Γ' ΕΠΣΚ: Απόλλων Αυλών - Αίας Μικροβάλτου 1-2 | φωτο - βίντεο

Νικηφόρα πέρασε ο Αίας Μικροβάλτου το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιανουαρίου 2016 από το "βαρύ" γήπεδο των Αυλών, επικρατώντας με σκορ 1-2 επί της τοπικής ομάδας του Απόλλωνα, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Γ’ κατ. του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κοζάνης.


Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, με τη φιλοξενούμενη ομάδα του Μικροβάλτου να παρουσιάζεται πολύ δυνατή και να έχει την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, και με τη γηπεδούχο να απειλεί σε κάποιες περιπτώσεις και οπωσδήποτε να παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την ομάδα του πρώτου γύρου.
Πρόσωπο της συνάντησης, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Αίαντα Γιώργος Μίχος ή γνωστότερος σαν "Ρονάλντο", που έδειξε να καλύπτει ένα επιθετικό κενό που παρουσίαζε η ομάδα στο τελείωμα των φάσεων, πετυχαίνοντας στο ντεμπούτο του και το νικητήριο γκολ. 

Σε ιδιαίτερα δύσκολες γηπεδικές συνθήκες (θερμοκρασία στους 0 οC και λασπωμένο τερέν), στο πρώτο ημίχρονο, παρότι η υπεροχή των φιλοξενούμενων ήταν καθολική, δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα μεγάλες φάσεις και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο "λευκό" αποτέλεσμα.
Το δεύτερο ημίχρονο παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον, με τη δημιουργία αρκετών φάσεων, εναλλαγών του σκορ και των συναισθημάτων, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Το Μικρόβαλτο μπαίνοντας πιο δυνατά, προηγήθηκε γρήγορα (στο 53’) με τον Μαρκόπουλο. Άμεση ήταν η αντίδραση των γηπεδούχων που στο επόμενο λεπτό κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Τριανταφυλλίδης ανατράπηκε από τον Λάμπρου. Το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος ο Τριανταφυλλίδης αλλά αστόχησε, στέλνοντας τη μπάλα πολύ ψηλά από την εστία του Σιουκρή.

 Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και τρία λεπτά αργότερα (58’) ισοφάρισαν με τον Πελέκα. Μετά από ένα δεκάλεπτο ισορροπίας στο παιχνίδι, το Μικρόβαλτο απείλησε σε 2-3 φάσεις και στο 81’ πέτυχε το δεύτερο γκολ (όπως προαναφέρθηκε) με το Μίχο (Ρονάλντο). Το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκε στους γηπεδούχους, που πίεσαν, άγγιξαν την ισοφάριση, αλλά έμειναν με την πικρή γεύση της ήττας, μετά από ένα δυνατό παιχνίδι γεμάτο ένταση.

 Που "επιβεβαιώθηκε" με τις δύο αποβολές -μια για κάθε ομάδα- στο 86’ (Χαρισόπουλος, Τριανταφυλλίδης), ενώ το "θερμό" επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις, χάριν της επέμβασης των ψυχραιμότερων(!).

Αξιοσημείωτη για τον Αίαντα ήταν και η εμφάνιση του νεοαποκτηθέντα τερματοφύλακα Αλέξανδρου Σιουκρή, που είχε πολύ θετικές επεμβάσεις.

Τα γκολ της συνάντησης:
0-1 στο 53’, με απευθείας χτύπημα φάουλ του Βασίλη Μαρκόπουλου από μακρινή απόσταση.
1-1 στο 58’, με κοντινό πλασέ του ταλαντούχου παίκτη των Αυλών Κώστα Πελέκα, που πήρε το ριμπάουντ μετά από δύσκολη απόκρουση του τερματοφύλακα του Μικροβάλτου σε σουτ του Κώστα Τριανταφυλλίδη από το ύψος της περιοχής.
1-2 στο 81’, από το Γιώργο Μίχο, που ελίχτηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, ο τερματοφύλακας απέκρουσε και σε δεύτερο χρόνο με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Καλή η διαιτησία των Σωτηριάδη, Εμμανουήλ, Κανδυλιώτη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΥΛΩΝ: Δημώκας Αθ., Καραδήμος Ιωα., Πελέκας Κων., Κουρτίδης Ευθ., Κούτσιας Αντ., Βαρταλάμης Ηλ., Λάσπας Βας., Κακαφίκας Κων., Σαλτζίδης Γεω., (70’ Μπασδέκης), Πατσικόπουλος Ευστ., Τριανταφυλλίδης Κων.

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ (Βέττας Παύλος): Σιουκρής Αλέξ., Χαρισόπουλος Φίλ., Χατζόπουλος Βασ., Πουλαράκης Νικ., Κουτσιούκης Κων., Λύκος Χρ., Μίχος Γεω., Μαρκόπουλος Βασ., Τριανταφύλλου Νικ. (59’ Δαϊλιάνης Ε.), Θεοδουλίδης Κων., Λάμπρου Χρ.

Γ.Μ./mikrovalto.gr


















Σχόλια