Γ.Σ. Κοζάνης: Συνέντευξη Δημήτρη Τιτέλη

Τελειώνοντας όχι μόνο η χρονιά αγωνιστικά αλλά και οι συχνές και σχεδόν καθημερινές προπονήσεις ζητήσαμε από τον προπονητή μας των Τμημάτων Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων, Δημήτρη Τιτέλη να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις.

1-Πως αισθάνεσαι που δύο τμήματα που εσύ κοουτσάρισες ΓΥΝΑΙΚΩΝ και ΝΕΑΝΙΔΩΝ φέτος πήραν μετάλλιο;
Σίγουρα χαρούμενος και δικαιωμένος για τις προσπάθειες και τις θυσίες των κοριτσιών και τις δικές μου.

2-Ποια ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τα δύο αυτά διαφορετικά τμήματα να κατακτήσουν τελικά την 3η θέση των βαθμολογιών τους;
Δεν υπάρχουν μυστικά στον αθλητισμό αν έχεις όλες τις αθλήτριες στο γήπεδο είναι σοβαρές και έχουν διάθεση για δουλειά το αποτέλεσμα θα έρθει.

3-Ποια ήταν τα πιο σοβαρά προβλήματα στο Τμήμα Γυναικών;
Μετά τις απόκριες οι μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες εκτός κάποιων εξαιρέσεων στην κυριολεξία «εξαφανίστηκαν» από το γήπεδο. Προέκυψαν και κάποιες απουσίες λόγω μικροτραυματισμών και ασθενειών και η ομάδα στηρίχτηκε στις μικρότερες και πιο άπειρες αθλήτριες.

4-Για την φετινή ομάδα σου των ΓΥΝΑΙΚΩΝ τι έχεις να πεις;
Το γυναικείο τμήμα είναι το δυσκολότερο στο σύλλογο γιατί κάθε χρόνο ανανεώνεται σε ποσοστό πάνω του 50%.Αυτό γίνεται γιατί φεύγουν τα κορίτσια της Γ΄Λυκείου για σπουδές, αποχωρούν κάποιες μεγαλύτερες και ''ανεβαίνουν'' μικρότερες. Είναι δύσκολο και ψυχοφθόρο κάθε χρόνο να ετοιμάζεις νέα ομάδα.

5-Ποια ομάδα σε δυσκόλεψε  περισσότερο μέσα στη σεζόν;


Οι δύο πρώτες ομάδες, Μ.Αλέξανδρος Γιαννιτσών και Ποσειδώνας Βέροιας. Θεωρώ πως η τελική βαθμολογία είναι δίκαιη.

6-Υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί ο Γ.Σ.Κοζάνης να ανέβει στην Α2;
Να υπάρξει συγκεκριμένο και ξεκάθαρο πλάνο για το στόχο αυτό. Με την ομάδα κάθε χρόνο να ανανεώνεται αυτό απλά δεν γίνεται. Αν η ομάδα μείνει ίδια και υπάρξουν επιστροφές δικών μας αθλητριών που αγωνίζονται σε άλλους συλλόγους αυτό γίνεται και μάλιστα εύκολα. Το θέμα είναι πως αλλάζεις αυτή τη νοοτροπία στις αθλήτριες και στους γονείς τους.

7-Ο Γ.Σ.Κοζάνης βγάζει ταλέντα από τα φυτώριά του και πώς μπορεί να βγάζει περισσότερα;
Αυτό το πλεονέκτημα είναι που μας κάνει να είμαστε κάθε χρόνο ανταγωνιστικοί μιας και οι ώρες των προπονήσεων είναι πολύ λίγες.

8-Τι κατά τη γνώμη σου πρέπει να γίνει συνολικά από το Σύλλογο για το άμεσο και το απώτερο μέλλον για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα;
Δε νομίζω πως μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο στα αγωνιστικά τμήματα που φέρνουν τα αποτελέσματα από τη στιγμή που υπάρχει η νοοτροπία «περνάω στο Πανεπιστήμιο και φεύγω». Αυτό  που πρέπει όμως να αλλάξει άμεσα είναι η ποσοτική σχέση Ακαδημίας και αγωνιστικών τμημάτων. Φτάσαμε σε σημείο να έχουμε περισσότερες αθλήτριες στα αγωνιστικά τμήματα από όσες είναι στις ακαδημίες.

ΓΣ Κοζάνης 

Σχόλια

  1. Δεν απορεί κανένας, ότι υπάρχουν περισσότερα παιδιά στα αγωνιστικά τμήματα απ' ότι στις ακαδημίες. Όταν παίρνεις προπονητή αθλήτρια του Χάντ Μπωλ του Εθνικού Κοζάνης, τι περιμένεις να μάθουν τα παιδιά βόλεϊ ; Όταν υπάρχει ασχετοσύνη στους διοικούντες και μάλιστα ένας από αυτούς ζει στη Θεσσαλονίκη και κινεί όλα τα νήματα του Συλλόγου αυτά όλα είναι φυσιολογικά και επικίνδυνα. Όσο δε για μια προσπάθεια για άνοδο σε μεγαλύτερη κατηγορία ο πρόεδρος το ξεκαθάρισε στη Γενική Συνέλευση, ότι δεν τον ενδιαφέρει η άνοδος, αλλά η προωθήσει αθλητριών σε ομάδες της Θεσσαλονίκης για να έχει ο σύλλογος κάποιο οικονομικό όφελος. Φυσικά το οικονομικό όφελος δεν ισχύει για τα δικά τους παιδιά, αλλά για παιδιά των αντιπάλων του στη Γενική Συνέλευση. Έτσι μια πιθανή άνοδος είναι όνειρο θερινής νυκτός για τον ΓΣ Κοζάνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.