Η πιο ιστορική ομάδα του κόσμου «καρφώνει» την πιο ακριβή μεταγραφή του κόσμου!


Η Σέφιλντ, υπό την ιδιότητα του πρώτου ποδοσφαιρικού συλλόγου στην ιστορία, τοποθετείται επί της εξωφρενικής μεταγραφής του Νεϊμάρ στην Παρί, με το γράμμα της στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να συγκλονίζει, βυθίζοντας άπαντες σε σκέψεις.


Ο σύλλογος της Σέφιλντ  αποτελεί τον... Εθνοπατέρα του ποδοσφαίρου, έχοντας γεννηθεί σε μία εποχή που το άθλημα διέπνεαν οι αξίες της εντιμότητας και του σεβασμού.

Ο αρχαιότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος λαμβάνει θέση για την πλουσιοπάροχη μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί, επισημαίνοντας την κατάπτωση των αξιών στο σύγχρονο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, καλώντας μας όλους να παλέψουμε «για το ποδόσφαιρο, για το παιχνίδι που αγαπάμε, για τον κόσμο που μοιραζόμαστε». Ενα γράμμα που αποτελεί τροφή για σκέψη, ένα γράμμα που θα πρέπει να είναι πάντα στο μυαλό μας, όταν ακούμε τα εκατομμύρια να... σφυρίζουν πάνω από το κεφάλι μας.

Αναλυτικά το μήνυμα της Σέφιλντ:

Αγαπητό ποδόσφαιρο,

Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για την ιστορία του όμορφου παιχνιδιού μας. Έχουμε ξεπεράσει την γραμμή αναάμεσα στις κοινωνικές και τις εμπορικές αξίες, για ακόμη μία φορά και το απίστευτο έχει εξελιχθεί σε αδιαμφισβήτη πραγματικότητα.

Άπαντες γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί μια ισχυρή βιομηχανία, μεγαλύτερη από οποιουδήπτε άλλου αθλήματος στον κόσμο. Ωστόσο πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε ότι υπάρχουν περισσότερα στο παιχνίδι, από χρήμα και φήμη.

Το παιχνίδι μας έχει να κάνει με δισεκατομμύρια οπαδούς και ερασιτέχνες, και όχι επιταγές δισεκατομμυρίων δολλαρίων, στο τέλος κάθε εβδομάδας και κάθε μήνα. Πρέπει να κάνουμε το καλύτεροπου μπορούμε ώστε να διατηρήσουμε το παιχνίδι όπως ήταν και οφείλει να είναι.

Ένα σύμβολο ενότητας, που ενώνει  ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο, όπως τίποτα άλλο στον κόσμο δεν μπορεί. Μπορεί η αναγωγή νέων ταλέντων και επαγγελματιών ποδοσφαιριστών σε τρομακτικές αμοιβές πέρα από κάθε κοινωνική δικαιοσύνη, να είναι γεγονός εδώ και αρκετό καιρό, εντούτοις δεν πρέπει να μετατραπεί σε κυρίαρχο αίσθημα των 11 από τις δύο πλευρές, που κλωτσούν την μπάλα για 90 λεπτά.

Όχι για τα μίντια, όχι για τους οπαδούς. Ούτε για τις γυναίκες, ούτε για τους άντρες. Όχι για τους παλιούς και ποτέ για τους νέους.

Σαν Εθνοπατέρες του ποδοσφαίρου, είναι υποχρέωσή μας να σας υπενθυμίσουμε για τις ιστορικές και τις κοινωνικές μας ρίζες. Το πραγματικό σπίτι του ποδοσφαίρου δεν είναι ούτε ένας σύλλογος, ούτε ένα στάδιο που γεμίζουμε κάθε εβδομάδα.

Το σπίτι μας είναι οι αξίες, πάνω στις οποίες το ποδόσφαιρο δομείται από 1857: Εντιμότητα, σεβασμός και κοινότητα. Αν ξεκινήσουμε να ξεχνάμε, κάποια μέρα θα μετανιώσουμε. Τα αληθινά πρότυπα για τα παιδιά μας, χτίζονται με χαρακτήρα στο γήπεδο.

Για το ποδόσφαιρο, για το παιχνίδι που αγαπάμε, για έναν κόσμο που μοιραζόμαστε. 

Ας κρατήσουμε το παιχνίδι ζωντανό. Για πάντα.

Ευχαριστούμε για την στήριξη. 

Με εκτίμηση, οι πρώτοι στον κόσμο

sdna.gr 




Σχόλια