Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης: Χρυσό στην Ολλανδία ο Μπουντιούκος - Σπινάρης Αθανάσιος


Επέστρεψαν από την Ολλανδία οι πρωταθλητές του Συλλόγου “Μακεδονική Δύναμη”, όπου το σαββατοκύριακο αγωνίστηκαν στο 41ο Διεθνές πρωτάθλημα, στο Eindhoven της Ολλανδίας, στο Ολυμπιακό αγώνισμα του Tae-Kwon-Do. 
Μία διοργάνωση με 1.300 αθλητές από 50 χώρες. Πολλές εθνικές ομάδες, πολλοί σύλλογοι από όλες τις χώρες του κόσμου συμμετείχαν σε αυτή τη διοργάνωση που ήταν G2, βαθμολογούμενη από την παγκόσμια ομοσπονδία, με στόχο να πάρουν βαθμούς οι αθλητές για την συμμετοχή τους, ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων.

Μέσα σε όλους τους αθλητές, συμμετείχαν ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και πάρα πολλοί διακεκριμένοι πρωταγωνιστές του αγωνίσματος. 
Από το Σύλλογο “Μακεδονική Δύναμη” συμμετείχαν τρείς αθλητές. Ο Μεχτερίδης Στυλιανός, ο οποίος αγωνίστηκε στην ολυμπιακή κατηγορία των -68kg και έχασε με σκορ 6 – 5 από τον Ρώσο πρωταθλητή. 

Ο Τζέλλος Νικόλαος, αγωνίστηκε στην κατηγορία των -80kg, όπου και αυτή αποτελεί ολυμπιακή κατηγορία, κέρδισε στον πρώτο αγώνα τον Τούρκο αθλητή με σκορ 2 – 1 και έχασε στον δεύτερο αγώνα από τον δεύτερο αθλητή της Εθνικής ομάδας της Τουρκίας, με σκορ 4 – 0. 
Ο μικρότερος της παρέας, Μπουντιούκος – Σπινάρης Αθανάσιος του Εμμανουήλ, κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των +65kg παίδων ως 14 ετών, νικώντας μάλιστα τον αθλητή της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας, με σκορ 11 – 0.

Βάσει δηλώσεων του προπονητή κ. Χρήστου Αλμασίδη, είχαμε τρείς αθλητές όπου αγωνίζονταν με δύο διαφορετικούς στόχους: οι άνδρες, Μεχτερίδης και Τζέλλος, ενόψει του Πανευρωπαϊκού ανδρών τον Μάιο, συμμετείχαν με σκοπό να αυξήσουν την αγωνιστική τους ετοιμότητα και να παρακολουθήσουν τους αντιπάλους των κατηγοριών τους.
Δυστυχώς, τα λάθη οπού έγιναν ήταν αρκετά και δεν επέτρεψαν στους αθλητές μας να συνεχίσουν. Είναι προτιμότερο βέβαια να συμβαίνουν σε τέτοια χρονική στιγμή, προκειμένου να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε και να είμαστε έτοιμοι για το πανευρωπαϊκό, τον Μάιο


.
Όσο για τον μικρότερο, ηλικιακά, αθλητή μας, ο Μπουντιούκος δείχνει να έχει μία σταθερή απόδοση από αγώνα σε αγώνα. Μπροστά του έχει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου θα γίνει μέχρι τον Ιούνιο, και το οποίο θα είναι και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων που θα φιλοξενηθεί τον Ιούλιο στο Baku του Αζερμπαϊτζάν.
Επίσης, δύο αθλητές του Συλλόγου, ένα μήνα πριν, πήραν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων, και αναχωρούν για την μακρινή Taipei, όπου θα αγωνιστούν ως μέλη της Εθνικής ομάδας της χώρας μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει τον αθλητή, Μπουντιούκο –Σπινάρη Αθανάσιο για τη διάκριση του και εύχεται στους δύο αθλητές, Καραγκούλα Στέργιο και Τζέλλου Κατερίνα, καλό ταξίδι και καλή επιτυχία!!!

Σχόλια