Η στελέχωση της «επιτροπής παρακολούθησης» και ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ


Πρόσωπα κύρους που θα στελεχώσουν την «επιτροπή παρακολούθησης» αλλά και το πρόσωπο που θα τεθεί πρόεδρος στην ΚΕΔ θ’ αναζητήσουν στο επόμενο διάστημα οι υπερεθνικές αρχές του ποδοσφαίρου.


Όπως ειπώθηκε στη ΓΣ της ΕΠΟ στις 30/6 από τους εκπροσώπους των FIFA/UEFA θα διοριστεί «επιτροπή παρακολούθησης του έργου της νέας διοίκησης της ομοσπονδίας και πιθανότατα ξένος πρόεδρος στης ΚΕΔ παράλληλα με ένα νέο «μοντέλο διαιτησίας» με εισαγωγή της καινοτομίας του video assistance referee, και του μέτρου των έξι διαιτητών.

Το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της ΚΕΔ θα έχει την «υψηλή εποπτεία» της λειτουργίας της διαιτησίας και θα παρακολουθεί π.χ. το αν ένας διαιτητής που είχε κακή απόδοση έμεινε εκτός ορισμών ή όχι.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ θα πλαισιώνεται από τέσσερα άτομα από την Ελλάδα, με πιο πιθανή αυτή τη στιγμή την παραμονή των Τριτσώνη, Κουκουλάκη και Καλύβα. Μάλιστα οι δύο πρώτοι είχαν επαφή με τη FIFA.

Όσον αφορά τη στελέχωση της «επιτροπής παρακολούθησης» η πρόταση για ένα πρόσωπο προτεινόμενο από τη FIFA τέσσερα από τις ισάριθμες μεγάλες ΠΑΕ, φαίνεται ότι δεν προχωράει, λόγω και ατων αντιδράσεων που υπάρχουν.

Θα αναζητηθούν πρόσωπα με κύρος και όσο το δυνατόν περισσότερο αποδεκτά.

 soccerplus.gr 

Σχόλια