Γ' ΕΠΣΚ: Απόλλων Αυλών - Αίας Μικροβάλτου 2-4 | φωτο - βίντεο

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη με σκορ 2-4 πέτυχε ο Αίας Μικροβάλτου στις Αυλές το απόγευμα της Κυριακής  6 Νοεμβρίου 2016 επί του τοπικού Απόλλωνα και μάλιστα με ολική ανατροπή, αφού η γηπεδούχος ομάδα είχε προηγηθεί με σκορ 2-0!


Το παιχνίδι είχε δυο όψεις. Αυτή, του πρώτου ημιχρόνου, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και πολλά στημένα χτυπήματα (κόρνερ – φάουλ), χωρίς να μπορούν να σκοράρουν, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που σε 4-5 αντεπιθέσεις πέτυχαν 2 γκολ (2-0) και άγγιξαν και το 3ο, ιδιαίτερα στη φάση του 34’, όταν μετά από σέντρα του Κώστα Παπαστέργιου, ο Λάσπας ανενόχλητος με μονοκόμματο σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω το οριζόντιο δοκάρι του Ματούλα.

Η μείωση του σκορ από το Μικρόβαλτο λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (37’ Μάντσης) ήταν καταλυτική για τη συνέχεια, αφού στο δεύτερο ημίχρονο ο Αίας κυριάρχησε, πέτυχε δυο γρήγορα γκολ (53’ και 59’ κάνοντας την ολική ανατροπή), έχασε σωρεία ευκαιριών, είχε δοκάρι (στη θεαματικότερη φάση του αγώνα στο 63’, μετά την καρφωτή (!) κεφαλιά αμυντικού των Αυλών προς την εστία του, τη μεγάλη απόκρουση του Κοντσιώτη, με τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να επιστρέφει στην αγκαλιά του) και εδραίωσε τον θρίαμβο στο 89’ για το τελικό 2-4!

Τα γκολ του αγώνα:
1-0 στο 9’ με διπλή προσπάθεια και συρτό διαγώνιο σουτ του Βαγγέλη Σαββίδη.
2-0 στο 29’ από τον Erik Merolli, που κέρδισε μια κόντρα έξω από την περιοχή και αριστερά, μπήκε μόνος και πλάσαρε από διαγώνια θέση τον Ματούλα.
2-1 στο 37’ με συρτό σουτ του Ορέστη Μάντση από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από χτύπημα κόρνερ του Μουλάι και σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων.
2-2 στο 53’ από τον Νίκο Πάσχου, με άψογο κοντρόλ και εξαιρετικό πλασάρισμα, μετά από μακρινή μπαλιά του Haka.
2-3 στο 59’ από τον «συνήθη ύποπτο» Γιώργο Μίχο («Ρονάλντο»), που δέχτηκε κάθετη μπαλιά από τον Πάσχου, πέρασε δυο αμυντικούς και πλάσαρε ιδανικά τον Κοντσιώτη.
2-4 στο 89’ και πάλι από τον Γιώργο Μίχο με χτύπημα πέναλτι, μετά από ανατροπή του Λάζαρου Φτάκα που είχε μπει στον αγώνα σαν αλλαγή λίγο νωρίτερα.        

Ο Αίας Μικροβάλτου αγώνα με αγώνα δείχνει βελτιωμένος και φαίνεται να αποδίδει καρπούς η δουλειά του προπονητή Τάκη Σταθόπουλου. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν είχαν πολύ καλή απόδοση, αλλά θα μας επιτραπεί να αναφερθούμε στο «φονικό ένστικτο» σκόρερ του «Ρονάλντο», στο πάθος του Χαρισόπουλου, στην πολύ καλή παρουσία του Πάσχου και στην ελπιδοφόρα και ουσιαστική εμφάνιση των νεαρών Γιαννόπουλου, Μουλάι και Ματούλα (1η παρουσία σαν βασικός τερματοφύλακας).

Η μεγάλη αυτή νίκη (σε συνδυασμό με τις δυο προηγούμενες εκτός έδρας με Προάστιο και Καισαρειά) εδραιώνει τον Αίαντα Μικροβάλτου στα φαβορί για άνοδο στην παραπάνω κατηγορία, χρειάζεται βέβαια ακόμη προσήλωση και προσπάθεια για τον τελικό στόχο.

Πολύ καλή η διαιτησία των, Δεληζήση, Κεχαγιά, Χολέβα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΥΛΩΝ (Κακαφίκας): Κοντσώτης Μ., Δημώκας Αθ. (46’ Παπαστέργιος Σ.), Χερνάντες-Λαπατίνας ΣΠ., Μπασδέκης Γ., Παπαστέργιος Κ. (70’ Τρογαΐδης), Βήττας Στ. (60’ Κούτσιας Α.), Μποτζόλης Ν., Κοσσυβάκης Δ., Merolli Er., Λάσπας Β., Σαββίδης Ε.

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ (Σταθόπουλος): Ματούλας Παν., Haka Leo., Καπρίνης Στ., Θεοδουλίδης Κων., Μαρκόπουλος Βασ., Χαρισόπουλος Φιλ., Μάντσης Ορ., Μουλάι Εσμ., Γιαννόπουλος Αχ., Πάσχου Νικ. (75’ Λάμπρος Χρ.), Μίχος Γεω. (89’ Παπαδόπουλος Ιωα.).
Στην αποστολή ήταν ακόμη οι έμπειροι Αντώνης Γιαννόπουλος και Γιάννης Χαρισόπουλος, που προθερμάνθηκαν  να βοηθήσουν όταν «στράβωνε» το ματς, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε).
Γ.Μ./mikrovalto.gr 




βίντεο: mikrovalto.gr













Σχόλια