Τάκης Καραθανάσης: Μεγάλο πλεονέκτημα το οικογενειακό μας κλίμα | συνέντευξη στο metrosport


Ο Τάκης Καραθανάσης σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο metrosport Και στο δημοσιογράφο Κώστα Νικολαΐδη.


Ανταγωνιστικοί με νεανικό προφίλ
Είμαστε πραγματικά μια οικογένεια στο Μακεδονικό, ομολογεί ο 54χρονος προπονητής αναλύοντας τη φιλοσοφία του συλλόγου.
Η διοίκηση του Γιώργου Κατσίκα και των υπολοίπων μελών, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές είναι ενωμένοι στα εύκολα και στα δύσκολα. Αυτό είναι το κέρδος και το πλεονέκτημα και όλοι δουλεύουμε με γνώμονα .. πάνω απ’ όλα η ομάδα…  όσοι προσπαθούν, δουλεύουν και είναι πειθαρχημένοι αγωνίζονται. Ο  καθένας  πάντα ακολουθεί το σύνολο, όχι η ομάδα να ακολουθεί έναν παίκτη.

Για την περσινή χρονιά επισημαίνει  
Νομίζω ότι πήγαμε αρκετά καλά, έστω κι αν η παρατεταμένη διακοπή του πρωταθλήματος με τα χιόνια μας αποδιοργάνωσε.
Καταφέραμε και τελειώσαμε καλά το πρωτάθλημα, μπήκαμε στην πεντάδα και μάλιστα χρησιμοποιώντας πολλούς νεαρούς σε ηλικία παίκτες.
Υπήρχαν πολλά ματς που παίζαμε με οχτώ μικρούς στη βασική ενδεκάδα.

Τι στόχους έχει φέτος ο Μακεδονικός ;
“  Κρατήσαμε τον βασικό περσινό κορμό και στις μεταγραφές δώσαμε προτεραιότητα σε νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες. Επίσης επειδή έχουμε άριστη συνεργασία με τον Θόδωρο Μανδραβέλη από την Κοζάνη 2004, προωθήσαμε παίκτες στην μεγάλη ομάδα όπως κάθε χρόνο.
Επιδιώκουμε να χαμηλώσουμε ακόμα περισσότερο το μέσο όρο ηλικίας πάντα όμως διατηρώντας την ομάδα σε υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο.
 Το φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας θα είναι δυσκολότερο, υπάρχει πιθανότητα να υποβιβαστούν ακόμα και έξι ομάδες.
Επομένως χρειάζεται να έχουμε ισχυρή ομάδα αντάξια άλλωστε και με το όνομα του συλλόγου.”

Να βγει από το τέλμα
Ο Τάκης Καραθανάσης είναι πρώτος σε συμμετοχές στον ΦΣ Κοζάνη, κατέχοντας το ακατάρριπτο ρεκόρ των 426 συμμετοχών σε επίσημους αγώνες.
Ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα ήταν το 1977 στον αγώνα κυπέλλου ερασιτεχνών ΑΟ Αγρινίου – Κοζάνη 0-1 (σκόρερ ο Βασίλης Κουζιάκης).
Έπαιξε 17 χρόνια μόνο στην Κοζάνη, σε καμία άλλη ομάδα και σταμάτησε το 1993 λόγω τραυματισμού. Είναι τρίτος σκόρερ όλων των εποχών με 100 γκολ (πίσω από τον Θωμά Παπαδόπουλο και τον Κώστα Κωστόπουλο). Ερωτηθείς για τον ΦΣ Κοζάνη, που θα παίξει δεύτερη συνεχόμενη περίοδο στο Α’ τοπικό σχολίασε:
“  Τα πράγματα είναι δύσκολα, χρειάζεται σίγουρα να υπάρξει κάποια καινούργια εξέλιξη. Οι παίκτες φεύγουν ο καιρός περνά κι ο κόσμος είναι απών. Μακάρι να μπορούσαν να συσπειρωθούν όλοι ώστε να βγει η ομάδα από το τέλμα. Το πιο άσχημο κατά τη γνώμη μου είναι πως οι νεαροί παίκτες του Νομού δεν έχουν φιλοδοξίες να παίξουν στην μεγάλη ομάδα της πόλης.”


Το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά
Άμεσος συνεργάτης του Τάκη Καραθανάση θα είναι ο γιος του Βασίλης, επιφορτισμένος και με την εκγύμναση της ομάδας.
Το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά …. κι ο Βασίλης Καραθανάσης θεωρείτε ανερχόμενος προπονητής με σπουδές και εμπειρία και στο εξωτερικό αφού ήταν για τρία χρόνια στις ακαδημίες της Ντιζόν στην Γαλλία.


Το τεχνικό τιμ της οικογένειας του Μακεδονικού συμπληρώνουν άλλη μια μορφή του κοζανίτικου ποδοσφαίρου ο Θόδωρος Μανδραβέλης (προπονητής στην Κοζάνη 2004) και οι φιλόδοξοι προπονητές της ακαδημίας Λεωνίδας Ζαχαριάδης και Θωμάς Αργυρόπουλος.


Σχόλια