Β' ΕΠΣ Κοζάνης: Ακρίτες Κοζάνης - Ελπίδες ΑΕΚ 1-0 | φωτο - βίντεο


Ένα φάουλ του αρχηγού Γιώργου Χουϊλίδη στο 77′ έδωσε μία πολύ δύσκολη νίκη στους φιλόδοξους Ακρίτες στο αναβληθέν παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής της Β’ Κατηγορίας απέναντι στις Ελπίδες της Α.Ε. Κοζάνης που έγινε την Μ. Πέμπτη 13-4-2017.


Με την νίκη τους αυτή οι Ακρίτες παρέμειναν σε τροχιά ανόδου καθώς ξαναπέρασαν στην δεύτερη προνομιούχο θέση πάνω από τον Κεραυνό Πετρανών που έπεσε στην τρίτη θέση.



Αντίθετα οι Ελπίδες, που πάλεψαν κι άξιζαν τουλάχιστον την ισοπαλία στο παιχνίδι του Λιάπειου, παρέμειναν στην τελευταία θέση ισόβαθμες με την Αναγέννηση Αργίλου την οποία θα αντιμετωπίσουν στον Αργιλο την Κυριακή του Θωμά (23-4-2017) σε ματς “ζωής και θανάτου”.

Παρά την θεωρητική διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων το παιχνίδι ανάμεσα στους Ακρίτες και τις Ελπίδες ήταν συναρπαστικό, με πολλές ευκαιρίες, πέντε ακυρωμένα γκολ,  δύο δοκάρια αλλά και κάποιες διαμαρτυρίες.

Οι Ελπίδες έπαιξαν με αμυντική τακτική, προσπαθώντας να χτυπήσουν στην αντεπίθεση και κατάφεραν να δημιουργήσουν αρκετές καλές φάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Με λίγη τύχη θα μπορούσαν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Οι Ακρίτες είχαν την κατοχή και προσπάθησαν να παίξουν στρωτό ποδόσφαιρο, αλλά ο κακός αγωνιστικός χώρος του Λιάπειου, το άγχος της κορυφής και η συμπαγής άμυνα των Ελπίδων είχαν σαν αποτέλεσμα να πάρουν τελικά την νίκη “διά πυρός και σιδήρου”.

Στο πρώτο μέρος οι Ακρίτες πίεσαν τις Ελπίδες και είχαν ένα δοκάρι στο 20′ όταν μετά από κεφαλιά του Κουλαξουζίδη η μπάλα βρήκε στον Αλατζά και στην συνέχεια στο κάθετο δοκάρι.

Οι Ελπίδες είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, πρώτα στο 26′ όταν ο Ζιώγας έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Κατακαλίδη που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και μετά στο 37′ όταν ο Τσολακίδης έσπασε στον Τρέβλα που μόνος απέναντι από την εστία σούταρε ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τους γηπεδούχους να έχουν την μπάλα αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την άμυνα των Ελπίδων που και πάλι κατάφεραν να κάνουν κάποιες καλές ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Στο 55′ ακυρώθηκε γκολ του Κουλαξουζίδη ως οφσάϊντ.


Από την άλλη πλευρά στο 65΄ακυρώθηκε γκολ του Κατακαλίδη ως οφσαϊντ, σε μία φάση που οι Ελπίδες διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι ο σκόρερ έφυγε από πίσω σε μακρινό φάουλ του Τσολακίδη.


Στο 70′ νέα ευκαιρία για τις Ελπίδες όταν ο Κατακαλίδης έσπασε τη μπάλα, το σουτ του Τσολακίδη από καλή θέση κόντραρε σε αμυντικό, η μπάλα κατέληξε στον Αβραμίδη που μπροστά στην εστία δεν σούταρε καλά, στη συνέχεια ο Κατακαλίδης την έστειλε στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε σαν οφσάϊντ.

Στο 74′ φαλτσαριστό σουτ του Μετικάνου βρήκε το κάθετο δοκάρι των Ελπίδων.

Στο 77′ οι Ακρίτες κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή (ένα φάουλ που αμφισβήτησαν έντονα οι Ελπίδες) κι ο Χουϊλίδης με ωραίο χτύπημα έστειλε τη μπάλα στην γωνία λυτρώνοντας την ομάδα του.

Στο 84′ νέα μεγάλη ευκαιρία για τις Ελπίδες όταν ο Μεχτερίδης έκανε μπαλιά στον κενό χώρο, ο Κατακαλίδης “τσίμπησε” τη μπάλα με το κεφάλι από τον εξερχόμενο Ζιώγα αλλά αυτή κατέληξε μόλις άουτ.

Στο 85′ μπαλιά του Χουϊλίδη στον Κουλαξουζίδη που σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι γκολ του Κουλαξουζίδη είχε την ίδια τύχη.

ΑΚΡΙΤΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Λ. Μαγκάκης): Ζιώγας, Χουϊλίδης, Χ. Τζουρμανάς, Χαριτωνίδης (83′ Βρόϊκος), Τσοπανίδης, Ι. Παπαδόπουλος, Μετικάνος, Δ. Τζουρμανάς (78′ Μανιάκας), Μιχάϊλικ (46′ Τρούπκος), Μαγκάκης, Κουλαξουζίδης.

ΕΛΠΙΔΕΣ Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Β. Μαντζώλας): Ακριτίδης, Τσιφτσής, Κακούλης, Αβραμίδης, Αλατζάς (87′ Τριανταφύλλου), Τσολακίδης, Μεχτερίδης, Κικίδης, Τρέβλας (46′ λ.τ. Μαλόκου), Μπακόλας (84′ Σταυριανουδάκης), Κατακαλίδης.

Διαιτητής: Καρατέρπος.

Βοηθοί: Βογδόπουλος, Σύκος.


επιμέλεια: Κώστας Τσιώρας 
 aekozanis.gr

Βαθμολογία 
Θέση
Ομάδα
Β
1
Δόξα Λευκόβρυσης
53
2
Ακρίτες Κοζάνης
48
3
Κεραυνός Πετρανών
46
4
Ερμής Πλατανορέμματος
44
5
Κένταυρος Πρωτοχωρίου
39
6
Έλατος Ελάτης
34
7
Α.Ο. Κρόκου
33
8
Α.Ε. Κρανιδίων
22
9
Μ.Α.Π.Σ. Αγίας Παρασκευής
20
10
Πρόοδος Μεταξά
19
11
Αναγέννηση Λιβαδερού
18
12
Α.Σ. Καρυδίτσας
15
13
Αναγέννηση Αργίλου
10
14
Ελπίδες  Α.Ε. Κοζάνης
10


* Μ.Α.Π.Σ. Αγία Παρασκευή  έχει -2 βαθμούς περυσινή αρνητική βαθμολογία.

Σχόλια