​Α' ΕΠΣ Κοζάνης: Ακρίτες Κοζάνης-Μακεδονικός Σιάτιστας 1-8 | φωτο - βίντεο


Καταιγιστικός ο Μακεδονικός Σιάτιστας συνέτριψε με 8-1 τους Ακρίτες στην Ξηρολίμνη και στέφθηκε πρωταθλητής Α' Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης 2017-18.


Η ομάδα του Στράτου Καραμπατζάκη, που πέρυσι τερμάτισε δεύτερη, πήρε δίκαια τον τίτλο καθώς έδειξε ένα σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, είχε μία σταθερή πορεία με μόλις δύο ήττες, ενώ κέρδισε εντός-εκτός την Κοζάνη που ήταν ο βασικός ανταγωνιστής της μετά την δίμηνη τιμωρία της Ακαδημίας Βοϊου. 

Ο Μακεδονικός είχε με διαφορά την καλύτερη επίθεση (πέτυχε 96 γκολ σε 30 παιχνίδια, μέσος όρος 3,2 γκολ ανά παιχνίδι!) και κυρίως την καλύτερη άμυνα (δέχτηκε μόνο 14 γκολ σε 30 παιχνίδια, ενώ η δεύτερη καλύτερη άμυνα, της Κοζάνης, δέχτηκε 30 γκολ).

Τέσσερεις αγωνιστικές πριν το τέλος ο Μακεδονικός ήταν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από την Κοζάνη, αλλά η ήττα της Κοζάνης στο Βατερό έφερε τα πάνω-κάτω και ουσιαστικά έδωσε τον τίτλο στην ομάδα της Σιάτιστας.  

Η ιστορική ομάδα του Μακεδονικού Σιάτιστας, με τρεις παρουσίες στην Β' Εθνική την δεκαετία του '70, πλέον ετοιμάζεται για το ταξίδι στην Γ' Εθνική της ερχόμενης σαιζόν 2018-19. 

Το παιχνίδι της 30ης (τελευταίας) αγωνιστικής που έγινε στο γήπεδο Ξηρολίμνης δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής καθώς ο Μακεδονικός επιβλήθηκε εύκολα της νεανικής ομάδας των Ακριτών που είχε ήδη υποβιβαστεί στην Β' Κατηγορία.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Μακεδονικός είχε την υπεροχή και προηγήθηκε με 2-0, ενώ και οι Ακρίτες έκαναν κάποιες επιθετικές προσπάθειες.

Το σκορ άνοιξε στο 12' ο Χρήστος Μπατσής με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.
Στο 40' ο Κώστας Στεργίου έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με κοντινό σουτ έκανε το 0-2 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μακεδονικός επικράτησε ολοκληρωτικά καθώς οι Ακρίτες έδειχναν κουρασμένοι και δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των φιλοξενούμενων.
Στο 47' σέντρα του Γιάννη Τσιούκρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Γιάννη Δονούλη που ελίχθηκε και με αριστερό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-3.
Οι Ακρίτες μείωσαν σε 1-3 στο 52' με σουτ του Νίκου Αποστολίδη από κοντά.
Στο 61' δυνατό σουτ του Μάριου Κατσαντώνη έξω από την περιοχή βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-4.
Στο 72' ασσίστ του Δονούλη στον Βασίλη Μπατσή που από κοντά έκανε εύκολα το 1-5.
Στα τελευταία λεπτά ανέλαβε δράση ο αρχηγός του Μακεδονικού Δημήτρης Ταφαρλής που σημείωσε χατ-τρικ, έφτασε τα 28 γκολ κι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Α' Κατηγορίας 2017-18.
Στο 79' με απ' ευθείας φάουλ στη γωνία ο Ταφαρλής έκανε το 1-6.
Στο 86' με δυνατό σουτ του Ταφαρλή έξω από την περιοχή έγινε το 1-7.
Στο 89' μετά από κάθετη πάσα του Μπζιώτη ο Ταφαρλής με πλασέ έκανε το τελικό 1-8.
Η λήξη του αγώνα βρήκε τους παίκτες, τους παράγοντες και τους αρκετούς φιλάθλους του Μακεδονικού να πανηγυρίζουν με σαμπάνιες την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Γ' Εθνική.


ΑΚΡΙΤΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Λεωνίδας Μαγκάκης): Κουλτούκης, Καζαντσίδης (66' Τζαλαζίδης), Τσοπανίδης (82' Χασάπης), Τιούλης, Κεϊσίδης, Ιωά. Παπαδόπουλος, Μανιόπουλος (63' Τοπαλίδης), Βοριαζίδης, Ελευθεριάδης (73' Τσιολάκης), Ζουπάνι, Αποστολίδης.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ (Στράτος Καραμπατζάκης): Παναγιωτίδης, Μούστα, Μαλούτας (71' Αλιατίδης), Ιωά. Τσιούκρας (66' Καλπακίδης), Χρ. Μπατσής, Χαντάβας (76' Μπζιώτης), Κατσαντώνης, Χρ. Τσιούκρας (63' Β. Μπατσής), Κ. Στεργίου, Ταφαρλής, Δονούλης.

Διαιτητής: Κεχαγιάς.
Βοηθοί: Γάτσου, Τσιαμπάζης.







Σχόλια