Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, πέρασε η Καστοριά


Έτσι, καλείται να αντιμετωπίσει την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, την Α. Ε. Λευκίμμης, στον νησί των Φαιάκων. Η Καστοριά, αν και έπαιξε με αρκετές ελλείψεις, ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ, σχετικά νωρίς.
Ήταν το 4΄, όταν ο Μαντζάνας, μετά από πάσα του Rapo, στον κενό χώρο. από την γωνία της περιοχής και από δεξιά πλάγια θέση με σουτ έκανε το 0-1. Στο 18' σε σέντρα από δεξιά και σουτ του Λαμπίρη, μέσα από την περιοχή, η μπάλα πήγε πάνω στον Κράτσιο που είχε κρατήσει τη θέση του στο τέρμα της Καστοριάς. 

Στη συνέχεια η Καστοριά είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τους παίκτες των γηπεδούχων να πιέζουν ασφυκτικά στη μεσαία γραμμή, χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή του Κράτσιου. Στο 27' ο Παπαδόπουλος Ελ. εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή της Καστοριάς, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

 Στο 32' ο Παπαδόπουλος Ελ., βρέθηκε δίπλα στη μικρή περιοχή της Καστοριάς, αλλά στο γύρισμα που έκανε, η μπάλα δεν πήγε προς τον Αλεξίου που καιροφυλακτούσε. Στο 40΄σε φάουλ του Γώγου, η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 43' ο Νίνος είδε τη 2η κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα, με αποτέλεσμα η Καστοριά να μείνει, για το υπόλοιπο του παιχνιδιού με 10 παίκτες.

Με την έναρξη του β' μέρους η Καστοριά κατόρθωσε πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10 λεπτο να διπλασιάσει τα τέρματα της. Στο 55΄, λοιπόν, ο Σίμος μπήκε από δεξιά στην περιοχή, πάσαρε στον Damzi, που ακολουθούσε τη φάση κι αυτός με πλασέ έκανε το 0-2. Προηγουμένως στο 52΄το σουτ του Αντωνιάδη μπλόκαρε ο Παπαιωάννου. Στη συνέχεια η Καστοριά, έχοντας το μειονέκτημα του ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, έδωσε χώρο στον αντίπαλο της, παίζοντας με αντεπιθέσεις.

 Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ. Στο 60' ο Αλεξίου "ζύγισε" το σουτ, έξω από την περιοχή της Καστοριάς, αλλά ο Γιαρμάς είχε σωστή θέση στα δοκάρια του και μπλόκαρε την μπάλα. 

Στο 63' ωραία ενέργεια από δεξιά και γύρισμα της μπάλας στο σημείο του πέναλτι, ο Αλεξίου σούταρε πάνω σε αμυντικό και πήρε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα πήγε στον Γώγο, που από κοντά αστόχησε,  σε δυνατό σουτ. 

Στο 70', μετά από κόρνερ, κεφαλιά του Λιάσου άουτ. Στο 73' , μετά από ωραία ενέργεια του Λιάπη από δεξιά, ο Σαββίδης σε απόσταση βολής πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα. Στο 80' σε σουτ του Παπαδόπουλου Ελ., η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 
Στο 90' το σουτ του Χασάι από καλή θέση απέκρουσε δύσκολα ο Παπαιωάννου.

Καλή ήταν η διαιτησία του κ. Ρίππα Μιχαήλ και των βοηθών του, κ.κ. Κωνσταντίνου Ηλία και Τσόγκα Άγγελου, άπαντες του Σ. Δ. Π. Πρέβεζας.

Οι συνθέσεις: 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ερασιτέχνες): Παπαϊωάννου, Αλεξίου, Μπελά, Βλαχόπουλος (73' Παπαδόπουλος Κων), Γώγος, Λαμπίρης, Λιάσος, Μούτσιος, Παπαδόπουλος Ελ., Ψαρράς Ιασ. (69΄Σαββίδης), Τάτσης (46΄Λιόσης)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Κράτσιος (46΄Γιαρμάς), Σίμος, Νίνος, Νέδος, Petrov, Αντωνιάδης, Damzi, Μηλιάτης, Χασάι, Rapo (76΄Τσόπρας), Μαντζάνας




"Δύο φίλοι ήλθαν απόψε από τα παλιά".....
"Δύο φίλοι ήλθαν απόψε από τα παλιά", στα Γιάννινα και υποδέχθηκαν τον τεχνικό της Καστοριάς, Διονύση Λίτσκα. Πρόκειται για τον τεχνικό της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννη Πετράκη και τον βοηθό του Γιάννη Ταουσιάνη, τους οποίους, ο προπονητής της Καστοριάς, γνωρίζει από την κοινή τους παρουσία, πριν πολλά χρόνια, στον Αστέρα Ρεθύμνου.
Η συνάντηση έγινε μέσα σε ένα πολύ εγκάρδιο κλίμα και οι τρεις παλιοί γνώριμοι και φίλοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα παλιά, αλλά και τα καινούργια, όπου το κύριο θέμα της κουβέντας τους ήταν η πορεία της Καστοριάς, με την παρουσία του Διονύση Λίτσκα, στον πάγκο των "γουναράδων".

Σχόλια