Ερασιτεχνικός αθλητισμός ..Ένα βήμα πριν τον αφανισμό ..

 


Ερασιτεχνικός αθλητισμός ..Ένα βήμα πριν τον αφανισμό ..

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού που σαρώνει όλο τον πλανήτη είναι ακόμα πιο επιθετικό από το πρώτο.

Η ραγδαία επιδείνωση και η τεράστια αύξηση σε κρούσματα και απώλειες ζωών έχει αλλάξει άρδην τον προγραμματισμό.

Στην Ελλάδα από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου περάσαμε  σε μια  φάση, με επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Ένα διάστημα που θα γίνει η προσπάθεια να ανακοπεί αυτό το δεύτερο κύμα, να περιοριστούν και τα κρούσματα, να προστατευτούν περισσότερο οι πολίτες και ειδικότερα οι ευπαθείς ομάδες.

 Μαζί με τους ελεύθερους επαγγελματίες, την εστίαση, που πλήττεται άμεσα, τον τουρισμό που το καλοκαίρι υπέφερε, τους ξενοδόχους και πολλούς ακόμα τομείς, υπάρχει και ένας ακόμη τομέας της ζωής που πλήττεται ....

Τι μέλλει γενέσθαι με τον Ερασιτεχνικό αθλητισμό; 

Η απάντηση είναι μία. Στο ψυγείο και βλέπουμε.

Τα μέτρα που έχουν παρθεί και  εφαρμόζονται, έχουν επιπτώσεις και στον αθλητισμό.

 Πραγματικά δυσοίωνη η κατάσταση για την επόμενη ημέρα. 

Όποιος πιστεύει ότι διακοπή  των πρωταθλημάτων θα είναι  έως  τα τέλη του Νοέμβρη ,είναι  γελασμένος. Ενδόμυχα, όλοι περιμένουμε να τραγουδήσουμε με θέρμη – ίσως πιο δυνατά από ποτέ – το «πάει ο παλιός ο χρόνος ας γιορτάσουμε παιδιά, και του χωρισμού ο πόνος ας κοιμάται στην καρδιά»… Καλά μεταξύ μας κανένας πόνος δεν θα κοιμάται στην καρδιά γιατί το 2020 άφησε πολλούς πόνους και  θα μας συντροφεύουν για πολλά χρόνια οι συνέπειες του. 

Οπότε πάμε για καλό 2021 στην καλύτερη. Εκεί όμως  δεν χρειάζεται εκ νέου προετοιμασία; Δεν θέλει ξανά να στελεχωθούν οι ομάδες και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα εφόσον φυσικά βρεθεί λύση; 

Κρίμα για τους υπευθύνους των Συλλόγων, που σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία κάνανε το καλοκαίρι  υπερπροσπάθεια χωρίς καμία στήριξη να κρατήσουν τον αθλητισμό ζωντανό και τις ομάδες της περιοχής τους.

Κρίμα γιατί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι ένα βήμα πριν τον αφανισμό .

Ελπίδες αφήνει  η υπόσχεση του υφυπουργού κ.. Αυγενάκη για άμεση οικονομική βοήθεια στα ερασιτεχνικά σωματεία 

Αρκεί να μην είναι μόνο υποσχέσεις 

Ίδωμεν

Σχόλια