Επιστολή αναγνώστη για την απαράδεκτη συμπεριφορά γονέα σε αγώνα παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κοζάνης


Αναγνώστης της σελίδας βαθιά προβληματισμένος μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα Τζούνιορ, Ελπίδες ΑΕΚ – Ατρόμητος Πτολεμαΐδας, μας έστειλε την παρακάτω επιστολή. 

Παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει και σε άλλα γήπεδα παιδικών πρωταθλημάτων και είναι κρίμα να ποτίζουμε όλοι μας εμείς οι μεγάλοι λάθος πρότυπα, συμπεριφορές και εκφράσεις…. στους    μικρούς αθλητές που μαθαίνουν τώρα το ποδόσφαιρο.
Ας τους το μάθουμε σε σωστές βάσεις …. 


Αναλυτικά η επιστολή που λάβαμε  
Με αφορμή την απαράδεκτη συμπεριφορά γονέα σε αγώνα παιδικού πρωταθλήματος  στο γήπεδο της ΕΠΣ Κοζάνης μεταξύ των παιδικών ομάδων Ελπίδες ΑΕ Κοζάνης – Ακαδημία Ατρόμητου Πτολεμαΐδας την Κυριακή 04-06-2017, θα ήθελα να διατυπώσω κάποιες σκέψεις  αφού περιγράψω πρώτα το τι έγινε μετά τη λήξη του συγκεκριμένου παιχνιδιού. 

Στον αγώνα αυτόν λοιπόν ο διαιτητής έκρινε ότι ένας ποδοσφαιριστής της Ακαδημίας Ατρόμητου έπρεπε να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα. Από εκείνο το σημείο και μετά γονείς της Ακαδημίας του Ατρόμητου άρχισαν να βρίζουν τον διαιτητή και να έχουν συμπεριφορά που δεν αρμόζει όταν έχεις να κάνεις με μικρά παιδιά. 

Μετά τη λήξη του αγώνα ο πατέρας του μικρού που αποβλήθηκε όρμησε μαινόμενος στα αποδυτήρια και επιτιθέμενος στον διαιτητή φωνάζοντάς του, με ποιο δικαίωμα απέβαλε το γιο του και απαιτώντας του να ζητήσει συγνώμη στον μικρό, άρχισε να χτυπάει γροθιές στο γραφείο και προσπάθησε να σκίσει το φύλλο αγώνα. 

Στην προσπάθειά τους να τον συγκρατήσουν κάποιοι άνθρωποι δέχτηκαν κι αυτοί επίθεση από το συγκεκριμένο γονέα και μάλιστα μπροστά στα παιδιά τους. 
Τελικά απομακρύνθηκε μετά από παρέμβαση παραγόντων. 

Οι σκέψεις μου λοιπόν βλέποντας τα παραπάνω σε αγώνα παιδικού πρωταθλήματος (Τζούνιορ) είναι

1. Μήπως θα έπρεπε σε αγώνες παιδικών πρωταθλημάτων να καταργηθεί η βαθμολογία ;
2. Μήπως τα παιδιά να έπαιζαν μόνα τους χωρίς διαιτητές και όπου χρειάζονται βοήθεια να παρεμβαίνουν οι δυο προπονητές  τους;
3. Μήπως να έμπαιναν χρηματικά πρόστιμα για τέτοιες συμπεριφορές, όπως στις μεγάλες κατηγορίες, κι ας έβαζε η Ακαδημία τον μπαμπά να πληρώσει για να δούμε εάν θα έκανε ξανά φασαρία;

Και θα κλείσω τις σκέψεις μου ρωτώντας εσάς τους γονείς. 

Μήπως να αφήνατε τα παιδιά σας να εκφραστούν μόνα τους όπως κάνατε εσείς τότε που παίζατε μπάλα στις αλάνες και δεν χρειαζόσασταν κανέναν να σας δώσει οδηγίες για το πώς θα παίξετε; 

Σχόλια