Η Τρίτη γνώμη: Είδανε άσπρη μέρα οι γνωστοί Λοκατζήδες...

 

Όσο προχωράει η χρονιά και περνάνε οι αγωνιστικές γινόμαστε όλο και σοφότεροι. Και αντιλαμβανόμαστε το πώς η κάθε διοίκηση διαχειρίζεται την πορεία της ομάδας της…. Διότι οι διαφορές φιλοσοφίας μπορεί να είναι χαοτικές…

Και οι τρεις ομάδες Γ Εθνικής της Περιφέρειας πήραν τεράστιας σημασίας νίκες στον Όμιλό τους. Το ΦΣ Κοζάνη συνέχισε με νίκες την πορεία της και μάλιστα στην έδρα του δεύτερου, υποτίθεται. Έστω και αν 80 λεπτά δεν είχε ανοίξει το σκορ και όλα έγιναν ξαφνικά και κόντρα στη ροή του αγώνα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με κόντρα όχι μόνο τον αντίπαλο, αλλά το γήπεδο, το κρύο και το δυνατό αέρα. Αυτό της επέτρεψε να περάσει μόνη στη δεύτερη θέση και να κερδίσει δεύτερο κολλητό εκτός έδρας παιχνίδι. Μετά δηλαδή από το διπλό στα Γρεβενά κάτω από συνθήκες αμφιλεγόμενες… Μένει να δούμε ποια γνώμη έχουν στα Τρίκαλα Ημαθίας για το επόμενο παιχνίδι, ομάδα που έχει εντυπωσιάσει μέχρις στιγμής.

Η ΑΕΠ πήρε μια μεγάλη δόση οξυγόνου λίγο πριν τη διασωλήνωση… Οι βαθμοί είναι το μόνο που έχει απομείνει για να την κρατάει ζωντανή. Διότι φυλλοροεί συνέχεια σε παίκτες και προπονητές, ενώ πολλές είναι ακόμη οι ενδείξεις για κατέβασμα ταχύτητας. Ούτε κεράσματα στην είσοδο του γηπέδου ούτε καν έλεγχος όσων εισέρχονται στο γήπεδο… Μετά από τόσες αντιξοότητες που αντιμετώπισε αυτή η ομάδα υπάρχουν διάφορα ελαφρυντικά. Αυτό που δεν έχει ίσως συνειδητοποιήσει είναι ότι σήμερα το τοπικό ποδόσφαιρο τη χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ. Είναι απόλυτα απαραίτητη μια ομάδα που δεν έχει ως αυτοσκοπό τη νίκη πάση θυσία. Αν η ΑΕΠ μπορεί να συνεχίσει να υπηρετεί αυτό το ρόλο, έχει καλώς. Αν δεν μπορεί, πρέπει να εφεύρουμε κάποια άλλη…

Ο Κτηνοτροφικός Αστέρας ήταν επίσης λίγο πριν τον αναπνευστήρα μετά από όσα πέρασε αυτές τις τελευταίες ημέρες. Και την πιο κρίσιμη στιγμή πρόσθεσε τρεις θεόσταλτους βαθμούς στη συγκομιδή. Πλέον περιθώρια για απώλειες απλά δεν υπάρχουν. Παίζει εκτός με την ΑΕΠ και το παιχνίδι είναι κομβικό και για τους δύο.

Μια παρένθεση εδώ, με την ευκαιρία όσων αναφέρουμε. Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να γινόταν μια μεγάλη δημοσκόπηση για να ακούσουμε τη γνώμη των ποδοσφαιρόφιλων στο εξής δίλημμα: Προτιμάς η ομάδα σου να ανέρχεται γρήγορα έστω και με αθέμιτους τρόπους ή προτιμάς να καμαρώνεις υγεία αν το τίμημα είναι η αργόσυρτη πρόοδος; Τι ποσοστά άραγε θα συγκέντρωνε η κάθε απάντηση;…

Στο Α` τοπικό είχαμε δύο μείζονα γεγονότα. Το τεράστιο διπλό του Εορδαϊκού στην Αιανή που επανέφερε τους διεκδικητές ξανά σε 3. Και την απόσυρση από το Πρωτάθλημα της Ακαδημίας Βοΐου (δεν κατέβηκε σε 2 παιχνίδια) και της Γαλατινής (σε 1 παιχνίδι). Θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να επιστρέψουν φέτος και η αγωνία συγκεντρώνεται στο τι θα κάνουν την επόμενη χρονιά. Θα κατέβουν στην επόμενη κατηγορία; Θα μείνει το Βόιο με 2 ομάδες;

Καιρός και πανδημία παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο αυτές τις εβδομάδες και καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό το αν γίνονται παιχνίδια και τι αποτελέσματα προκύπτουν. Σε συνδυασμό με το αν οι ομάδες ενισχύονται ή αποδυναμώνονται τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.  

Τέλος δε γίνεται να μη σχολιάσουμε την κατάσταση με τη χιονόπτωση στην πρωτεύουσα… Μπορεί ο Ναπολέων στη Μόσχα και ο Φον Πάουλους στο Στάλιγκραντ να καταστράφηκαν από το χειμώνα. Είναι επειδή δεν είχαν στο στράτευμα Συντάγματα από Homo Atticus….

exothesmikos@gmail.com

Σχόλια

  1. Σε ποιες αμφιλεγόμενες συνθήκες στα Γρεβενά αναφέρεται ο αρθρογράφος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μονίμως διακρίνεται μια δόση περιφρόνησης και αναξιοπιστίας για την Koζανη Φ.Σ, είναι φανερό από τον σχολιαστή.Σε πολλά μέχρι τώρα άρθρα.
    Αλήθεια, όντως τι εννοείς αρθογράφε με τις αμφιλεγόμενες συνθήκες που αναφέρεσαι ;;
    Τώρα θα μου πεις γιατί σε ρωτάω σαν ανώνυμος...;;
    Αρθρογράφησε κι εσύ σαν επώνυμος για να βρούμε μια άκρη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.