Εντυπωσιάζει στις ΗΠΑ ο Αλτίνης! | φωτο - βίντεο


Ο διεθνής άσσος από την Κοζάνη εντυπωσιάζει με την παρουσία του στις ΗΠΑ και το μέλλον του ανήκει!


Η Ελλάδα είναι μια ανεξάντλητη "δεξαμενή" παραγωγής σπουδαίων ταλέντων και ο Κώστας Αλτίνης αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της νέας γενιάς που θα πάρει μελλοντικά τα ηνία.

Ο γεννημένος ακριβώς με την έλευση του μιλένιουμ (1/1/2000) δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και δείχνει πως το... ταβάνι του είναι τεράστιο, εντυπωσιάζει στην "παρθενική" του σεζόν στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του είναι το σουτ τριών πόντων, το οποίο είναι "θανατηφόρο", ενώ χάρη στα μεγάλα του άκρα έχει τη δυνατότητα να παίξει από πλέι μέικερ έως πάουερ φόργουορντ, θυμίζοντας κάτι ανάμεσα σε... Σλούκα και Διαμαντίδη. Στις ΗΠΑ υπάρχει μεγάλη πίστη προς το πρόσωπό του και προορίζεται για κόμπο γκαρντ και πάνω σ' αυτό εντείνει τη δουλειά του.

Ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Λασσάνη  Κοζάνης, απ' όπου μετακόμισε στους συμπολίτες Διόσκουρους, όπου έπαιξε ως παίδας και στο αντρικό. Κάπου εκεί ήρθε και το μεγάλο άλμα για τον Άρη, με τον οποίο έχει παίξει παιδικό και εφηβικό.

Την προπέρσινη σεζόν ήταν πρώτος σκόρερ και καλύτερος παίκτης του "αυτοκράτορα", κερδίζοντας μάλιστα με το σπαθί του μια θέση στην καλύτερη πεντάδα του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων. Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2014 είναι μέλος της Εθνικής Παίδων της Ελλάδας, όντας βασικότατος στο απερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μετά τις φοβερές του εμφανίσεις στις ΗΠΑ αναμένεται να κληθεί και στην Εθνική Εφήβων.

Είναι ίσως ο καλύτερος σουτέρ αυτή τη στιγμή στην ηλικία του, όντας υποψήφιος να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στους Έλληνες παίκτες. Από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Riverside της Καλιφόρνια για λογαριασμό του Carnegie High School, δεχόμενος την πρόταση του πασίγνωστου κι ενός των πιο επιτυχημένων προπονητών στον τομέα του, Tim Sweeney, ο οποίος αποφάσισε να επενδύσει πάνω του προσφέροντάς του πλήρη υποτροφία, κάτι πρωτόγνωρο για μαθητή εκτός ΗΠΑ, ειδικά σε αυτή την ηλικία.

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε ο γνωστός προπονητής από την Ελλάδα, Γιάννης Λίβανος, ο οποίος με τις προσωπικές του γνωριμίες, βοήθησε στην πραγματοποίηση της μετακίνησης του νεαρού αθλητή στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Αν και rookie στο high-school δεν "ψάρωσε" και έκανε μεγάλα πράγματα, με τη φανέλα των Wolverines, κατακτώντας την πρωτιά στην Νότια Καλιφόρνια, ενώ μετά από ξέφρενη πορεία έφτασε μέχρι τον τελικό ολόκληρης της πολιτείας και παρότι ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ, κοίταξε στα μάτια το Pacifica Christian Orange County, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Αυτή η διαδρομή είχε την "υπογραφή" του, καθώς ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όντας ο κορυφαίος παίκτης του σχολείου του.

H στατιστική του προκαλεί... ίλιγγο, δείχνοντας πως πρόκειται πραγματικά για έναν ολοκληρωμένο, all around παίκτης, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά σε ένα νέο περιβάλλον τράβηξε όλα τα βλέμματα, έχοντας κατά μέσο όρο κατά μέσο όρο 17.1 πόντους, 8.5 ριμπάουντ, 6.3 ασίστ, 2.8 κλεψίματα και 1.2 κοψίματα ανά παιχνίδι.

Το μεγάλο ταξίδι ξεκινάει, λοιπόν, για τον Κώστα Αλτίνη, με στόχο την καταξίωση μέσα στα επόμενα χρόνια... Το μόνο σίγουρο είναι πως έχει βάλει τις καλύτερες δυνατές βάσεις και σιγά-σιγά δρέπει τους καρπούς των προσπαθειών του και των αμέτρητων "θυσιών" που έχει κάνει όσα χρόνια παίζει μπάσκετ...

 basketblog.gr 

Αλτίνης σε δράση...



Σχόλια