Α’ ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Πιο καλή η… μοναξιά για τον ΑΓΣ Καστοριάς, μετά την ήττα της Καλλιθέας (3-1) στην Πολυκάρπη

Ο ΑΓΣ Καστοριάς ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 7ης αγωνιστικής ημέρας, τα αποτελέσματα της οποίας τον έστειλαν να απολαμβάνει – για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα – τη… μοναξιά της κορυφής.


Οι ‘’ερυθροκίτρινοι’’ σε ρυθμό ‘’ρελαντί’’ συνέτριψαν με το εμφατικό σκορ 8-0 τη νεανική ομάδα της ‘’Δόξας’’ Κορησού, ενώ σε συνδυασμό με την ήττα που γνώρισε στην Πολυκάρπη, από τον τοπικό ‘’Ηρακλή’’, ο μέχρι πρότινος συγκάτοικος της ‘’Μέγας Αλέξανδρος’’ Καλλιθέας με σκορ 3-1, σκαρφάλωσε μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας, μάλιστα, το απόλυτο (7 στα 7).

‘’Φρένο’’ στο σερί των έξι συνεχόμενων νικών του ‘’Μέγα Αλέξανδρου’’ Καλλιθέας έβαλε ο ‘’Ηρακλής’’ Πολυκάρπης, υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα με σκορ 3-1, σε ένα ματς που κρίθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι σημείωσαν τα δύο τέρματά τους, διατηρώντας το αήττητό τους για 7η αγωνιστική. Έτσι, οι ‘’κυανοκίτρινοι’’ υποχώρησαν στη 2η θέση της βαθμολογίας, ενώ το προσεχές Σάββατο δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι κορυφής, μεταξύ του ‘’Μέγα Αλέξανδρου’’ Καλλιθέας και της Καστοριάς, από του οποίου το αποτέλεσμα θα κριθούν πολλά για τη μετέπειτα πορεία τους στη φετινή σεζόν.

Παράλληλα, η Καλλιθέα, μετά την πρώτη της ήττα, απόκτησε και συγκάτοικο, όμως, στη 2η θέση, την ομάδα της ‘’Αστραπής’’ Μεσοποταμίας, η οποία επέστρεψε στις νικηφόρες εμφανίσεις, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση στο Βογατσικό της τοπικής ‘’Ομόνοιας’’ με το επιβλητικό σκορ 0-5.

Αίσθηση προκάλεσε η ευρεία σε έκταση σκορ νίκη και, μάλιστα, εκτός έδρας της ‘’Δόξας’’ Αμπελοκήπων επί του Παναργειακού, με το ευρύ σκορ 0-5, ‘’σπάζοντας’’, ταυτόχρονα, μια αρνητική παράδοση χρόνων.

Με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Γανόλη, που σημείωσε χατ-τρικ, ο ΑΟ Κάστωρ συνέχισε την ανοδική του πορεία, επικρατώντας άνετα του Νταηλάκη, στο τοπικό ντέρμπι, με το εντυπωσιακό σκορ 5-0, σημειώνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.

‘’Ντέρμπι’’ με τα… όλα του στο γήπεδο του Μαυροχωρίου, όπου ο τοπικός ‘’Γράμμος’’ λύγισε τη σθεναρή αντίσταση της ΑΕ Γραμμοχωρίων, καθώς επιβλήθηκε με σκορ 2-1,σε ένα ματς στο οποίο οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι αλλά και από μία κόκκινη κάρτα, με τους ‘’κυανόλευκους’’, όμως, να σημειώνουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, βάσει της οποίας ξέφυγαν από την επικίνδυνη ζώνη.

Τέλος, το χρώμα της νίκης, για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, είδε ο Κρόνος, ο οποίος επιβλήθηκε στη Μεσοποταμία των τοπικών ‘’Ελπίδων’’ με σκορ 2-5, στο ντέρμπι των ουραγών.



Τα αποτελέσματα
Α’ κατηγορία 

7η αγωνιστική   
Ομόνοια Βογατσικού – Αστραπή Μεσοποταμίας  0-5
Παναργειακός – Δόξα Αμπελοκήπων   0-5
Ηρακλής Πολυκάρπης – Μ. Αλέξανδρος Καλλιθέας  3-1
ΑΟ Κάστωρ – ΑΣ Νταηλάκη   5-0
ΑΓΣ Καστοριάς – Δόξα Κορησού   8-0
Γράμμος Μαυροχωρίου – ΑΕ Γραμμοχωρίων 2-1
Ελπίδες Μεσοποταμίας – Κρόνος  2-5 

 Βαθμολογία
ΑΓΣΚ Καστοριά 21
Μ. Αλ. Καλλιθέας   18
Αστραπή Μεσοποταμίας 18
Ηρακλής Πολυκάρπης 17
Δόξα Αμπελοκήπων   12
ΑΣ Νταηλάκη 10
ΑΟ Κάστωρ 9
Γράμμος Μαυροχωρίου 8
Ομόνοια Βογατσικού 8  
Παναργειακός 7
ΑΕ Γραμοχωρίων
Δόξα Κορησού 4
Ελπίδες Μεσοποταμίας 3
Κρόνος 3

sentra.com.gr 

Σχόλια