Γ’ Εθνική: Εορδαϊκός – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 2-1 | βίντεο

Σπουδαία νίκη του Εορδαϊκού
 Μεγάλη νίκη για τον Εορδαϊκό και άλμα σωτηρίας .Οι Λιγνιτωρύχοι πέτυχαν σπουδαία νίκη 2-1 κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα όπως αυτή του Βυζάντιο  Κοκκινοχώματος .
 Το πρώτο ημίχρονο μέτριο ποιοτικά με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το στείρο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος πιο αποφασιστικός ο Εορδαϊκός προηγήθηκε στο 49΄με γκολ του Μπίκου για να απαντήσει το Βυζάντιο στο 57΄με τον Τερζίδη 1-1.  Στο 77΄ο  Μαυροματίδης ήταν εύστοχος στο πρώτο πέναλτι που κερδίζει φέτος ο Εορδαϊκός δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του με 2-1.

Το φιλμ του αγώνα
Στο 4΄ σέντρα του Μπλιζνάκοφ μονοκόμματο σουτ του Αμπατζίδη απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Καγγελίδης και το δοκάρι.
Με το ξεκίνημα του β’ μέρους και συγκεκριμένα στο 49΄ο  Μπίκος έκανε από τα αριστερά μια σέντρα σουτ η μπάλα πήρε μια περίεργη τροχιά και αφού βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.
Στο 54΄το σουτ του Μαυροματίδη από κοντά κόντραραν σωτήρια οι αμυντικοί
Στο 59΄ διαδοχικά λάθη της άμυνας του Εορδαϊκού από αριστερά έδωσαν το δικαίωμα στον Καρλόπουλο να σεντράρει και ο Τερζίδης με δυνατό σουτ να ισοφαρίσει.
Στο 77΄ ο Μπλιζνάκοφ εκτέλεσε κόρνερ ο Σαββίδης πήρε το κεφαλιά ο Κωνσταντίνη βρήκε τη μπάλα με το χέρι με το διαιτητή να δίνει αμέσως το πέναλτι.
 Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαυροματίδης κάνοντας το τελικό 2-1.
Στο 86΄ το δυνατό σουτ του Μπίκου έδιωξε δύσκολα ο Καγγελίδης.

Άριστη η διαιτησία του κ. Τσιάκου ( Σ.Δ. Θεσπρωτίας) και των βοηθών του Παπαλαζάρου και Αντωνίου από το Σ.Δ. Ηπείρου. 

Εορδαϊκός ( Αλεξίου): Περπερίδης, Πασχαλίδης, Χαραλαμπίδης Μ. (73΄Σαββίδης), Λιάμης, Κλάζογλου, Κουλίδης, Μπίκος, Χαραλαμπίδης Θ. (73΄ Αμαραντίδης), Αμπατζίδης (88΄ Ζουμπούλης), Μπλιζνάκοφ, Μαυροματίδης.


Βυζάντιο Κοκκινοχώματος: Καγγελίδης, Καζαντζίδης (67΄ Τουλούπης), Τοπάλι (50΄ Τερζίδης), Πόπτσης, Κωνσταντίνι (88΄ Μπονέρης), Αποστόλου, Κεφάλας, Καρλόπουλος, Αποστολίδης, Τσίλογλου, Δαγκούλης.

βίντεο: Νίκος Αμπατζίδης  




Το φιλμ του αγώνα
Θ. Ηλιάδης 

Σχόλια