Α' ΕΠΣΚ: ΑΕ Κοζάνης - Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου 0-1 | φωτο - βίντεο


Ένα αυτογκόλ του Μπαλίτσα στο 52′ έδωσε την νίκη στην Ακαδημία Βοΐου στο Στρατιωτικό Γήπεδο απέναντι στην Α.Ε. Κοζάνης και την κράτησε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.



Το παιχνίδι για την 9η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας ήταν δυνατό αλλά καθαρό, με αρκετές φάσεις και κράτησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων που το παρακολούθησαν μέχρι το τέλος.

Η ΑΕΚ πάλεψε το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα αλλά σημείωσε την δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα (προηγήθηκε η ήττα από την Χαραυγή). Οι κιτρινόμαυροι, με αρκετούς νεαρούς παίκτες φέτος, δείχνουν κάποια καλά στοιχεία αλλά δεν μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα.

Μεγάλο πλήγμα για την άμυνα της ΑΕΚ ήταν η αποχώρηση του Μαντζώλα στο 20′ λόγω τραυματισμού.

Η Ακαδημία Βοϊου πιστοποίησε γιά άλλη μία φορά την καλή αγωνιστική της πορεία, έδειξε σκληροτράχηλη αλλά και ποιοτική ομάδα, είχε περισσότερες κλασσικές ευκαιρίες από την ΑΕΚ αλλά χρειάστηκε ένα αυτογκόλ για να πάρει την νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο η υπεροχή ήταν μοιρασμένη, οι δύο ομάδες είχαν κάποιες μικροευκαιρίες, με καλύτερη στιγμή ένα σουτ του Παπανώτα στο 30′ που απέκρουσε θεαματικά σε κόρνερ ο Παπαγερίδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Βόϊο ευτύχησε να προηγηθεί στο 52′ όταν μετά από μακρινή φάουλ-σέντρα του Παπανώτα ο Παναγιώτης Μπαλίτσας πήδηξε πολύ ψηλά για να διώξει αλλά η κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Παπαγερίδη για το 0-1.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, ένα σουτ του Μπαλίτσα από πλάγια στο 58′ πέρασε λίγο άουτ.

Στο 66′ δυνατό σουτ του Κ. Ζαρκοδήμου ανάγκασε τον Παπαγερίδη σε μία θεαματική απόκρουση σε κόρνερ.

Στο 70′ ωραία πάσα του Κ. Ζαρκοδήμου στον Αθ. Στεργιόπουλο που μόνος απέναντι στον εξερχόμενο Παπαγερίδη πρόλαβε να σουτάρει αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 77′ σέντρα του Παπανώτα από αριστερά, εναέριο πλασέ με την μία του Καραγιάννη αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.

Στο 84′ ο Παπαγερίδης απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Παπανώτα που έφυγε μόνος του από το κέντρο κι ενώ η ΑΕΚ βρισκόταν όλη μπροστά.

Η καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού έγινε στο 90′, με την ΑΕΚ να πιέζει γιά την ισοφάριση, όταν μετά από φάουλ-σέντρα του Παπαρίζου ο Γιώργος Λαδάς έδιωξε με κεφαλιά σε πλάγιο άουτ κοντά στο κόρνερ αλλά ο διαιτητής λανθασμένα υπέδειξε άουτ υπέρ του Βοϊου.

Μέσα σε διαμαρτυρίες των παικτών της ΑΕΚ ο αμυντικός των φιλοξενουμένων είπε στον διαιτητή ότι ήταν αυτός που βρήκε την μπάλα με αποτέλεσμα να αλλάξει η απόφαση του διαιτητή και να συνεχιστεί η πίεση της ΑΕΚ.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Γιώργο Λαδά για το “fair play”, μία ίσως μικρή αλλά γενναία πράξη, που θα μπορούσε να επηρεάσει την έκβαση του αγώνα εις βάρος της ομάδας του αν η ΑΕΚ ισοφάριζε στην νέα της επίθεση από το πλάγιο.


Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ (Χάρης Βοριαζίδης): Παπαγερίδης, Παναγιωτίδης (75′ Αμπατζίδης), Τρέβλας, Μαντζώλας (20′ λ.τ. Μήττας), Δούμας, Τρούπκος (58′ Κουνάβας), Παπαρίζος, Μπαλίτσας, Σαλονικίδης, Καραγεώργος, Σαράφας (65′ Ψιάνος).


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΟΪΟΥ (Πασχάλης Δημητρίου): Γ. Ζαρκοδήμος, Ηλίας (90′ Χ. Τουλιόπουλος), Αθ. Στεργιόπουλος (88′ Πατούρι), Λαδάς, Αλεξίου, Παπουτζίδης, Καραγιάννης (85′ Μιχαηλίδης), Παπανώτας, Φασούλας (70′ Μαυρίδης), Αποστολίδης, Κ. Ζαρκοδήμος.

Διαιτητής: Ζούγρας.
Βοηθοί: Χ. Παπαδόπουλος, Μπακατάρη.










Σχόλια