ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Α.Σ. «ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ» σχετικά με τα γραφόμενα του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου για τα ρατσιστικά συνθήματα

Διαβάζοντας την ανακοίνωση της Αστραπής Κλείτους σε μερίδα του τοπικού τύπου θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:
Κύριο μέλημά μας είναι η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων που διεξάγονται στην έδρα μας και η καλύτερη δυνατή φιλοξενία των αντιπάλων ομάδων. Κάτι που συνέβη και στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου (11/10) που διεξήχθη στην έδρα μας με αντίπαλο την ομάδα της Αστραπής Κλείτους.
Εξάλλου τονίστηκε και από τα μέλη της αποστολής της, τα οποία μας ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία κατά την αναχώρησή τους από το γήπεδο.
Έκπληξη λοιπόν μας προκάλεσε η ανακοίνωση, που διαβάσαμε και φέρεται να εκδόθηκε από τη διοίκηση της Αστραπής, η οποία δεν καταλαβαίνουμε σε τι αποσκοπεί.
Θα τη χαρακτηρίζαμε μάλιστα ανάξια λόγου, αφού αναφέρεται και στηρίζεται σε φραστικά επεισόδια «μερίδας οπαδών», που εν τέλει ήταν μεταξύ 2-3 μεμονωμένων οπαδών στις κερκίδες του γηπέδου.
Τα ρατσιστικά αυτά «συνθήματα» που καταγγέλλει με την ανακοίνωση της η Αστραπή Κλείτους δεν έγιναν αντιληπτά από κανέναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στους πάγκους των ομάδων, ούτε από τον παρατηρητή του αγώνα, ούτε και από τους διαιτητές.
Δυστυχώς, τέτοια φραστικά επεισόδια μεταξύ μεμονωμένων φιλάθλων, συμβαίνουν συχνά στα γήπεδα και τα έχουν αντιμετωπίσει μέλη των εκτός έδρας αποστολών μας αλλά και φίλαθλοί μας, που ακολουθούν την ομάδα μας στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ουδέποτε όμως δώσαμε σε αυτά τέτοιες διαστάσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν στηριζόμενοι σε μεμονωμένα φραστικά επεισόδια, να δημιουργούμε εντυπώσεις σε βάρος συλλόγων, των φιλάθλων τους και των κοινωνιών μέσα στις οποίες δραστηριοποιούνται, χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρύτατους χαρακτηρισμούς, όπως αυτούς που διαβάσαμε στην εν λόγω ανακοίνωση.
Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτά τα φραστικά επεισόδια καθώς δεν μας εκφράζουν ούτε στο ελάχιστο και πάντα προσπαθούμε να τα εξαλείφουμε άμεσα, όποτε πέφτουν στην αντίληψή μας.
Λυπούμαστε όμως και για τις διστάσεις που δόθηκε στο θέμα από τη διοίκηση της Αστραπής Κλείτους, η οποία εκφράστηκε μάλιστα μέσα από ένα ανυπόγραφο κείμενο. 
                                                             Το Δ.Σ. του Α.Σ. «ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ»

Σχόλια

  1. Η συνταγή γνωστή για τους Βελμβεντινούς εδω και χρόνια . Όσοι ασχολουνται με το τοπικό ποδόσφαιρο γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει όταν παίζουν ομάδες εκεί .... Γίνεται το ελα να δεις και μετα το παίζουν ανήξεροι κι οτι δεν τους εκφράζουν . Αφου τους ξερετε φιλοι Βελβεντινοί γιατι δεν τους διωχνεται από το γηπεδο ? Μηπως σας συμφερει να επικρατει αυτό που γινεται εκεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τη παραπάνω δήλωση του Λευτέρη G4. Ας απομονωθούν ή συνετιστούν οι εν λόγω μεμονωμένοι "κύριοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.