5 Μετάλλια για τους αθλητές της Μακεδονικής Δύναμης

Στην Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε το παιδικό φεστιβάλ TAE-KWON-DO, με την επωνυμία «Kim e Liu», το σαββατοκύριακο
8-9/03/2014.
   Οι αγώνες τελέστηκαν υπό την αιγίδα της Ε.ΤΑ.Β.Ε. (ένωση TAE-KWON-DO Βορείου Ελλάδος).
Για πρώτη φορά σε αυτές τις η Ένωση διοργάνωσε τέτοιους αγώνες, με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων καταγραφής πόντων, και ήταν ιδιαίτερη εμπειρία για όλους τους αθλητές, αφού πλέον όλες οι επίσημες διοργανώσεις γίνονται με αυτόν τον τρόπο.
Μία ξεχωριστή διοργάνωση με πολλές εκπλήξεις περίμενε τους αθλητές, τους γονείς  αλλά και τους φίλους του αγωνίσματος. Επιδείξεις από προπονητές και αθλητές πολλών σωματείων, χορευτικά και αγώνες 5Χ5 από επίλεκτους αθλητές στις κατηγορίες αντρών.
 Από το σύλλογο της Κοζάνης «Μακεδονική δύναμη», συμμετείχαν 18 αθλητές ηλικίας 9 έως 11 ετών του προαγωνιστικού τμήματος, και κατάφεραν να αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες, που θα τους φανούν χρήσιμες στη συνέχεια.΄



 Οι αθλητές που διακρίθηκαν, είναι οι εξής:
1)       Γεροντίδης Χρήστος – Χρυσό μετάλλιο
2)       Ζάμπρου Ελεονώρα – Χρυσό μετάλλιο
3)       Σολακίδης Κων/νος – Χάλκινο μετάλλιο
4)       Ζήσης Νικόλαος – Χάλκινο μετάλλιο
5)       Μαχτσίρας Κων/νος – Χάλκινο μετάλλιο

    Επίσης, τρείς πρωταθλητές αναχώρησαν την Πέμπτη, 13/03/2014, για το Eindhoven της Ολλανδίας, όπου το σαββατοκύριακο, 15-16 Μαρτίου, θα διεξαχθεί το Διεθνές πρωτάθλημα G2 Tae-Kwon-Do, όπου η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τα 1.200 άτομα από όλες τις χώρες του πλανήτη.
  Το πρωτάθλημα είναι βαθμολογούμενο και οι αθλητές συλλέγουν πόντους για την Ολυμπιάδα του Ρίο, στις κατηγορίες αντρών/γυναικών. Ενόψει του Πανευρωπαϊκού αντρών, τον Μάϊο στο Αζερμπαϊτζάν, για τους δύο από τους τρείς αθλητές είναι και το τελευταίο τεστ.
 Για τους αγώνες αυτούς, στη συγκεκριμένη διοργάνωση, έχουν δηλώσει περισσότερες από 50 χώρες, έχοντας στην δύναμη τους ολυμπιονίκες, παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλητές των ηπείρων όπου ανήκουν.
Οι αθλητές του συλλόγου μας και πρωταθλητές στις κατηγορίες τους, είναι οι εξής:
1)       Μεχτερίδης Στυλιανός, πρωταθλητής Ελλάδος και χάλκινο πανευρωπαϊκό στην ολυμπιακή κατηγορία των -68kg όπου και θα αγωνιστεί.
2)       Τζέλλος Νικόλαος, πρωταθλητής Ελλάδος και αργυρό πανευρωπαϊκό στην ολυμπιακή κατηγορία των -80kg όπου και θα αγωνιστεί.
3)       και τέλος, ο μικρός της παρέας, Μπουντιούκος-Σπινάρης Αθανάσιος, αργυρό πανελλήνιο μετάλλιο, στην κατηγορία +65kg παίδων, έως 14 ετών.
         

   Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει τους μικρούς αθλητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο παιδικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, και εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές που θα αγωνιστούν στην Ολλανδία, καθώς και στον προπονητή της αγωνιστικής ομάδας, κ. Αλμασίδη Χρήστο.

Σχόλια