ΕΠΣ Κοζάνης: Ηχούν καμπάνες αποχώρησης ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας αρκετές ομάδες από τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κοζάνης αδυνατούν λόγω οικονομικών δυσχερειών αλλά και άλλων προβλημάτων, να δηλώσουν συμμετοχή.


Συγκεκριμένα  αμφίβολη είναι η συμμετοχή της Αναγέννησης Πτολεμαΐδας  στην Α ' κατηγορία Πριν λίγες ημέρες υπήρχαν οι φήμες για συνένωση με την Ακαδημία ΦΣ  Εορδαϊκός (ανέβηκε  φέτος στη Β' κατηγορία) κάτι νεότερο δεν υπάρχει.

Εάν σε περίπτωση η συνένωση επιτευχθεί η Αναγέννηση θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα κι από την άλλη όμως αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του ΦΣ Εορδαϊκός στη Β' κατηγορία.

Πολλά ακούγονται και για τη συμμετοχή της Προόδου Κομνηνών που ανέβηκε φέτος στην Α'  κατηγορία. Ακούστηκε ότι υπάρχει αδυναμία στην ομάδα και ίσως κατέβει να αγωνιστεί στην Β' κατηγορία.
Εάν οι πληροφορίες επαληθευθούν για τις δυο αυτές ομάδες,  ή τη μια από τις δυο και δε δεχθούν να ανέβουν οι τρίτες ομάδες (Άνω Κώμη - ΑΕ Καλαμιάς) από τους δυο ομίλους υπάρχει σκέψη από την ΕΠΣ Κοζάνης να διεξαχθεί το πρωτάθλημα ή με 15 ομάδες ή με 14 ομάδες και να υποβιβασθούν στη Β'  κατηγορία   μία η δύο ομάδες αρχικά.

Τώρα αν υποβιβαστούν ομάδες μας από τη Γ εθνική  θα παρασυρθούν και ομάδες από την Α' κατηγορία  προς Β' αλλά και από τη Β' κατηγορία  προς Γ ' κατηγορία ΕΠΣ Κοζάνης..

Από τη Β ' κατηγορία τώρα  περισσότερο από σίγουρη είναι η αποχώρηση της Ελάτης και της Λευκόβρυσης. Πολλά ακούγονται και για τη μη συμμετοχή της Ασβεστόπετρας αλλά κι ακόμα δυο ομάδων που αυτή τη στιγμή δε μπορούμε να τις αναφέρουμε.

Αν συμβεί αυτό  πρόθεση της ΕΠΣ Κοζάνης όπως μάθαμε να μη συμπληρωθεί ο αριθμός "14" από ομάδες   της  Γ ' κατηγορίας και να διεξαχθεί το πρωτάθλημα  και στη Β κατηγορια με λιγότερες ομάδες.

Σε περίπτωση που επαληθευθούν οι πληροφορίες μας πολύ πιθανό να αλλαχθεί από την διοργανώτρια αρχή  και η προκήρυξη των πρωταθλημάτων όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβασθούν. 

επιμέλεια:  

Σχόλια

  1. Άμα είναι το Γ τοπικό να έχει 6-7 ομαδες!!πιος ο λόγος να υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να αντιληφθούν στην ΕΠΣ, ότι η μείωση των ομάδων είναι επιβεβλημένη. Δείτε τη superleague.
    Α' Κατηγορία με 14 ομάδες πάντα (26 αγωνιστικές αρκούν), PLAY OFF των 4 πρώτων και PLAY OUT για την τελευταία θέση του Υποβιβασμού 12ος vs 13ος (2 ομάδες υποβιβάζονται) εκτός αν έχουν πάνω από 4 βαθμούς διαφορά.
    Β' Κατηγορία με έναν όμιλο των 14 ομάδων. PLAY OFF ανόδου για τους 4 πρώτους (2 ανεβαίνουν). Υποβιβασμός όπως στην Α' με PLAY OUT 12ος vs 13ος, εφόσον έχουν ως 3 βαθμούς διαφορά.
    Γ' Κατηγορία με ομίλους (2 ή 3 αν απαιτηθεί) των 9-12 ομάδων. Άνοδο δύο ομάδων στη Β' Κατηγορία ακόμη και μετά από μπαράζ αν απαιτηθεί.
    Γενικό κίνητρο σε ομάδες γειτονικών χωριών να έχουν μία ομάδα (να επιτρέπεται να παίζουν τα παιχνίδια μισά μισά στις δύο έδρες), λόγω έλλειψης νέων. Σε λίγα χρόνια όλα τα ανωτέρω θα γίνουν μονόδρομος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ προτείνω να πέσουν από το Β τοπικό 2-3 ομαδες σίγουρα! Για να υπάρχει ενδιαφέρον στα πρωταθλήματα Αυτά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τη σειρά ξιόνται τα γομάρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.