Γ΄ Εθνική: Αδιάφορες βαθμολογικά Κοζάνη και Φιλώτας ταξιδεύουν σε Τρίκαλα και Χαλάστρα

Δύο στροφές απομένουν στα πρωταθλήματα της Γ΄ Εθνικής, με την Κοζάνη στον 2ο όμιλο και την Θύελλα Φιλώτα στον 1ο όμιλο να είναι αδιάφορες βαθμολογικά. Οι ερυθρόλευκοι ταξιδεύουν στα Τρίκαλα σ’ ένα παιχνίδι που έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι καίγονται για τους τρεις βαθμούς της νίκης, στην  προσπάθεια ανόδου που κάνουν αντίθετα με τους παίκτες του κ. Προβίδα που κατεβαίνουν στην αναμέτρηση ελεύθερα.


Το ίδιο συμβαίνει και με την αδιάφορη βαθμολογικά ομάδα της Θύελλας Φιλώτα η οποία αντιμετωπίζει την ομάδα του Καμπανιακού εκτός έδρας. Η παραμονή για την ομάδα του Φιλώτα αποτελεί άθλο και  θα συνεχίσει το ονειρεμένο ταξίδι της και την νέα σεζόν στην Γ΄ Εθνική.

Τι συμβαίνει στον 1ο και 2ο όμιλο; Ποιοι είναι οι «σίγουροι» και τι περιμένουμε.
Ξεκινούν τα... ζόρια τόσο για προβιβασμό, όσο και υποβιβασμό.

2ος όμιλος
Υπόθεση άνοδος
Εδώ ξεκινούν τα... ζόρια τόσο για προβιβασμό, όσο και υποβιβασμό. Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο. Αυτή τη στιγμή η ΑΕ Καραϊσκάκης έχει 67 βαθμούς έναντι 65 των Τρικάλων. Η πρώτη την επόμενη Κυριακή υποδέχεται τον αδιάφορο βαθμολογικά Ρήγα Φεραίο και οι Θεσσαλοί την Κοζάνη. Το... θέμα είναι πως η άνοδος -λογικά- θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική εκεί όπου «συγκρούονται» μεταξύ τους στο απόλυτο ντέρμπι. Αν δεν υπάρξουν τυχόν απρόοπτα, η Καραϊσκάκης θα βολεύεται και με ισοπαλία, ενώ τα Τρίκαλα θα θέλουν διπλό στην Άρτα για να «κλέψουν» το εισιτήριο. Υπενθυμίζεται πως -για πιθανές ισοβαθμίες- το πρώτο μεταξύ τους ματς είχε έρθει ισόπαλο, δίχως γκολ.

Υπόθεση υποβιβασμός
Έχουν ήδη πέσει στο τοπικό Λευκάδια, Πυρσός Γρεβενών, Μακροχώρι, Βατανιακός και ψάχνουμε τον πέμπτο της παρέας! Αυτός θα προκύψει μεταξύ Οικονόμου Τσαριτσάνης (43 βαθμούς), Εθνικού Φιλιππιάδας (42 βαθμούς), Δωτιέα Αγιάς (41 βαθμούς) και Αναγέννηση Άρτας (38 βαθμούς). Οι δύο τελευταίοι παίζουν μεταξύ τους την επόμενη αγωνιστική, στην Αγιά.

Τα σενάρια: Η Άρτα θέλει διπλό για να μείνει ζωντανή και να μπορεί να βάλει από κάτω τον Δωτιέα. Αν συμβεί αυτό, οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 41, η Άρτα θα πάει 44 με το άνευ αγώνα παιχνίδι της στο τέλος και ουσιαστικά θα θέλει μη νίκη του Δωτιέα μέσα στο Μαρτίνο για να σωθεί και να τον ρίξει.
Αν χάσει η Αναγέννηση Άρτα στην Αγιά, τότε είναι απλά τα πράγματα, ΠΕΦΤΕΙ και μαθηματικά.

Αν έρθει ισόπαλο το μεγάλο παιχνίδι, τότε ο Δωτιέας σώζεται οριστικά (καθώς θα διατηρήσει το +3 από την Άρτα κι ακόμα αν χάσει την τελευταία αγωνιστική, θα την έχει σε ισοβαθμία, μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο) και η Άρτα θα φτάσει ουσιαστικά τους 42 βαθμούς (με το τρίποντο στα χαρτιά στο τέλος).

Σε αυτό, λοιπόν, το σενάριο θα χρειάζεται δύο ήττες του Εθνικού Φιλιππιάδας (42 βαθμούς τώρα) για να τον βάλει από κάτω... Ο Εθνικός, όμως παίζει με τον υποβιβασμένο Βατανιακό (εκτός) και τον Πύρασο (εντός) κυνηγώντας ουσιαστικά σε αυτά τα δύο ματς μόλις έναν πόντο για να ξεμπλέξει μια και καλά... Ο Οικονόμος απ' την άλλη, μπλέκει σε πολύ ακραίες καταστάσεις, δηλαδή αν χάσει τα δύο παιχνίδια του (με Οπούντιο και Αχιλλέα), αν ο Εθνικός Φιλιππιάδας πάρει έστω μια νίκη, αν η Αναγέννηση Άρτας κάνει το 2x2 και αν ο Δωτιέας νικήσει το Μαρτίνο (έχοντας ήδη χάσει απ' την Άρτα)...
1ος όμιλος
Υπόθεση άνοδος
Πανσερραϊκός 68 βαθμούς, Άρης 67, Καβάλα 64. Τα λιοντάρια είναι το απόλυτο αφεντικό. Κερδίζουν μέσα στο Αγιονέρι, κερδίζουν τη Δόξα Δράμα στις Σέρρες και ανεβαίνουν στη Football League, δίχως να τους νοιάζει τίποτα άλλο. Ορίζουν την τύχη τους εν ολίγοις. Η ομάδα του Βασιλακάκη σε τυχόν ισοβαθμία υστερεί του Άρη, υπερτερεί της Καβάλας.
Οι κίτρινοι από την άλλη, ελπίζουν σε μια γκέλα του Πανσερραϊκού, ακόμα και ισοπαλία σε μια απ' τις δύο εναπομείνασες στροφές, ούτως ώστε αν νικήσουν την Καβάλα και τον υποβιβασμένο Ορφέα στην Ελευθερούπολη, να κλέψουν στο... νήμα την κορυφή και την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία.

Τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα για την Καβάλα. Θέλει διπλό μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης(!), μετά θα πάρει το τρίποντο στα χαρτιά λόγω Καστοριάς, αλλά ακόμα κι αν ρίξει στο καναβάτσο τον Άρη, θα θέλει και «δώρο» απ' τον Πανσερραϊκό για να είναι αυτή που θα προβιβαστεί. Σημειώνεται πως οι αργοναύτες, αν νικήσουν τον Άρη, θα τον έχουν σε ισοβαθμία (μετά το 0-0 του πρώτου γύρου).

Υπόθεση υποβιβασμός
Τους τέσσερις τους γνωρίζουμε ήδη. Καστοριά, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Ορφέας Ελευθερούπολης και Απόλλων Αρναίας έχουν κουνήσει... μαντήλι.  Ποιος θα ΄ναι ο πέμπος; Ένας εκ των Βυζαντίου Κοκκινοχώματος, Άρη Ακροποτάμου και Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τις περισσότερες πιθανότητες να δίνουν φαβορί τον δεύτερο για υποβιβασμό.

Το Βυζάντιο έχει 34 βαθμούς. Ουσιαστικά με μια νίκη τελειώνει την υπόθεση και είναι αλήθεια πως το ένα απ’ τα δύο του παιχνίδια είναι κόντρα στα... νεαρά Γιαννιτσά που έχουν πέσει (το άλλο με τη Δόξα Δράμας), οπότε ορίζει την τύχη του...  Ακολούθως και ο Εθνικός που χρειάζεται εξίσου ένα τρίποντο για να 'χει το κεφάλι του ήσυχο κι ενώ έχει να παίξει με τον υποβιβασμένο Ορφέα Ελευθερούπολης (το άλλο με τον Καμπανιακό).

Σαφώς το πιο δύσκολο έργο το 'χει ο Άρης Ακροποτάμου, που αυτή τη στιγμή απέχει 4 βαθμούς απ' την παραμονή του. Το θετικό είναι πως έχει να αντιμετωπίσει στο τέλος δύο ομάδες που έχουν υποβιβαστεί -Αναγέννηση Γιαννιτσών και Απόλλωνα Αρναίας- ωστόσο τίποτα δεν είναι στα χέρια του, ακόμα κι αν κάνει το 2x2, καθώς περιμένει... δώρα απ' τους άλλους δύο, που όπως είπαμε έχουν την ευκαιρία να ξεμπερδεύουν μια και καλή.

Ο Έβρος Σουφλίου ναι μεν έχει 34 και ακόμα δεν έχει σωθεί, όμως, θα πάρει τρίποντο στα χαρτιά απ' την Καστοριά και θα ανανεώσει το ραντεβού του με την Γ' Εθνική.  
Την Τετάρτη (6/5) ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 29ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου.

Αναλυτικά: Στον 2ο όμιλο
Τρίκαλα – Κοζάνη
Παναγιωτόπουλος, Καλαμπόκης, Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)
ΑΕ Καραϊσκάκης – Ρήγας Φεραίος
Ζούγρας, Τσιαμπάζης (Κοζάνης), Κεντζιόπουλος (Καστοριάς)
Θεσπρωτός – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας
Ρούσσος-Μπεκερτζής, Γκαρτζονίκας, Φραγκούλης (Πρέβεζας)
Βατανιακός – Εθνικός Φιλιππιάδας
Κουρουλής, Παπαναστασίου, Λεζάης (Μακεδονίας)
Δωτιέας Αγιάς – Αναγέννηση Άρτας
Σημαιάκης, Κελάζογλου, Γούτας (Χαλκιδικής)
Οικονόμος Τσαριτσάνης – Οπούντιος Μαρτίνου
Κρητικός, Γοργορής, Σακκάς (Θεσσαλίας)


Στον 1ο όμιλο Οι Παντελής Τρέβλας, Θανάσης Παπαδάκης και Κώστας Γιάντσης ορίστηκαν από την ΚΕΔ στην αδιάφορη βαθμολογικά αναμέτρηση ανάμεσα στον Καμπανιακό του Λάζαρου Υφαντίδη με τη Θύελλα Φιλώτα του Νίκου Παπανώτα.

Σχόλια