ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΚΑΣΔΥΜ 2017-18 ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΤΩΝ ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τον τίτλο του πρωταθλητή Εφήβων Ε.ΚΑ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας 2017-18 κατέκτησαν οι Διόσκουροι Κοζάνης που επικράτησαν του Α.Σ. Καστοριάς με 46-40 στον μεγάλο τελικό του Final-4 το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας 19-2-2018.  

Το τουρνουά του Final-4 Εφήβων ΕΚΑΣΔΥΜ έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης Κοζάνης την Παρασκευή 16-2-2018 (ημιτελικοί Πρωτέας-Διόσκουροι 42-60 και Α.Ε. Κοζάνης-Καστοριά 38-46) και την Δευτέρα 19-2-2018 (μικρός και μεγάλος τελικός) παρουσία αρκετού κόσμου.

Ο μεγάλος τελικός της Καθαράς Δευτέρας ανάμεσα στην Καστοριά και τους Διόσκουρους έγινε μέσα σε φοβερή ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων.

Στο πρώτο ημίχρονο η Καστοριά είχε ένα μικρό προβάδισμα στην μεγαλύτερη διάρκεια, με σκληρή άμυνα ζώνης σε συνδυασμό με την ευστοχία της από την περιφέρεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Διόσκουροι, παίρνοντας μεγάλη ώθηση από τον κόσμο και ανεβάζοντας την αμυντική τους απόδοση, κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν αυτοί ένα μικρό προβάδισμα που κράτησαν ως τέλος, μετά από ένα συγκλονιστικό φινάλε γεμάτο ένταση.

Η τελευταία κόρνα της γραμματείας βρήκε τους νεαρούς παίκτες του Ζήση Μπαρτζώκα να πανηγυρίζουν έξαλλα την κατάκτηση του τίτλου που άξιζαν απόλυτα βάση της συνολικής παρουσίας τους στο Final-4.

Νωρίτερα στον μικρό τελικό ο Πρωτέας Γρεβενών νίκησε την Α.Ε. Κοζάνης με 78-63 (ημίχρονο 38-33) και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. 



Μετά από ψηφοφορία των προπονητών των τεσσάρων ομάδων και των δύο ομοσπονδιακών προπονητών που παρακολούθησαν το τουρνουά στην καλύτερη πεντάδα του Final-4 ψηφίστηκαν ο Δημήτρης Μανακίτσας κι ο Νίκος Τσιώρας των Διόσκουρων, ο Νίκος Αντωνίου της Καστοριάς, ο Βαγγέλης Μητρόπουλος του Πρωτέα κι ο Αλέξανδρος Σκαρκαλάς της Α.Ε. Κοζάνης.



Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του Final-4 ψηφίστηκε από τους έξι προπονητές ο Δημήτρης Μανακίτσας των Διόσκουρων.

Πρώτος σκόρερ του Final-4 αναδείχθηκε ο Φίλιππος Μητρόπουλος του Πρωτέα Γρεβενών με 34 πόντους σε δύο παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα του τελικού: 17-16, 12-9 (ημίχρονο 29-25), 5-10 (3ο δεκάλεπτο 34-35), 6-9 (τελικό 40-46).


Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (Γιώργος Καραταγλίδης): Μπασακύρος 10, Γεωργιάδης 2, Νάντσος, Καλαϊτζίδης 10, Τούσκας, Γουρζάνης 3, Μιχαλόπουλος 7, Ριζόπουλος, Τζήμας 3, Αντωνίου 5, Μπαμπάκος, Δαμιανού.



ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (Ζήσης Μπαρτζώκας): Αγγελος Δερμιτζάκης, Ραφαήλ Στραβού 1, Κωνσταντίνος Ρήνος 8, Δάμος Λαμπριανίδης 4, Δημήτρης Κουρού, Γιάννης Χατζηιωάννου, Δημήτρης Μανακίτσας 12, Αλέξανδρος Μπαλτζής, Βαγγέλης Γατόπουλος 7, Νίκος Τσιώρας 10, Πάρης Μαλούτας, Ιεροκλής Στολτίδης 4.

Διαιτητές: Κατωτικίδης και Τσιαπλής


Στην εφηβική ομάδα των Διόσκουρων αγωνίστηκαν στη διάρκεια της σαιζόν και οι Νίκος Γιώτας, Νίκος Ζολώτας, Παναγιώτης Καλτεριμτζής, Στέλιος Μάστορας, Βαγγέλης Μπουντιούκος και Σπύρος Πτσης.


Εκτός από τον προπονητή Ζήση Μπαρτζώκα και τον βοηθό του Σπύρο Σερίφη μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας χρεώνεται και στην διοίκηση των Διόσκουρων και ιδιαίτερα στον Δημήτρη Βλαχόπουλο που ήταν κοντά στην ομάδα στη διάρκεια όλης της σαιζόν.















Σχόλια