Προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου στο Τορούν της Πολωνίας ο Μίλτος Τεντόγλου

 


Δεκατρείς ημέρες πριν κλείσει τα 23 του, ο Μίλτος Τεντόγλου ήδη είναι εκλεκτό μέλος της παγκόσμιας ελίτ του αγωνίσματός του. Πρωταθλητής Ευρώπης σε κλειστό και ανοικτό στίβο, ο άλτης του μήκους από τα Γρεβενά βρίσκεται μπροστά από ακόμα μία μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του. Να γίνει ο πρώτος Έλληνας αθλητής, που θα έχει δύο χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και μάλιστα σερί. Σε δύο διαδοχικές διοργανώσεις. 

Είχε νικήσει πριν από δύο χρόνια στην Γλασκώβη και απόψε στο Τορούν έχει την ευκαιρία να κάνει το «δύο στα δύο».  Στις γυναίκες, η μοναδική Ελληνίδα που έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς είναι η Κατερίνα Θάνου.

Ο τελικός του μήκους στο 36ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Τορούν θα αρχίσει στις 21:20 (ώρα Ελλάδας). Βασικός αντίπαλος του Τεντόγλου στην προσπάθειά του για το χρυσό μετάλλιο είναι ο Σουηδός Μόντλερ.

Ένα άλμα στον προκριματικό ήταν αρκετό για τον Τεντόγλου  για να προκριθεί στον τελικό. Έκανε 8μ.04. Βρίσκεται, ωστόσο, στο Τορούν με την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη με 8μ.21. Το ρεκόρ του στον κλειστό στίβο είναι 8μ.38, επίδοση που είναι η τρίτη καλύτερη όλων των εποχών στην Ευρώπη. Το φετινό ρεκόρ του Σουηδού είναι 8μ.18, ενώ το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό είναι 8μ.22. Ας δούμε, όμως, τους οκτώ φιναλίστ του αποψινού τελικού:

Η οκτάδα του τελικού

1.Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8μ18
2.Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8μ04
3.Μαξιμίλιαν Εντόλζνερ (Γερμανία) 7μ91
4.Βιάντισλαβ Μαζούρ (Ουκρανία) 7μ85
5.Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 7μ81
6.Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) 7μ.79
7.Γκάμπριελ Μπιτάν (Ρουμανία) 7μ.78
8.Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς (Μ. Βρετανία) 7μ.74

Τι πρέπει να προσέξετε 

Ο Τεντόγλου θα προσπαθήσει να κάνει το μεγάλο άλμα στις πρώτες τους προσπάθειες. Αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο γόνατο. Όπως έχει πει ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι, αν είναι έγκυρο, θα… απογειωθεί

Το σκορ στις αναμετρήσεις του με τον Σουηδό στον κλειστό στίβο είναι 9-4 υπέρ του Έλληνα πρωταθλητή.

Το όριο πρόκρισης για τον τελικό που ήταν 8μ., ξεπέρασαν μόνο ο Σουηδός που έκανε 8μ.18 και ο Τεντόγλου που πήδησε 8μ.04.

πηγή: sport3

Mε αυτό το άλμα στα 8.04 ο καταπληκτικός Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου στο Τορούν της Πολωνίας. Οι ευχές μας τον συνοδεύουν στον αποψινό αγώνα για την κατάκτηση ενός μεταλλίου!

https://twitter.com/i/status/1367751896384077828


Σχόλια