Με ήρωα το Σακαρίδη στον τελικό κυπέλλου ο Μακεδονικός Φούφα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή το τερματοφύλακα του Τρύφωνα Σακαρίδη που έπιασε 3 πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» ο Μακεδονικός Φούφα κέρδισε με 3-2 (κ.α. και παράταση 0-0) την αξιόμαχη Α.Ε.Π. Καραγιαννίων και προκρίθηκε στο τελικό του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Κοζάνης για 2η συνεχή χρονιά.


Εκεί θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί το τίτλο που κατέκτησε πέρσι με αντίπαλο τον Αλιάκμων Αιανής που στον άλλον ημιτελικό κέρδισε και αυτός στα πέναλτι εκτός έδρας την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου με 5-3.

Όσο αναφορά τον ημιτελικό του Φούφα έγινε ένα καλό παιχνίδι με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι, να χάνουν πολλές ευκαιρίες αλλά παρά λίγο για ακόμα ένα παιχνίδι να τιμωρηθούν από τη μπάλα, αφού στο 85ο οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε τετ-α-τετ.


Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως όλοι στην ομάδα του Φούφα είχαν το μυαλό τους και στο Θάνο Κεσκιλίδη που τραυματίστηκε και αποχώρησε με ασθενοφόρο στο 10ο (δέχθηκε γονατιά στα πλευρά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά ευτυχώς δεν ήταν τελικά κάτι σοβαρό). Έπαιξαν λοιπόν και για αυτόν και στο τέλος του αφιέρωσαν τη μεγάλη και σπουδαία πρόκριση.

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 300 φίλαθλοι (υπήρχαν και λίγοι από τα Καραγιάννια) οι οποίοι στο τέλος αποθέωσαν τους νικητές.


Το φιλμ του αγώνα
Στο 5ο ο Τοπάλης έδωσε στο Περιχανά αυτός σέντραρε αλλά το σουτ του Κεσκιλίδη από κοντά μπλόκαρε ο Παπαγερίδης.
Στο δίλεπτο 10-11 οι φιλοξενούμενοι έχασαν 2 σπουδαίες ευκαιρίες με τον Τραπεζανλίδη που εκμεταλλεύτηκε λάθη της άμυνας του Φούφα αλλά τα σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση πέρασαν ψηλά άουτ.
Στο 38ο ο Τοπάλης έδωσε στο Σιδηρόπουλο ο οποίος όμως από πολύ καλή θέση πραγματοποίησε άστοχο σουτ ενώ στο 43ο ο Βελλίδης (έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Μακεδονικού και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις) εκτέλεσε φάουλ η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε ελάχιστα άουτ.
Λίγο πριν το ημίχρονο τραγικό λάθος στην άμυνα του Φούφα το εκμεταλλεύεται ο Γκέτσιος αλλά το σουτ σε κενή ουσιαστικά εστία κοντράρεται τη τελευταία στιγμή.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Φούφας μπήκε πολύ δυνατά και στο 47ο ο Τοπάλης σέντραρε η μπάλα κάπου βρήκε και πέρασε κόρνερ με το Χάϊτα να μη μπορεί να τη σπρώξει στα δίχτυα. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Χατζηρούμπης έπιασε τη κεφαλιά αλλά ο Αλεξανδρής έδιωξε πάνω στη γραμμή.
Στο 54ο ο Χάϊτας δεν πρόλαβε τη μπάλα από κοντά ενώ στο 64ο ο Χατζηρούμπης από πλεονεκτική θέση προτίμησε να δώσει πάσα αντί να κάνει το σουτ και χάθηκε η ευκαιρία.
Στο 74ο σουτ του Τοπάλη η μπάλα πέρασε άουτ και στο 85ο παραλίγο να έρθει το έμφραγμα για τους γηπεδούχους όταν ο Κωνσταντινίδης βρέθηκε πίσω από την άμυνα πλάσαρε το Σακαρίδη αλλά η μπάλα βρήκε 2 φορές το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα εκτέλεση φάουλ Χατζηρούμπη κεφαλιά Χάϊτα από πολύ κοντά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στη παράταση αφού δεν ήθελαν να πάει το παιχνίδι στα πέναλτι και στο 91ο σουτ του Βελλίδη από καλή θέση μπλόκαρε ο Παπαγερίδης ενώ στο 94ο σέντρα Κοτζαφίλιου κεφαλιά Χάϊτα ελάχιστα άουτ.

Στο 97ο ήταν η σειρά του Βελλίδη να απειλήσει αλλά τη κεφαλιά του μπλόκαρε ο Παπαγερίδης και στο 118ο φαλτσαριστό σουτ του Βελλίδη η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Στο 120ο τέλος εκτέλεση φάουλ από το Τοπάλη η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στο Βελλίδη που από κοντά προσπάθησε να σουτάρει αλλά έκοψαν τη τελευταία στιγμή οι αμυντικοί.


Τα πέναλτι:

Γκέτσιος 0-1



Τοπάλης (απέκρουσε ο Παπαγερίδης)

Μετικάνος (απέκρουσε ο Σακαρίδης)

Χάϊτας 1-1

Χουϊλίδης (απέκρουσε ο Σακαρίδης)
Βελλίδης 2-1

Δημόπουλος 2-2


Μούκας 3-2
Ζερβανταρίδης (απέκρουσε ο Σακαρίδης)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή το τερματοφύλακα του Τρύφωνα Σακαρίδη που έπιασε 3 πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» ...




Μακεδονικός Φούφα: Σακαρίδης, Τσαγκαλίδης (118ο Μούκας), Περιχανά (88ο Φαχαντίδης), Ίτσκος, Κοτζαφίλιος, Μαργιορίδης, Σιδηρόπουλος, Χ΄΄ Ρούμπης , Χάϊτας, Τοπάλης, Κεσκιλίδης (19ο λ.τ. Βελλίδης).




Α.Ε. Π. Καραγιαννίων: Παπαγερίδης, Δημητριάδης, Δημόπουλος Θ.(115Ο Δημόπουλος Τ.), Αλεξανδρής, Ζερβανταρίδης, Μετικάνος, Durmishi (65ο Χουϊλίδης), Τσίλης, Τραπεζανλίδης, Κωνσταντινίδης (98ο Αντάμης), Γκέτσιος.

Γραφείο Τύπου Μακεδονικού Φούφα

φωτορεπορτάζ - Βασίλης Πουλασικίδης 
βίντεο Αμπατζίδης Νίκος & Βασίλης   - Πουλασικίδης Βασίλης 







Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΤΕ ΡΕ ΑΕΠ ΡΕ ΑΕΕΕΠ!!!!!!!!!!!!!! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πωλειται κυπελλο σε τιμη ευκαιριας...οποια ατιτλη ομαδα ενδιαφερεται κ ξερει οτι δεν θα παρει κυπελλο ποτε να επικοινωνησει στο 693 333 333 3...η προσφορα υσχυει για τις επομενες δεκα μερες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεί στον Φούφα........ Μπράβο στην ομάδα για τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό!!! Συγχαρητήρια και για την εμφάνιση που βούλωσε πολλά στόματα!!! ΣΕΒΑΣΜΟΣ στον αντίπαλο (ΑΕΠ) και ....χαμηλά τη μπάλα, γιατί ποτέ κανένας ΤΕΛΙΚΟΣ δεν κερδήθηκε με το όνομα και τη φανέλα. ΣΕΒΑΣΜΟΣ και προσοχή και στην ΑΙΑΝΗ και συνεχίστε έτσι... Μπράβο και στην ΑΕΠ που πάλεψε, αλλά ΔΙΚΑΙΑ αποκλείστηκε- Θα ήταν πιο δίκαιο να έχανε ήδη πριν από τα πέναλτυ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε γράφεις ότι νάναι περί δικαίου αποτελέσματος πρίν τα πέναλτυ!! Καί ο φουφας μπορούσε να σκοράρει στην κανονική διάρκεια αλλά και η αεπ θα μπορούσε να σκοράρει και αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβοδίκαιοι, δοκάρι η αεπ είχε στο 85 και άντε γειά.......
      Δίκαια χάσαμε στα πέναλτυ!
      Συγχαρητήρια στον φουφα και στην αιανή και καλή επιτυχία στον τελικό!

      Διαγραφή
    2. Σε παραπέμπω πολύ απλά στο βίντεο λίγο παραπάνω.... Πάρε μολύβι και χαρτί και μέτρα ευκαιρίες. Συμφωνώ ότι το δοκάρι στο 85΄, θα μπορούσε να δώσει- πιθανόν- στη νίκη στην ΑΕΠ, αλλά εκεί θα μιλούσαμε για σκανδαλώδη πρόκριση... Με την μόλις 2η φορά που πατήσατε περιοχή, θέλατε και να περάσετε... ΕΛΕΟΣ... Βγάλτε λίγο τα γυαλιά.... Κι εγώ σας έδωσα συγχαρητήρια για την προσπάθεια, αλλά επιτέλους μια φορά ας μη τιμωρηθούν τα 1-2 ατομικά λαθάκια του Φούφα, ενώ έκανε τόσες φάσεις με δική του ανάπτυξη και όχι από κόντρες......

      Διαγραφή
    3. Καταρχήν στο κείμενο μου δεν μειώνω την νίκη του φούφα και ούτε μιλάω για το ποιός έκανε φάσεις και ποιός όχι, λέω ότι στην κανονική διάρκεια και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να σκοράρουν και ότι στο 85 η ΑΕΠ πλησίασε πιο πολύ. Άν δεν κατανοείς το κείμενο δεν φταίω εγώ
      Όσο για την σκανδαλώδη πρόκριση που λες, αλήθεια απάντησέ μου σε ένα υποθετικό σενάριο, καμία φάση η ΑΕΠ και ο Φούφας παίζει μονότερμα αλλά δυστυχώς χάνει με αυτογκόλ. η αν θέλεις και αντίστροφα... τι αξία έχει η πρόκριση για σένα: Άσε μην απαντάς ξέρω τι θα πείς, μας κέρδισαν οι ανύπαρκτοι!!!
      Όχι φίλε μακριά απο μένα αυτά!!
      Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν υπάρχει δικαιοσύνη υπάρχουν καλές ομάδες και κακές μέρες και αν θέλεις τα λαθάκια μπορεί να κρίνουν αποτέλεσμα!!!
      Τέλος για άλλη μια φορά συγχαρητήρια και στον Φούφα και στην Αιανή .... γιατί είμαι σίγουρος πως ούτε και αυτό διάβασες!!

      Διαγραφή
  4. Το γραφείο τύπου του φουφα καλό θα ήταν να έβαζε όλες τις φάσεις της Α.Ε.Π....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ενοειται πως χασατε δικαια στα πεναλτυ αφου τα ποδαρακια των παιχτων σας φαινονταν απο εξω οτι ετρεμαν,ενω οι παικταραδες μας δεν καταλαβαινουν απο τετοια!!!!!!!! η τερματοφυλακαρα μας επεφτε με τα χερια κ απεκρουε κ ο δικος σας με τα ποδια.αντε γεια ζορικλες που δεν μπορειται να παραδεχτειτε οτι χασατε δικαια μια φορα.θα τα ξαναπουμε συντομα ανυπαρκτοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε έχεις πρόβλημα ανάγνωσης και κατανόησης κειμένων!!!

      Διαγραφή
  6. κ συ εχεις προβλημα μεγαλο με την ομαδα σου που τοσα χρονια δινεις τοσα λεφτα πας για προταθλημα κ βγαινεις εκτος..ουτε ενα κυπελακι δεν μπορεις να παρεις ανυπαρκτε κομπλεξικε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.