση μας, σε σχέση με τη θέση των Διαιτητών(περίπτωση οφσάιντ Μακεδονικού), μιας και υπάρχουν κάποιες άλλες μεμονωμένες φάσεις στις οποίες ίσως να έχουμε ευνοηθεί από τις αποφάσεις των ίδιων Διαιτητών(περίπτωση πέναλτι Βελβεντού).

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι όλο το ΔΣ του ΑΣ Βελβεντού, είναι εντελώς αντίθετο και καταδικάζει οποιαδήποτε επεισόδια εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων από οποιονδήποτε και αν προέρχονται.



Δ.Σ. του Α.Σ. «ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ»        

Σχόλια