ΕΚΑΣΔΥΜ: Η αυλαία του μπάσκετ .. έπεσε με τον καλύτερο τρόπο!

 Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 02/05 και την Κυριακή 03/05 οι τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Νεανίδων και Εφήβων, αντίστοιχα.  Στα τελικά των Νεανίδων που διεξήχθησαν στο ΔΑΚ Κοζάνης ¨Ι. ΣΚΑΡΚΑΛΑΣ¨, Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχτηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ.

 
Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:
1η θέση Α.Ε.Ο. ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ
2η θέση ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Σ.
3η θέση Ο.Κ.Α. ΑΡΚΑΔΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
4η θέση Α.Σ. ΠΑΟΚ
5η θέση Α.Σ. ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ
6η θέση Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ


Πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) του τουρνουά αναδείχτηκε η Ελεάννα Χριστινάκη του Αθηναϊκού, ενώ πρώτη σκόρερ η Γεωργία Σταμάτη  με 101 πόντους, πάλι του Αθηναϊκού. Στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά, όπως ψηφίστηκαν από τους έξι προπονητές των ομάδων, αναδείχτηκαν οι Ελεάννα Χριστινάκη (Αθηναικός), Τζένιφερ Μπότση (Αρκάδι Ρεθύμνου), Ιβάνα Ράτζα (ΠΑΟΚ), Χριστίνα Κίτσιου και Μαριέλα Φασούλα (Πρωτέας Βούλας).
  Όσον αφορά τα τελικά των Εφήβων που διεξήχθησαν στο ΚΓ Πτολεμαΐδας ¨Γεώργιος Χαλκίδης¨, Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε, ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο. ο οποίος κέρδισε την τελευταία ημέρα και σε έναν άτυπο τελικό, όπως εξελίχθηκαν τα αποτελέσματα, τον ΙΚΑΡΟ Καλλιθέας με σκορ 97-61, ενώ ο ΠΑΟΚ κατέλαβε την 3η θέση σε έναν επίσης άτυπο μικρό τελικό όπως εξελίχθηκαν τα αποτελέσματα, νικώντας και αυτός την τελευταία ημέρα τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ Πάτρας με σκορ 77-55. 
 
 Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:
1η θέση ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο.
2η θέση Α.Ε. ΙΚΑΡΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
3η θέση Α.Σ. ΠΑΟΚ
4η θέση Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
5η θέση Γ.Α.Σ. ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
6η θέση ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α.
 
Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του τουρνουά αναδείχτηκε  ο Γιώργος Παπαγιάννης του Παναθηναϊκού, ενώ πρώτος σκόρερ ο Παναγιώτης Ερμείδης με 122 πόντους, του Αρίωνα Ξάνθης. Στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά, όπως ψηφίστηκαν από τους έξι προπονητές των ομάδων, αναδείχτηκαν οι Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Παναθηναϊκός), Ηλίας Θεοδωρίδης (Ηράκλειο) και Ανδρέας Σκούφης (Ίκαρος Καλλιθέας).  
   Όπως γίνεται αντιληπτό, στους αγώνες έλαβαν μέρος οι καλύτερες ομάδες από όλη την Ελλάδα και οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες Εφήβων και Νεανίδων, που θα συγκροτήσουν τις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες και μετέπειτα αυτές των Ανδρών και Γυναικών.
    Οι δύο αυτές διοργανώσεις, λόγω της ταυτόχρονης διεξαγωγής τους σε γειτονικούς Δήμους και στην ίδια Ένωση, αποτέλεσαν πρόκληση για την Ε.Ο.Κ και την Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. και οι οποίες για μία ακόμη φορά εισέπραξαν τα εύσημα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν. Το μεγάλο στοίχημα όμως και το οποίο κερδήθηκε, ήταν η απόλυτη ικανοποίηση και οι θερμές ευχαριστίες των αποστολών των ομάδων για τη φιλοξενία, τις συνθήκες διαμονής, την ποιότητα σίτισης, την ακρίβεια των μετακινήσεών τους και την  άμεση κάλυψή τους σε κάθε ανάγκη που προέκυπτε.

   Από την πλευρά της η Ένωσή μας, θέλει να ευχαριστήσει την Ε.Ο.Κ. για την εμπιστοσύνη της να μας αναθέσει την ταυτόχρονη διοργάνωση των Τελικών Φάσεων, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης, τους Δημάρχους Κοζάνης και Εορδαίας, την Πρόεδρο του ΟΑΠΝ Κοζάνης, τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Εορδαίας και τον Πρόεδρο των ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Α.Ε. Κοζάνης, καθώς και όλους τους συνεργάτες τους για την ουσιαστική συμβολή τους.

   Ιδιαίτερα όμως οφείλει να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η. Α.Ε., τον Διευθυντή Επικοινωνίας και τον Τομεάρχη Επικοινωνίας της Δ.Ε.Η. Α.Ε. για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. και την οικονομική στήριξή τους. Ένας από τους Κύριους Σκοπούς της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, είναι να εστιάζεται σε δράσεις κυρίως σε περιοχές έντονης δραστηριοποίησης, όπως η Δυτική Μακεδονία, συμβάλλοντας στη ευρύτερη ανάπτυξη των Τοπικών Κοινωνιών όπως με την υποστήριξη αθλητικών αγώνων, πολιτιστικών δράσεων κλπ. Και αυτό το επέδειξε άμεσα και έμπρακτα.






   Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φίλαθλο κοινό της Δυτικής Μακεδονίας που πλημμύρισε τα δύο γήπεδα και με το χειροκρότημά του και με την άψογη συμπεριφορά του, επιβράβευσε τις προσπάθειες όλων των ομάδων.  Δέσμευσή μας είναι να φέρουμε και άλλες μπασκετικές διοργανώσεις στην περιοχή μας, προβάλλοντας αφενός το άθλημα και αφετέρου τον τόπο μας και τη φιλοξενία των κατοίκων του.

Δελτίο Τύπου ΕΚΑΣΔΥΜ
 

  

Σχόλια