Αποφάσεις Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ΕΠΟ – «Παρόν» και η ΕΠΣ Καστοριάς

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Μέγαρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.Την ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Τριανταφύλλου Δημήτριος, ο Αναπληρωτής πρόεδρος κ. Δημητριάδης Ιωάννης και ο Ταμίας κ. Ιωαννίδης Θεόδωρος.

Οι προτάσεις για την τροποποίηση του Καταστατικού, των Κανονισμών που διέπουν την εφαρμογή του Καταστατικού και τις πάγιες διατάξεις της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν με 140 ψήφους υπέρ και 32 κατά.

Επίσης, οι Ενώσεις ενέκριναν τα πεπραγμένα της Εκτελεστικής Επιτροπής της περιόδου 1/6/2016-28/10/2016 και της ΠΔΕ/ΕΠΟ από 29/10/2016 έως τη λήξη της θητείας της.

Ακόμη, εγκρίθηκαν, ο ενοποιημένος και αναθεωρημένος ισολογισμός και η κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης της περιόδου 1/1/2016-31/12/2016, οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις της περιόδου 1/1/2016-31/12/2016, ο προϋπολογισμός της περιόδου 1/1-31/12/2018 και ο ορισμός ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή για την περίοδο 1/1-31/12/2017.

Η ψήφιση του καταστατικού αποτελούσε προϋπόθεση από την πλευρά της FIFA και της UEFA προκειμένου ν’ αλλάξει ο αθλητικός νόμος και να μπορέσουν να γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ με το σύστημα που προβλέπεται στο καταστατικό της.

Οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA κατά τις ομιλίες τους εξήγγειλαν την επιτροπεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από τις δύο αρχές, ακόμα και μετά την εκλογή διοίκησης της ΕΠΟ, επίσης θα υπάρχει επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου για να υπάρχει και ευθύνη για το μέλλον του ποδοσφαίρου. Αποφασίστηκε μία ψήφο να έχει κάθε Ένωση, μία ψήφο κάθε ομάδα SUPER LEAGUE, μία ψήφο η FOOTBALL LEAGUE, δηλαδή μείωση τού εκλογικού σώματος απι181 σε 71 ψήφους και αύξηση του ποσοστού του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε 25% περίπου, από 12% που ήταν έως σήμερα.

Να σημειωθεί οτι η διάταξη περί των κωλυμάτων παραγόντων που προέβλεπε την έκπτωση αιρετών μελών του ποδοσφαίρου σε περίπτωση που παραπεμφθούν σε δίκη με αμετάκλητο δικαστικό βούλευμα σε βαθμό κακουργήματος απαλείφθηκε.

Τέλος, όσον αφορά τη διαιτησία έκαναν λόγο για νέο μοντέλο που επεξεργάζονται στη FIFA, με ξένο πρόεδρο στην ΚΕΔ και άμεση εισαγωγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο του video assistance referee.

 sentra.com.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.