Ε.Π.Σ. Κοζάνης: Απάντηση σε δημοσίευμα του Κεραυνού Πετρανών στην εφημερίδα Θάρρος και στην σελίδα μας Ματιές στα σπορ

Η Ε.Π.Σ. Κοζάνης σε απάντηση δημοσιεύματος στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του σωματείου – μέλους της «Κεραυνός» Πετρανών και προς αποφυγή παρεξηγήσεων δηλώνει προς το φίλαθλο κοινό της περιοχής τα εξής; Πραγματικά περιστατικά:

Το προαναφερόμενο σωματείο τιμωρήθηκε, μετά από καταγγελία άλλου σωματείου, από την Πειθαρχική Επιτροπή αλλά και από την Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγραφών της Ε.Π.Ο. με -5 βαθμούς αφαίρεση από τη βαθμολογία του πρωταθλήματος και 2.500 ευρώ πρόστιμο για πλαστογραφία σε δελτία μεταγραφέντων ποδοσφαιριστών.
Για τον ίδιο λόγω τιμωρήθηκαν και 4 ποδοσφαιριστές του σωματείου με ποινή 6 αγωνιστικών ημερών και 2.000 ευρώ πρόστιμο ο καθένας και 1 ποδοσφαιριστής με 3 χρόνια αποκλεισμό και επιστροφή του δελτίου  στην πρώην ομάδα του. 

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του αθλήματος το κάθε σωματείο είναι υπεύθυνο και υπόλογο για τις ποινές των ποδοσφαιριστών και παραγόντων του και με το άρθρο 33 παρ. 4ε του Πειθαρχικού Κώδικα η διοργανώτρια αρχή δεν ορίζει αγώνες σωματείου, που οφείλει χρηματικές ποινές πάνω από 150 ευρώ και δεν τις τακτοποιεί εντός 30 ημερών. 

Η Ε.Π.Σ. Κοζάνης συναισθανόμενη το δυσβάστακτο οικονομικό πρόστιμο του «Κεραυνού» Πετρανών, πρότεινε στο σωματείο να εξοφλήσει το ποσό των 2.500 ευρώ όπως κι έγινε, να συνεχίσει να αγωνίζεται και με δόσεις να τακτοποιήσει το υπόλοιπο ποσό. 

Οι διοικούντες όμως των Πετρανών, μετά από λίγο καιρό, δήλωσαν  ότι δεν μπορούν να πληρώσουν και το πρόστιμο των 8. 000 ευρώ για τους ποδοσφαιριστές και μάλιστα χρησιμοποίησαν σε αγώνα και έναν εξ αυτών με αποτέλεσμα την υποβολή ενστάσεων εκ μέρους 2 αντίπαλων σωματείων. 

Για την αποφυγή λοιπόν καταστάσεων αθέμιτου ανταγωνισμού με τα άλλα σωματεία το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κοζάνης προχώρησε στην εφαρμογή  των διατάξεων του Πειθαρχικού Κώδικα και στο μη ορισμό των υπόλοιπων αγώνων πρωταθλήματος του σωματείου «Κεραυνός» Πετρανών μέχρι την τακτοποίηση των οικονομικών οφειλών από τις ποινές. 

Όσον αφορά τα γραφόμενα στο δημοσίευμα των Πετρανών για τις  «πολλές προσπάθειες που κάναμε προς την Ε.Π.Σ. Κοζάνης να βρεθεί μια φόρμουλα, για να αποπληρωθεί  το πρόστιμο (σε δόσεις) και να συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται, αυτές έπεσαν στο κενό και μας τελείωσαν …!!!», οφείλουμε να τονίσουμε στο Δ.Σ. του «Κεραυνού» Πετρανών ότι η Ε.Π.Σ. Κοζάνης όχι μόνο δεν επιθυμεί να τελειώσει κανένα σωματείο αλλά προσπαθεί  για την στήριξη όλων. 

Οι θιασώτες του δόγματος «ποτέ δεν φταίμε εμείς, πάντα φταίνε οι άλλοι» καλά θα κάνουν επιτέλους, για να επιρρίψουν ευθύνες, να ψάξουν «εντός των τειχών» 


Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κοζάνης
Ο Πρόεδρος

Χρήστος Σάββας

      

Ο Γεν. Γραμματέας

Πέτρος Κυρζόπουλος

2 σχόλια:

  1. Οι θιασώτες του δόγματος «ποτέ δεν φταίμε εμείς, πάντα φταίνε οι άλλοι» καλά θα κάνουν επιτέλους, για να επιρρίψουν ευθύνες, να ψάξουν «εντός των τειχών» Πολύ σωστά .. Για ψαχτείτε εκεί στα Πετρανά που με τις απερίσκεπτες ενέργειες κάποιων πήγε χαράμι ο κόπος και οι προσπάθειες κάποιων άλλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να πείτε και ένα ευχαριστώ στην Ε,Π,Σ. γιατί πάλι σας καλύπτει και δεν λέει οτι ουτε το πρόστιμο των 2,500,00 χλ ολόκληρο δεν πληρώσατε,και το πληρώσανε άλλοι.οι οποίοι θέλανε να σας βοηθήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.