Α' ΕΠΣΚ: Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας – ΑΕ Κοζάνης 0-3 | βίντεο

Εύκολη, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, νίκη με 0-3 στην Άρδασσα πήρε η Α.Ε. Κοζάνης στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής και ανέβηκε στην βαθμολογία της Α’ Κατηγορίας.
 Η ΑΕΚ μπήκε αποφασιστικά στον αγώνα από την αρχή και φάνηκε ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τους τρεις βαθμούς.


Οι κιτρινόμαυροι έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, ίσως το καλύτερο φετινό τους, προηγήθηκαν με 0-3 και ουσιαστικά τελείωσαν το παιχνίδι πριν την ανάπαυλα.

Η ομάδα του Θωμά Παπαδόπουλου (δεύτερο παιχνίδι στον πάγκο, δεύτερη νίκη) άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης και να αποδεικνύει ότι η ποιότητα των παικτών της δεν είναι για τις χαμηλές βαθμολογικές θέσεις.

Αντίθετα η Άρδασσα δεν μπόρεσε να προβάλει μεγάλη αντίσταση, πάλεψε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου μήπως καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα.

Στο 15′ σέντρα-σουτ του Νάννου βρήκε το πάνω μέρος του οριζοντίου δοκαριού.

Στο 23′ ο Κουμπούρας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Θόδωρος Τσαρσιταλίδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την άγγιξε όσο χρειαζόταν για την στείλει στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 37′ μακρινή σέντρα-σουτ του Χότζα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.

Στο 41′ ο Σακαλής έκανε την σέντρα από δεξιά κι ο Χρήστος Καραγεώργος στο δεύτερο δοκάρι με διαγώνιο βολέ έκανε το 0-2.

Στο 45′ η ΑΕΚ σφράγισε την νίκη όταν ο Σακαλής έκανε την σέντρα από αριστερά, οι αμυντικοί δεν μπόρεσαν να διώξουν, η μπάλα έφτασε στον Τσαρσιταλίδη που έστρωσε στον επερχόμενο Καραγεώργο κι αυτός με πλασέ έκανε το 0-3.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρδασσα πίεσε στην αρχή αλλά η ΑΕΚ με σωστή αμυντική τακτική εξουδετέρωσε τις επιθέσεις των γηπεδούχων.

Μετά το 65′ η ΑΕΚ ξαναπήρε τον έλεγχο κι έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες για να διευρύνει την νίκη, με τους Τσαρσιταλίδη (στο 67′ και στο 70′) και Σακαλή (στο 75′) ενώ της ακυρώθηκε κι ένα γκολ του Σαλονικίδη στο 80′ ως οφσάϊντ.

Στο 83′ ο Μούκας κέρδισε πέναλτυ από τον Σαριόγλου, την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Στέλιος Μακρής απέκρουσε το σουτ του επιθετικού της Αρδασσας, κρατώντας το μηδέν.

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΔΑΣΣΑΣ: Δημητριάδης, Καραγιάννης, Χότζα, Μωϋσιάδης, Σερέτης, Σαββίδης, Ηλιάδης (55′ Τσαγκαλίδης), Τσεμπερλίδης, Παπαδόπουλος, Μούκας, Τσακαλίδης (46′ Ποιμενίδης).

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Θ. Παπαδόπουλος): Μακρής, Χατζάκης, Α. Κουμπούρας, Μαντζώλας, Σαριόγλου, Μπαλίτσας, Σακαλής, Αβραμίδης, Τσαρσιταλίδης (75′ Αρνίδης), Καραγεώργος (84′ Μ. Καρανάνος), Νάννος (64′ Σαλονικίδης).


Διαιτητές: Τσιμεντερίδης, Θ. Παπαδόπουλος, Μπέλτσου.





Σχόλια