Στο πλευρό του Γυμναστικού Συλλόγου Κοζάνης ο Περιφερειάρχης Δυτικής ΜακεδονίαςΘ. Καρυπίδης

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τρίτη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρου Καρυπίδη με τον Πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλ. Κοζάνης κ. Δ. Παφίλη και τον υπεύθυνο Δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου κ. Δ. Τσιόπουλο.
Οι δύο πλευρές είχαν συνάντηση στο Γραφείο του Περιφερειάρχη και συζήτησαν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Γυμναστικός αλλά και τα επείγοντα θέματα όπως αυτό το μεγάλο αγκάθι που έχει να κάνει με την οικονομική απαίτηση του ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης σχετικά με τη χρήση των γυμναστηρίων του Δήμου. 

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Κοζάνης ζητά από την ομάδα μας, όπως και γενικά απ’ όλες τις ομάδες, για τη χρήση των κλειστών γυμναστηρίων και για κάθε προπόνηση «ενοίκιο» και μάλιστα το ποσό που απαιτεί  το ζητά αναδρομικά από το Σεπτέμβριο 2014. 
Οπωσδήποτε τα ποσά που απαιτεί από το Γυμναστικό η Δημοτική αρχή  είναι μεγάλα και μάλιστα απειλούνται τα σωματεία ότι θα κλείσει ο Δήμος τα γυμναστήρια και δεν θα μπορούν να προπονηθούν τα παιδιά…

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,  οι δύο παράγοντες της ομάδας κατέθεσαν στον κ. Περιφερειάρχη υπόμνημα όπου παρουσιάστηκαν συνοπτικά οι κυριότεροι αθλητικοί σταθμοί του Γ.Σ. Κοζάνης, στα 32 χρόνια της ιστορίας του, αλλά και τα πιο βασικά αιτήματα και οι πρωτοβουλίες που σχεδιάζει για το μέλλον ο  Σύλλογος. 

Πιο συγκεκριμένα τέθηκε το ζήτημα της συνεργασίας με την Περιφέρεια για τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό των αθλητικών συλλόγων ώστε να πάψουν να υπάρχουν σύλλογοι σφραγίδες και όσοι τέτοιοι πιθανά  υπάρχουν,  με συγχωνεύσεις και συνέργειες να συνενωθούν και να δημιουργήσουν ένα δυνατό και ανταγωνιστικό σωματείο χωρίς να κατακερματίζεται το ταλέντο που σίγουρα υπάρχει σε αφθονία στα κορίτσια της περιοχής.

Εξήγησαν οι δύο σύμβουλοι στον Περιφερειάρχη με ποιο τρόπο περισσότερο εποικοδομητικά μπορούν οι σύλλογοι να έχουν πολλαπλά οφέλη από τις προπονήσεις σε διάφορους χώρους, με καλύτερη όμως κατανομή των ωρών που παραχωρούνται στα σωματεία.

Ερωτήθηκε ο κ. Καρυπίδης αν μπορεί να συμβάλλει στην παράδοση επιτέλους του κλειστού της Λευκόβρυσης που σίγουρα  θα λύσει πολλά προβλήματα αν χρησιμοποιείται από τις ομάδες της περιοχής. Πάνω σε αυτό το ζήτημα ενημέρωσαν τα στελέχη της ομάδας τον κ. Καρυπίδη και για τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα με τον Γ.Γ.Α. κ. Συναδινό και το ενδιαφέρον του Γενικού για το κλειστό που ακόμα δεν έχει παραδοθεί.

Τέλος οι δύο πλευρές συζήτησαν για το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί στην πόλη της Κοζάνης μια μεγάλη διοργάνωση για το βόλεϊ όπως κάποιο final four ή κάποια παρουσία για διεθνές παιχνίδι π.χ. της Εθνικής ομάδας  και κατά πόσο η Περιφέρεια θα μπορούσε να συμβάλλει στην όλη διοργάνωση. 
Ο κ. Θ.Καρυπίδης υποσχέθηκε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα πράξει τα δέοντα για να βοηθήσει όλες τις ομάδες της πόλης που εκτός από τα προβλήματα της καθημερινότητας έχουν ακόμα να λύσουν και το πρόβλημα  με τις απαιτήσεις του ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης, κάτι που θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα προβλήματα στη λειτουργία των μαζικών συλλόγων αν η Δημοτική αρχή επιμείνει σε αυτή την αξίωση. 

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Περιφερειάρχης, ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα προσπαθήσουν να βρουν μια φόρμουλα λύσης με τον Δήμαρχο για να λυθεί αυτή η δύσκολη κατάσταση. Όπως φάνηκε από την όλη συζήτηση που ήταν κατ΄ανάγκην σύντομη λόγω βεβαρημένου προγράμματος του Περιφερειάρχη, ο ίδιος δίνει έμφαση στο κομμάτι του αθλητισμού φρονώντας ότι και ένα μόνο παιδί της πόλης που του δόθηκε η ευκαιρία να  στραφεί στον αθλητισμό, εφόσον  είναι ο αθλητισμός η αιτία  να μην πέσει  στα ναρκωτικά η κοινωνία έχει να ωφεληθεί πολλαπλά χώρια που ο αθλητισμός προσφέρει σε πολύ κόσμο στην Ελλάδα μεγάλες χαρές και στιγμές συγκίνησης  όλα αυτά τα χρόνια.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα επιμέρους ζητήματα που του ετέθησαν η Περιφέρεια όπως είπε ο κ. Καρυπίδης θα είναι στο πλευρό του Γ.Σ.Κοζάνης όποτε της ζητηθεί η συνδρομή και στο μέτρο πάντα του εφικτού. Τέλος ο κ. Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι το Γραφείο του και ο ίδιος θα είναι πάντα ανοικτός σε συναντήσεις με σωματεία της Περιφέρειάς του που καλλιεργούν τον αθλητισμό ειδικά στις μικρές ηλικίες.

•             Εκ μέρους του Γυμναστικού προσφέρθηκαν στον κ. Καρυπίδη ένα λάβαρο της ομάδας και ένα αναμνηστικό δώρο.

Δελτίο Τύπου Γυμναστικού Συλλόγου Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.