ΒΟΛΕΙ: Αριστέας από ατσάλι 3-2 τον Αριστοτέλη


Με περίσσια ψυχικά αποθέματα οι παίκτριες του Αριστέα Φιλώτα Αμυνταίου ανέτρεψαν το σε βάρος τους 2-1 και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη στο ΔΑΚ Αμυνταίου απέναντι στον αξιόμαχο Αριστοτέλη Φλώρινας, σε μια αναμέτρηση που διήρκεσε περισσότερο από 2 ώρες και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος των Κορασίδων της ΕΣΠΕΜ.



Καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού, αποτέλεσε η 15λεπτη διακοπή του αγώνα στο τάι- μπρέικ, εξαιτίας των διαμαρτυριών των φιλοξενουμένων κατά της απόφασης της «β διαιτητού» της συνάντησης της κ. Μάτζαρη, η οποία όντας επιφορτισμένη με την αναγραφή-στοιχειοθέτηση του φύλλου αγώνα, υπέδειξε εσφαλμένη περιστροφή στις θέσεις του Αριστοτέλη, ο οποίος μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο προηγείτο με 5-8 .

 Με την επανέναρξη του αγώνα η νευρικότητα και το άγχος κατέλαβε τις φιλοξενούμενες, ενώ η αποφασιστικότητα των παικτριών της Νόπη Κούση, έφερε την ανατροπή και την τελική νίκη με 15-11.


Στα δύο πρώτα σετ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκόρ και μοιράστηκαν από ένα σετ με το ίδιο σκόρ (25-23 και 23-25). Στο τρίτο σετ οι φιλοξενούμενες εκμεταλλευόμενες τις αδυναμίες του Αριστέα στην υποδοχή, προηγήθηκαν με 19-24, όμως ο  Αριστέας με ένα σερί 4-0 έφερε το σετ στην κόψη του ξυραφιού, τελικώς ο Αριστοτέλης κέρδισε το σετ με 23-25, με αμφισβητούμενο πόντο, καθώς η διαιτητής της συνάντησης ενώ υπέδειξε αρχικά παράβαση της γραμμής των τριών μέτρων απο παίκτρια του Αριστοτέλη, τελικώς άφησε τη φάση να εξελιχθεί, αιφνιδιάζοντας τις αθλήτριες του Αριστέα.

Στο τέταρτο σετ ο Αριστέας ήταν καταιγιστικός, με (4) κερδισμένους πόντους από μπλοκ, αποτελεσματικό σερβις και καλή υποδοχή, πήρε προβάδισμα 3 πόντων 9-6, το οποίο στη συνέχεια έφτασε ακόμη και στο +11, κατακτώντας το σετ δια περιπάτου με 25-14.
Στο ται-μπρέικ ο Αριστέας βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς έχανε με 5-8, όμως έδειξε χαρακτήρα και έβγαλε μέταλλο νικητή, φτάνοντας στη νίκη με 15-11.

Διαιτητής: Αναστασία Τότλη

Σετ: 25-23, 23-25, 23-25, 25-14, 15-11.


Αριστέας Φιλώτα Αμυνταίου (Νόπη Κούση – Βαρβάρα Νικηφόρου): Καπετανάκη Μ., Θεολογίδου, Δεληδιαμαντή, Κατσουπάκη Μ., Γιώβη, Γετίμη, Μπαλι, Κατσουπάκη Ε.


ΦΣΦ Αριστοτέλης Φλώρινας (Συμεών Γαβριήλ): Φιλιππίδου, Μποτζίδου, Τσάφκα, Καπάνταη Μ., Καπάνταη Α., Μάντσου, Παπαδημητρίου Μιαούλη

Σχόλια