Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Εθνικός Βατερού – Κοζάνη 3-1 | φωτο - βίντεο


Τεράστια όσο και πανάξια νίκη με 3-1 πήρε ο Εθνικός Βατερού από την Κοζάνη στο παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας που έγινε στο Βατερό παρουσία αρκετού κόσμου.

Σημειωτέον ότι και πέρυσι ο Εθνικός είχε νικήσει την Κοζάνη στην έδρα του, εκείνη τη φορά με 1-0. 


Η ιστορική ομάδα του Βατερού έπαιξε ψυχωμένα κι έδειξε ότι ήθελε το παιχνίδι πολύ περισσότερο από την αντίπαλο του.

Ολη η ομάδα του Θεόφιλου Παπαδόπουλου υπερέβαλε τον εαυτό της και πήρε την νίκη απόλυτα δίκαια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο έμπειρος Χάρης Σακαλής που πέτυχε τα πρώτα δύο γκολ, είχε ένα δοκάρι, ενώ έδωσε και την ασσίστ για το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Ο Εθνικός έφτασε τους 33 βαθμούς, 4 βαθμούς περισσότερους από το Βελβεντό και τον Ηρακλή Πτολεμαϊδας που αυτή τη στιγμή βρίσκονται κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού.


Από την άλλη πλευρά η Κοζάνη ήταν άχρωμη, άγευστη και άοσμη σ' ένα κρίσιμο παιχνίδι που πιθανότατα θα της στερήσει την άνοδο στη Γ' Εθνική.

Η φετινή προσπάθεια της Κοζάνης με κυρίως νεαρούς τοπικούς παίκτες ήταν αξιόλογη και η ομάδα έφτασε να είναι στην πρώτη θέση τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος αλλά λύγισε όταν η μπάλα έκαιγε.


Φαντάζει πραγματικά απίστευτο ότι η Κοζάνη μπορεί να αγωνίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο τοπικό πρωτάθλημα την ερχόμενη σαιζόν. 

Πλέον ο Μακεδονικός Σιάτιστας, που πέρασε δύο βαθμούς μπροστά, έχει την τύχη του στα χέρια του τρεις στροφές πριν το τέλος.


Ακόμα και με ισοπαλία στην Αιανή την ερχόμενη αγωνιστική ο Μακεδονικός θα στεφθεί πρωταθλητής (υπερτερεί της Κοζάνης στην ισοβαθμία) αρκεί βέβαια να κερδίσει τα τελευταία δύο παιχνίδια του με Βελβεντό (εντός) και τους υποβιβασμένους Ακρίτες (εκτός).


Το παιχνίδι στο γήπεδο Βατερού έγινε σε αθλητικά πλαίσια, ο Εθνικός πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στο μεγαλύτερο διάστημα ενώ η Κοζάνη δεν δημιούργησε ευκαιρίες κι έδειχνε χωρίς επιθετικές ιδέες πέρα από τα μακρινά πλάγια άουτ του Μανακίτσα.

Σχεδόν με την έναρξη (1') το Βατερό ζήτησε πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Μανακίτσα στον Τοπαλίδη αλλά ο διαιτητής έδειξε κίτρινη στον παίκτη του Βατερού για θέατρο.


Στο 16' φάουλ του Κίλη, σύγχυση μέσα στην περιοχή της Κοζάνης, σουτ του Πολυχρονιάδη από καλή θέση λίγο άουτ.

Στο 23' βαθιά μπαλιά του Κουρτίδη στον Χάρη Σακαλή κι αυτός αφού έκανε άψογο κοντρόλ, "χόρεψε" την άμυνα της Κοζάνης και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ.


Στο 25' η Κοζάνη ισοφάρισε μετά από μακρινό πλάγιο άουτ του Μανακίτσα και σουτ του Ηλία Δούμα μέσα από την περιοχή.

Στο 32' φαλτσαριστό φάουλ του Κίλη, ο Κοτταρίδης δεν μπόρεσε να αποκρούσει αλλά η μπάλα πέρασε σύριζα άουτ.


Στο 37' ο διαιτητής έδωσε ένα πολύ αυστηρό πέναλτυ εις βάρος της Κοζάνης όταν μετά από σέντρα του Γεωργιάδη ο Τσικόπουλος προσπάθησε να απομακρύνει με τακουνάκι κι η μπάλα σχεδόν εξ' επαφής βρήκε το χέρι του Πουλατσόγλου που μάλιστα έκανε προσπάθεια να την αποφύγει.

Το πέναλτυ εκτέλεσε εύστοχα ο Χάρης Σακαλής κάνοντας το 2-0.


Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία στο 50' όταν μετά από προσπάθεια και σέντρα του Καλτσούνη από δεξιά ο Σακαλής έπιασε την κεφαλιά, ο Κοτταρίδης απέκρουσε ασθενώς, σουτ του Σακαλή στην επαναφορά βρήκε το κάθετο δοκάρι.

Στο 62' σουτ του Τραυλού απέκρουσε δύσκολα ο Κεντεποζίδης ενώ στην συνέχεια της φάσης η Κοζάνη ζήτησε πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Πολυχρονιάδη στον Κοτταρίδη.


Στο 73' μετά από νέο μακρινό πλάγιο του Μανακίτσα ο Καλτσούνης έδιωξε με δύναμη, ο Σακαλής κυνήγησε και κράτησε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έκανε μία θαυμάσια ασσίστ στον επερχόμενο Λευτέρη Κουρτίδη που με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην γωνία για το 3-1. 


Στο τελευταίο τέταρτο η Κοζάνη προσπάθησε να αντιδράσει παίζοντας όμως με ανούσιες βαθιές σέντρες που δεν προβλημάτισαν την άμυνα του Εθνικού ενώ στο 86' οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να σημειώσουν και τέταρτο τέρμα στην αντεπίθεση αλλά ο Κουτέρης έκανε ένα κακό σουτ άουτ από καλή θέση.


Η λήξη του αγώνα βρήκε τους παίκτες, παράγοντες και φιλάθλους του Εθνικού να πανηγυρίζουν μία μεγάλη νίκη ενώ αντίθετα οι της Κοζάνης έφυγαν με σκυμμένα κεφάλια προς τα αποδυτήρια καθώς ο εφιάλτης άλλης μίας χαμένης χρονιάς φαίνεται πλέον πολύ πιθανός.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ (Θεόφιλος Παπαδόπουλος): Κεντεποζίδης, Καλτσούνης, Χαρ. Λαζαρίδης, Πολυχρονιάδης, Κίλης, Κουτέρης, Σακαλής (93′ Μπεθάνης), Τοπαλίδης (71′ Χρήστου), Γεωργιάδης (78′ Παυλίδης), Κουρτίδης (75′ Στέφ. Λαζαρίδης), Αποστολόπουλος.

ΚΟΖΑΝΗ (Βασίλης Παπαδόπουλος): Δ. Κοτταρίδης, Τρομπούκης, Μανακίτσας, Αντωνιάδης (46′ Πουτογλίδης), Πουλατσόγλου, Ηλ. Τσικόπουλος (56′ Πιστόλας), Αροσβίλι (70′ Αποστολίδης), Σ. Κοτταρίδης, Κουτρότσιος (46′ Ηλ. Ποσινακίδης), Τραυλός, Δούμας.

Διαιτητής: Κουτσώνας.
Βοηθοί: Μπαλιάκας, Βογδόπουλος.



Σχόλια

  1. Κύριε Αγάπιε, με πορδές δεν βάφονται αυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kai toy xronoy na ksanarth o kyrios agapios me ta mat sto boio poy eithelan kai Γ xaxaxa,....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακομα μιλατε εκει στο βοιο που επρεπε να σας ριξουνε κατηγορια????Τραγικοι μαο μαο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To boio tha milaei mia zoi ....giati exei lao pot agapaei thn omada...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.