4ος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Καρυδίτσας - Στον Δρόμο των Ξωκκλησιών 2018


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδίτσας Κοζάνης και η κοινότητα Καρυδίτσας σε συνεργασία με τον δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  διοργανώνουν τον 4ο αγώνα ανωμάλου δρόμου Καρυδίτσας  Κοζάνης.


 «ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΞΩΚΚΛΗΣΙΩΝ»


Ημερομηνία Αγώνα: Σάββατο 26 Μαΐου 2018, ώρα 7:00 μ.μ

Διαδρομή: Η διαδρομή του αγώνα είναι   10 Km  για ενήλικες και 1 Km για παιδιά.
Φέτος θα διεξαχθεί και αγώνας 5 Km.

Περιγραφή διαδρομής: Η εκκίνηση θα δοθεί από το πάρκο της Αγίας Παρασκευής και διανύοντας 1,1Km φτάνουμε στο γραφικό εξωκκλήσι του Απ. Πέτρου Ακολουθώντας χωμάτινο δρόμο ανηφορίζουμε για την ιστορική Εκκλησία του Προφήτη Ηλία.

Στο 6.5 Km συναντούμε το δρόμο που ενώνει την Καρυδίτσα με την Κοζάνη και οι δρομείς θα κινηθούν στον κεντρικό δρόμο της Καρυδίτσας διανύοντας το μοναδικό ασφάλτινο χλμ της διαδρομή.

Στο 8ο Km συναντάμε το Ναό του Αγίου Αθανασίου. Ακολουθεί το απαιτητικό κομμάτι  της διαδρομής με συνεχόμενη ανηφόρα για 800 περίπου μέτρα. Τα τελευταία 1400 μέτρα ως τον τερματισμό στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής είναι τα  ίδια με της εκκίνησης.

Ο αγώνας των 5 Km θα ακολουθήσει την διαδρομή του αγώνα των 10 Km μέχρι το 2.5 περίπου Km και εμείς οι δρομείς θα κάνουμε αναστροφή επιστρέφοντας για τερματισμό στο πάρκο.

Δικαίωμα συμμετοχής: Όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής ανεξαρτήτου ηλικίας αρκεί να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη. Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης.

Κατηγορίες: Κατηγορία ανδρών για τα 10 Km. Κατηγορία γυναικών για τα 10 Km. Επίσης θα βραβευθούν τα πρώτα τρία παιδάκια στον αγώνα του 1 Km.
  
Τα νούμερα του αγώνα θα παραδοθούν στους αθλητές και αθλήτριες περίπου μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στην γραμματεία στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής  όπου θα δοθεί και η εκκίνηση .
  
Έπαθλα: Κύπελλα θα δοθούν στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο της κατηγορίας Αδνρών και γυναικών στους αγώνες των 5και 10 Km. Επιπλέον για τον αγώνα των 10 Km θα βραβευθούν στους άνδρες οι 3 πρώτοι των κατηγοριών έως 39. 40-49 και 50+ και η κατηγορία γυναικών 40+.
Στον αγώνα των 5 Km θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι αθλητές και αθλήτριες κάτω των 18 ετών.
Οι αθλητές που θα πρωτεύσουν στους αγώνες θα εξαιρούνται των κατηγοριών.
Στον τερματισμό θα δοθούν συλλεκτικά μετάλλια σε όλους τους αθλητές.  

Η συμμετοχή όλων των αθλητών στον αγώνα είναι δωρεάν.
  
Σταθμοί ανεφοδιασμού: Στην εκκίνηση, στα 5000 και τον τερματισμό .

Υποστήριξη Δρομέων: Η διοργάνωση του αγώνα θα γίνει με την κάλυψη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Κοζάνης, της Τροχαίας Κοζάνης, των Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης  καθώς και αρκετών εθελοντών που θα βρίσκονται  στις διασταυρώσεις της διαδρομής.

Τηλέφωνα επικοινωνίας – δηλώσεις συμμετοχής:  Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν  στο email: skordasth@gmail.com.  Θα πρέπει να αναγράφεται  δίπλα σε κάθε ονοματεπώνυμο  η χρονολογία γέννησης. Επίσης  στο τηλέφωνο  6946338268  και με sms Σκόρδας Θανάσης έως την Τρίτη  22.05.2018 .

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν οποτεδήποτε τους όρους της παρούσας προκήρυξης εάν αυτό απαιτηθεί

Σχόλια