Αποχωρεί ο Κώστας Ντοβατζίδης μετά από τέσσερα χρόνια στην προεδρία του Πυρσού Γρεβενών «Αμετάκλητη η απόφαση»



Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη διοίκηση του Πυρσού Γρεβενών γνωστοποίησε ο πρόεδρος Κώστας Ντοβατζίδης.

Στη διάρκεια της τετραετίας που βρίσκεται επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου, ο Πυρσός κατέκτησε το πρωτάθλημα (πριν από 3 χρόνια), χωρίς όμως να μετάσχει στη Γ΄ εθνική, επίσης πήρε δύο φορές το κύπελλο της ΕΠΣ Γρεβενών. 


Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε, ο Κώστας Ντοβατζίδης κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων, με διάθεση αυτοκριτικής, με ειλικρίνεια και χωρίς να κρυφτεί. 

«Η απόφασή μου να αποχωρήσω είναι οριστική και αμετάκλητη», επισημαίνει ο Ντοβατζίδης, «για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Όταν η ομάδα κέρδισε την άνοδο, δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της Γ΄ εθνικής. 

Ήταν ένα διάστημα που μόνο η δημοτική αρχή στάθηκε έμπρακτα και προσπάθησε να τηρήσει τις αρχικές της εξαγγελίες και στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον δήμαρχο, Γιώργο Δασταμάνη. 

Όταν μιλάμε για μια ομάδα όπως ο Πυρσός, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί αποτυχία όταν παραμένει στο τοπικό πρωτάθλημα».

«Με γνώμονα το καλό του Πυρσού»
Ο Κώστας Ντοβατζίδης, παλιός ποδοσφαιριστής του συλλόγου, αναφέρεται στα πεπραγμένα αυτών των ετών: «Όταν αναλάβαμε, υπήρχε μόλις ένα δελτίο, κι όμως στήσαμε και δημιουργήσαμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Αγαπώ την ομάδα, την πονώ, θέλω να τη δω όρθια στα πόδια της. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της διοίκησης με τους οποίους συνεργάστηκα, από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στον παλαίμαχο του συλλόγου, Γιώργο Μπακαϊμη, στον Ευρυβιάδη Χαντάβα, στον Μενέλαο Παπαϊωάννου. Επίσης ευχαριστώ τους προπονητές και γυμναστές με τους οποίους συνεργάστηκα, τον Ανδρέα Λέτσιο, τον Άκη Δημόπουλο, που ήταν και στις ακαδημίες, τους Βαγγέλη Μήττα, Χρήστο Μπλάντο, Κώστα Μπόλλο, Κώστα Τσακστάρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, επίσης, σε αυτούς, προπονητές, ποδοσφαιριστές, που κάθισαν στα δύσκολα, δηλαδή όταν η ομάδα δεν έπαιξε στη Γ΄, όμως έμειναν παρόντες κι έδωσαν και την ψυχή τους για τον σύλλογο, με πρώτο από όλους τον προπονητή Χρήστο Λάλλο. Θα ήθελα, ακόμα, να πω ευχαριστώ στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ, Γιώργο Κοσματόπουλο, όποτε χρειάστηκε, ήταν παρών, όπως επίσης και στην ΕΠΣ Γρεβενών, στους χορηγούς, στους πιστούς φιλάθλους της Θ2 και στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Ιωάννη Τσουπλή, που τόσο μας στήριξαν. Ό,τι κάναμε, ήταν με γνώμονα το καλό του Πυρσού, χωρίς να επιδιώκουμε προσωπική προβολή ή ίδιον συμφέρον».

-Γιατί η ομάδα εδώ και δύο χρόνια δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα;
-Παίζαμε πολύ καλά μέχρι τα Χριστούγεννα, έπειτα όμως κάτι δεν πήγαινε καλά. Εμφανίστηκαν επενδυτές, που έπειτα εξαφανίζονταν, κι αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ομάδα. Υπάρχει, δυστυχώς και απαξίωση στο ποδόσφαιρο των Γρεβενών, το είδαμε και στα πλέι οφ.

Το νέο σύστημα
Για το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ο Ντοβατζίδης σχολίασε: «Ήταν θετικό, έδωσε ενδιαφέρον, έστω κι αν τα περισσότερα παιχνίδια έφεραν και ορισμένους σοβαρούς τραυματισμούς. Δεν συμφωνώ προσωπικά με το γεγονός ότι δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα. Όταν γνωρίζουν πως δεν θα πέσουν κατηγορία, δεν μπορούν να εξαλειφθούν φαινόμενα από ομάδες που δεν κατέβαιναν να αγωνισθούν».

«Ήρωες οι παράγοντες
Ο Κώστας Ντοβατζίδης ξεκαθαρίζει πως ως διοίκηση 4ετίας δεν υπάρχουν χρέη. Υπάρχει μόνο ένα χρέος 4.000 ευρώ προς την εφορία από το 2013, το οποίο πρέπει να αποδοθεί όταν η ομάδα ανεβεί σε εθνική κατηγορία. Ο ίδιος υπογραμμίζει πως οικονομικό κέρδος δεν έχει κανένας από την ενασχόληση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. «Οι παράγοντες είναι ήρωες, το ίδιο και οι παίκτες», προσθέτει χαρακτηριστικά, «κι όσα χρήματα δαπανώνται, σίγουρα δεν περισσεύουν, ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές. Μοναδικό κέρδος που αποκόμισα είναι οι παρέες, γνωριμίες και το γεγονός ότι υπηρέτησα σε μια δύσκολη στιγμή την αγαπημένη μου ομάδα».

-Πώς βλέπεις την επόμενη μέρα;
-Αρκετοί από τους βασικούς παίκτες ζήτησαν την ελευθέρας τους, βλέποντας την αβεβαιότητα. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, σίγουρα πάντως εφόσον βρεθεί λύση, η πρώτη ομάδα με την οποία θα μιλήσουν, είναι ο Πυρσός. Πρέπει να βρεθεί μια ισχυρή οικονομικά διοίκηση, με το μεροκάματο δεν μπορείς να οδηγήσεις τον Πυρσό εκεί που του αρμόζει. Έχουμε προγραμματίσει Γ.Σ. στις 28 Ιουνίου, μέχρι αυτήν τη στιγμή ακούγονται διάφορες κινήσεις, μόνο όμως διερευνητικά. Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε χρειαστεί βοήθεια. Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ, αλλά και να ζητήσω συγγνώμη αν κάποιον πίκρανα στη διάρκεια της θητείας μου, δεν έγινε ηθελημένα».




Σχόλια