Α' ΕΠΣ Κοζάνης: ΑΕ Ποντίων Καραγιαννίων - Κοζάνη 0-1 | φωτο - βίντεο


Απέδρασε από την Ξηρολίμνη η Κοζάνη στο δις-χιλιοστό παιχνίδι της
Πήρε αυτό που ήθελε η Κοζάνη στην Ξηρολίμνη αφού επιβλήθηκε με 0-1 της ισόβαθμης της πριν τον αγώνα Α.Ε. Ποντίων Καραγιαννίων στο ντέρμπυ κορυφής της 9ης αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης 2018-19.


στιγμιότυπα του αγώνα .. και δηλώσεις Σιαπανίδη - Κατακαλίδη 



Η νίκη αυτή, πέρα από την τεράστια βαθμολογική της σημασία στο πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας, αποκτά και ιστορική σημασία καθώς σημειώθηκε στο δις-χιλιοστό (2.000) επίσημο παιχνίδι από την ίδρυση του Φ.Σ. Κοζάνη το 1964. 

Πριν το παιχνίδι οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν στην πρώτη θέση με 24 βαθμούς έχοντας σημειώσει 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπυ που παρακολούθησαν περίπου 400 θεατές κάτω από ιδανικές καιρικές και γηπεδικές συνθήκες, υπό την διαιτησία τριπλέτας από την γειτονική Ημαθία.

Η Κοζάνη αφού πέτυχε να προηγηθεί σχετικά νωρίς (17') άφησε την κατοχή στην αντίπαλο της, έκλεισε τους διαδρόμους και χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα επιθετικά κατάφερε να πάρει την δεύτερη φετινή νίκη της στην Ξηρολίμνη μετά τον αγώνα Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης. 

Η ομάδα του Δημήτρη Σιαπανίδη έδειξε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και θυσίασε το θέαμα στον "βωμό" των βαθμών, παίρνοντας μία "επαγγελματική" νίκη ακριβώς όπως μία εβδομάδα νωρίτερα στην Νεάπολη.

Η Α.Ε.Π. Καραγιαννίων έδειξε στοιχεία καλής ομάδας, με έμπειρους παίκτες που παίζουν στρωτό ποδόσφαιρο, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε κάποιο γκολ. 

Σίγουρα το αποτέλεσμα αδικεί τους γηπεδούχους σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. 

Στο πρώτο μέρος η Κοζάνη έδειξε τις διαθέσεις της να αμυνθεί και να χτυπήσει στην κόντρα.

Η Α.Ε.Π. Καραγιαννίων πήρε την πρωτοβουλία από την αρχή, είχε κάποιες καλές στιγμές αλλά και δύο δοκάρια.  

Στο 10' σέντρα-σουτ του Μετικάνου, η μπάλα βρήκε λίγο σε αμυντικό, πήρε ψηλοκρεμαστή πορεία, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Κοζάνης και πέρασε κόρνερ.

Στο 17' σημειώθηκε το γκολ που έκρινε τον αγώνα όταν από βαθιά μπαλιά του Τρομπούκη Κ. ο Σαββίδης έδειξε να ελέγχει τη μπάλα, στην συνέχεια φάνηκε να στραβοπατάει, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Θόδωρος Χατζής που από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 

Στο 25' συνδυασμός Δούμα-Ζηνόβιου, συρτό σουτ του τελευταίου από πλάγια αριστερά απέκρουσε δύσκολα ο Παπαγερίδης. 

Στο 31' φάουλ-σέντρα από πλάγια του Καρακατσάνη, ο Μετικάνος στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και χτύπησε για δεύτερη φορά στο οριζόντιο δοκάρι της Κοζάνης.

Στο 35' πάσα του Τραυλού στον Κ. Τρομπούκη, αυτός μπήκε επικίνδυνα από δεξιά αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων αντί να "σπάσει" τη μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε στο ίδιο μοτίβο, με την ΑΕΠ να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία και την Κοζάνη να αγωνίζεται "σφιχτά" και να προσπαθεί να περιορίσει τους αντιπάλους της χωρίς όμως να απειλεί επιθετικά όπως στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 52' πάσα του Βλαδίκα στον νεαρό Βοριαζίδη, αυτός από καλή θέση σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων χάνοντας μία καλή ευκαιρία.

Στο 66' μπάσιμο από δεξιά του Ι. Παπαδόπουλου, συρτή επικίνδυνη σέντρα απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Τσικόπουλος.

Στο 74' η Α.Ε.Π. ζήτησε πέναλτυ σε πέσιμο του Καρακατσάνη μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ στον Καρακατσάνη που σήκωσε ψηλά το πόδι του στην διεκδίκηση της μπάλας.

Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους αντιπάλους τους στα καρέ τους αλλά η Κοζάνη άντεξε την πίεση και κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα το οποίο πανηγύρισε δεόντως με το σφύριγμα της λήξης.


Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ (Ν. Κατακαλίδης): Παπαγερίδης, Ντούκα, Πασχαλίδης, Σαββίδης (86′ Δαλκερανίδης), Ιωάν. Παπαδόπουλος (80′ Αρτεμίου), Σερσέμης (89′ Θεοδωρίδης), Μετικάνος, Καρακατσάνης, Βοριαζίδης, Βλαδίκας, Κεϊσογλου (62′ Χαματάϊ).


ΚΟΖΑΝΗ (Δ. Σιαπανίδης): Χρυσοστομίδης, Κ. Τρομπούκης, Σαρηγιαννίδης (78′ Αθ. Τρομπούκης), Κοτταρίδης, Μπαλίτσας, Ηλ. Τσικόπουλος, Αθανασιάδης (83′ Σιδηρόπουλος), Χατζής, Ζηνόβιος (75′ Δημ. Παπαδόπουλος), Τραυλός, Δούμας (89′ Τσιντζιλώνης).


Διαιτητής: Γ. Μελτζανίδης (Ημαθίας).
Βοηθοί: Σ. Παρασίου (Ημαθίας), Κ. Πάντσης (Ημαθίας).






Σχόλια

  1. Για να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα μας ,όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν αυτές της δύο σαν παράδειγμα μακράν οι καλύτερες ομάδες της ΕΠΣ ΚΟΖΆΝΗΣ. Όσες φορές και να παίξουν τα παιχνίδια θα κρίνονται στο γκολ λόγου ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Άποψη από έναν ουδέτερο φίλαθλο και παίκτη του αθλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στις ομάδες για τον αγώνα τους (αν και δεν κερδίζει πάντα ο καλυτερος) αλλά και στο φίλαθλο κόσμο που παρεβρεθηκε στο γήπεδο,για την υποδειγματική του συμπεριφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.