Κύπελλο: ΑΕ Κοζάνης - Ακαδημία Π. Βοΐου 1-2 | φωτο - βίντεο


Στην παράταση πήρε την πρόκριση η Ακαδημία Βοΐου απέναντι στην Α.Ε. Κοζάνης στο παιχνίδι του πρώτου γύρου Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης 2017-18.



Το παιχνίδι ήταν αρκετά ενδιαφέρον, με τις δύο ομάδες να παίζουν τεχνικό ποδόσφαιρο και να ικανοποιούν τους θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΔΑΚ Κοζάνης.

Η Ακαδημία Βοΐου παρουσιάστηκε πολύ ενισχυμένη κι έδειξε ότι θα είναι ένας αξιόμαχος αντίπαλος στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ, με αρκετούς νεαρούς παίκτες στη σύνθεση της, πάλεψε το παιχνίδι αλλά αποχαιρέτησε τον θεσμό του Κυπέλλου απέναντι σ’ έναν πιό έμπειρο αντίπαλο.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με την Ακαδημία Βοϊου όμως να προηγείται και να έχει περισσότερες ευκαιρίες.

Στο 18′ ο Γάτας απέκρουσε σχεδόν εξ’ επαφής το σουτ του Φασούλα ενώ στο 30′ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-1 με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Γιώργου Λαδά μετά από κόρνερ του Καραγιάννη.

Στο 35′ ο Μαντζώλας με τάκλιν απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Φασούλα που βρέθηκε σε πολύ καλή θέση.

Στο 38′ ο Ζαρκοδήμος απέκρουσε σε κόρνερ μακρινό σουτ του Μαντζώλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της και πίεσε περισσότερο.

Στο 55′ ο Μπαλίτσας από κοντά σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 66′ ο Δ. Στεργιόπουλος βρήκε τον Παπανώτα μέσα στην περιοχή, αυτός έπιασε το βολέ αλλά ο Γάτας με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 73′ η ΑΕΚ ισοφάρισε όταν ο Ζαρκοδήμος δεν μπόρεσε να διώξει σε φάουλ του Καραγεώργου κι ο Χρήστος Παπαρίζος στην επαναφορά γιόρτασε την γέννηση της κορούλας του την περασμένη Τρίτη σημειώνοντας την ισοφάριση.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ πίεσε και για δεύτερο γκολ, μία κεφαλιά του Σαλονικίδη από καλή θέση στο 76′ πέρασε άουτ ενώ από την άλλη πλευρά το Βόϊο έχασε μία καλή ευκαίρια με τον Αλεξίου στο 80′ όταν μετά από κόρνερ σούταρε ψηλά άουτ απέναντι από την εστία.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Παπανώτας στο 95′ όταν μετά από κεφαλιά-πάσα του Αποστολίδη πλάσαρε μόλις άουτ.

Στο 101′ καλό γυριστό σουτ του Σαλονικίδη πέρασε λίγο άουτ.

Στο 106′ η ΑΕΚ έμεινε με 10 όταν αποβλήθηκε ο Μαντζώλας με δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο παίξιμο.

Στο 108′ σημειώθηκε το γκολ που έκρινε τον αγώνα όταν μετά από σέντρα του Δ. Στεργιόπουλου οι αμυντικοί της ΑΕΚ έδιωξαν με το κεφάλι, η μπάλα στρώθηκε στον Γιάννη Παπανώτα που με “ξερό” βολέ την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 112′ καλό σουτ του Κουνάβα απέκρουσε σε κόρνερ ο Ζαρκοδήμος ενώ στα τελευταία λεπτά, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πλέον κουρασμένες, το Βόϊο έκανε διαχείριση του αποτελέσματος και κράτησε την νίκη-πρόκριση.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Χ. Βοριαζίδης): Γάτας, Παναγιωτίδης, Μήττας (95′ Καλαφατίδης), Μαντζώλας, Ψιάνος (51′ Κουνάβας), Δούμας, Τρέβλας (66′ Σαράφας), Μπαλίτσας, Σαλονικίδης, Καραγεώργος, Τρούπκος (46′ Παπαρίζος).

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΟΪΟΥ (Π. Δημητρίου): Γ. Ζαρκοδήμος, Δ. Στεργιόπουλος, Αθ. Στεργιόπουλος, Λαδάς, Αλεξίου, Ελευθεριάδης (100′ Dashalli), Καραγιάννης (76′ Κ. Ζαρκοδήμος), Παπανώτας, Φασούλας (115′ Σκαμάγκας), Παπουτζίδης, Μαυρίδης (60′ Αποστολίδης).

Διαιτητής: Ζούγρας.

Βοηθοί: Θ. Τζιουβάρας, Κεχαγιάς.





Σχόλια