Γ' Εθνική Μπάσκετ: Διόσκουροι Κοζάνης – Απόλλων Καλαμαριάς 79-75

Οι Διόσκουροι πριν την διακοπή του Πάσχα πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη που τους φέρνει σε απόσταση βολή από την άνοδο.


Νίκη με 79-75 επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου οι κοζανίτες γύρισαν παιχνίδι 10 πόντων. Πως όμως τα πράγματα έφτασαν ως εκεί?

Η ομάδα της Κοζάνης ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και πήρε κεφάλι στο σκορ αλλά και τον ρυθμό του αγώνα. Ο Απόλλωνας όμως βάζοντας στη συνέχεια εύκολα καλάθια προηγήθηκε κάνοντας ένα 0-9.

Το σκορ στο δεκάλεπτο ήταν στο 20-21 αλλά οι Διόσκουροι είχαν τον ρυθμό του αγώνα και ευστοχούσαν κατά βούληση βάζοντας 42 πόντους στο ημίχρονο.

Και μετά ήρθε το καταστροφικό 3ο δεκάλεπτο. Οι κυανόμαυροι έκαναν 7 λεπτά να πετύχουν καλάθι πηγαίνοντας σε βεβιασμένες ενέργειες και παίζοντας πολύ επιπόλαια, η ομάδα της Καλαμαριάς πήρε την ψυχολογία του παιχνιδιού και έκανε το 8-20 διαλύοντας την άμυνα των Διόσκουρων και δημιουργώντας αδικαιολόγητο εκνευρισμό στον πάγκο της Κοζάνης.

Εκεί όμως ήρθαν οι Σισμάνης και Καρανώτας Τ που με διαδοχικά κλεψίματα του 1ου και καλάθια και των δυο έφεραν τον αγώνα στα ίσα για να αναλάβει ο dellaveντόβας που με 2 τρίποντα και 4 ασίστ μας έστειλε..... μπροστά στο σκορ.

Ο Ζολώτας στη συνέχεια έβησε τα φώτα στους αντιπάλους και δημιούργησε για την ομάδα μας συντηρώντας την διαφορά.

Ο Απόλλωνας όμως συνέχιζε να βάζει σουτ και το παιχνίδι ήταν κοντά στο σκορ μέχρι τέλους αλλά πλέον οι Διόσκουροι δεν έχαναν με τίποτα. Φέτος για πρώτη φορά ασχολούμαστε με την διαιτησιά αλλά πρέπει να αναφέρουμε ότι για μια ακόμη φορά κατά την γνώμη μας δεν ήταν σε καλή μέρα ο ένας εκ των 2 διαιτητών, αλλά και για τις 2 ομάδες, προκαλώντας τον εκνευρισμό όλων σε σημείο να θυμηθούμε τα αγαπημένα ανέκδοτα της εποχής που τελειώνουν ¨ είστε σίγουρος πως είστε γιατρός?.

Στους διακριθέντες είναι οι Σισμάνης που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, ο Καρανώτας Τ που δεν έχασε σουτ και ο Ντόβας που οργάνωσε μοίρασε ασίστ αλλά και σκόραρε.
Την επόμενη εβδομάδα είναι Μεγάλη Εβδομάδα για τις ομάδες της περιοχής εκτός από τον ορθόδοξο λαό, διότι την επόμενη αγωνιστική έχουμε τον αγώνα ζωής και θανάτου Ελίμεια-Διόσκουροι.

Διόσκουροι Κοζάνης-Απόλλων Καλαμαριάς 79-75

Δεκάλεπτα: 20-21, 42-38, 50-58, 79-75.

Διόσκουροι (Χωλόπουλος): Γκοβεδάρος 2, Σισμάνης 16(2), Σκορδάρης 6, Γκουτζομήτρος 8(1), Μαυρίδης 4, Ζολώτας 4, Γκλιάνας , Καρανώτας Στ. 7(1), Καρανώτας Τ. 11.

 dioskouroibc.gr 


Σχόλια