Αντωνίου: «Έξεφρασα προσωπική άποψη για το θέμα της Κοζάνης – Σε δύσκολη θέση οι ομάδες της SL2 λόγω έλλειψης πόρων»

 


Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, Αστέριος Αντωνίου, μίλησε στην Mikriliga.com αναφορικά με τα όσα είπε για την υπόθεση Λευκίμμης-Μακεδονικού-Κοζάνης

Πολύς ντόρος έγινε σχετικά με τις δηλώσεις του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ και προέδρου της ΕΠΣ Πέλλας Αστέριου Αντωνίου σχετικά με το θέμα Λευκίμμης-Μακεδονικού-Κοζάνης και την άνοδο της πρώτης που θα φέρει μίνι αναδιάρθρωση στην Super League 2.

Ο κ. Αντωνίου μίλησε στην Mikriliga.com σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ αναφέρθηκε και στην αλλαγή πλεύσης της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με την χρηματοδότηση των ομάδων που φέρνει πολλά προβλήματα στους συλλόγους της Super League 2.

Αναλυτικά:

«Εγώ εξέφρασα την προσωπική μου άποψη, για το τι πρέπει να γίνει. Τα συγκεκριμένα θέματα τα έχουν επιληφθεί άλλοι γιατί εγώ έλειπα δυο μήνες σε αργία λόγω της απόφασης που πάρθηκε. Μάλιστα οι συγκεκριμένες αποφάσεις για την υπόθεση μου έπρεπε να βγαίνουν πιο νωρίς. Έλειπα από τις διαβουλεύσεις αλλά ενημερωνόμουν για όλα. Με βάση την απόφαση του CAS δικαιώθηκε η Κοζάνη αλλά το τοπίο ήταν θολό γιατί δικαιώθηκε κατόπιν εορτής. Το CAS είπε για τους πίνακες ότι δεν αλλάζουν. Από την μια πλευρά έχει δικαιωθεί η Λευκίμμη για την ένσταση που έκανε, που σημαίνει ότι παίρνει τους τρεις βαθμούς.

Ο Μακεδονικός όμως έχει δώσει και τα μπαράζ και δεν έχει την ευθύνη που εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα και μπήκε σε μια επίπονη κατάσταση, η οποία του έδωσε την ευκαιρία μετά τους αγώνες μπαράζ να πάρει την άνοδο για την Super League 2. H απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής ήταν να παραμείνει ο Μακεδονικός στην κατηγορία που πήρε το εισιτήριο μέσα από τα μπαράζ και αυτό άφηνε πικρία στην Κοζάνη που έκανε όλη την προσπάθεια. Βγήκε επί της ουσίας πρωταθλήτρια στην Γ’ Εθνική και της στερήσαν το δικαιώμα να ανέβει στην Super League 2.

H Eπιτροπή Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης έκανε πρόταση, επειδή είναι αδικία αυτό να την δικαιώσουν και βρέθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή σε αυτό το δίλημμα και η πρόταση της ήταν να πάει στην ΕΕΠ με αίτημα τη μίνι αναδιάρθρωση της κατηγορίας και να συμπεριληφθεί μια ομάδα παράπάνω στην κατηγορία και ασφαλώς η Λευκίμμη που κέρδισε τους βαθμούς να παραμείνει στην κατηγορία. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ένα δίλημμα καθώς τα Τρίκαλα Ημαθίας παρέμεναν στην Γ’ Εθνική και ο Μακεδονικός πήρε το πρωτάθλημα. Έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση την οποία και προφανώς δεν έχω δημιουργήσει εγώ και κατά την προσωπική μου πάντα άποψη υπάρχει μια αδικία για την Κοζάνη. Η υπόθεση είναι πλέον στην δικαιοδοσία της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και στο Υπουργείο ενδεχομένως θα πρέπει να προχωρήσει σε αυτή τη μίνι αναδιάρθρωση».

Για το ζήτημα με την χρηματοδότηση και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί: «Αυτό το είπα με βάση τα όσα λέγονται και ακούγονται. Ο κ. Λεουτσάκος έχει βρεθεί σε μια δύσκολη θέση μετά και την αλλαγή της Κυβέρνησης για την χρηματοδότηση. Οι ομάδες είναι σε δύσκολη θέση καθώς δεν έχουν πολλούς πόρους. Ο κ. Λεουτσάκος έχει πει ότι δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα εφόσον δεν χρηματοδοτηθούν οι ομάδες που έχουν συμπεριλάβει αυτά τα χρήματα στον προγραμματισμό τους. Οι ομάδες μιλούν με την Κυβέρνηση για να λύσουν το συγκεκριμένο θέμα. Είχαμε προσδοκίες να πάρουμε χρήματα και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Για το μητρώο της ΓΓΑ και την εγγραφή των ομάδων: «Έγινε ένα πρώτο βήμα με καλές προθέσεις από την Ομοσπονδία και η επαφή με τον Υπουργό αναμένεται να φέρει λύσεις προκειμένου να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Υπάρχουν λίγες ομάδες που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο αλλά δεν μπορούν λόγω του Μητρώου. Το ποδόσφαιρο είναι εκτόνωση και δεν πρέπει να το στερήσουμε από τον κόσμο. Υπάρχει πεδίο για να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο τομέα. Αυτό που είπα και μπορεί να μην εκφράστηκε καλά είναι ότι κάναμε μια προσπάθεια και εγγράφτηκαν όσες ομάδες μπορούσαν και τώρα έρχεται το Υπουργείο και ζητάει επικαιροποίηση που είναι άδικο αυτό και θα πρέπει να βρεθεί λύση. Και λίγες ομάδες να μην μπορούν να συμμετέχουν δεν θα μπορούμε να ξεκινήσουμε τα πρωταθλήματα. Πρέπει να σκεφτούμε συναδελφικά και να παίξουν όλοι».

Σχόλια

  1. Είσαι λαμόγιο όπως όλοι οι άσχετοι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αμόρφωτοι και αγράμματοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλύτερο σκάνδαλο από το να ανέβει η Κοζάνη δεν υπάρχει. Χωρίς μπαράζ πως γίνεται; Ας είχαν προσβάλλει την βαθμολογία. Οι ομάδες που έπαιξαν μπαράζ και δεν βγήκαν δεν αδικουνται μ αυτή την απόφαση; ΖΗΤΏ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΊΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλύτερο σκάνδαλο από ότι ΔΕΝ έπαιξε η Κοζάνη μπαράζ δεν υπάρχει. Κομπλεξικε φίλε της αεπ καραγιαννιων

      Διαγραφή
  3. Και ποιον φίλε μου....ενδιαφέρει εάν υπάρχει η όχι "σκάνδαλο"....
    Ειδικά στην ομάδα της Κοζάνης...
    Ήρθαν Πρώτο -Δεύτεροι ...
    Μπαράζ ΔΕΝ έπαιξαν...
    Άνοδο πήραν άλλοι(Μακεδονικός)
    Και άνοδο θα πάρουν και αυτοί...
    Άνοδο θέλουν και τα Τοπικά Αθλητικά site...
    για να μην γράφουν συνέχεια για τα τοπικά πρωταθλήματα...
    και για να νομίζουν ότι γράφουν και αυτοί για κάτι σημαντικό...
    Άνοδο θέλουν και οι φίλαθλοι...
    για να νομίζουν ότι Βλέπουν κάτι σημαντικό...
    Άνοδο θέλουν και οι παίκτες ανά την Ελλάδα...
    για να έχουν μια ακόμη ποδοσφαιρική στεγή για επιλογή...
    Τι ΔΕΝ καταλαβαίνεται...
    Δεν νοιάζει ΚΑΝΕΝΑΝ ...
    εάν θα παίξει η Κοζάνη στην Superleague 2...
    To Κοζανη-Θεσπρωτος...
    θα ειναι ένα ακόμη Derby...
    από τα παλιά...
    Τις Δ' Εθνικής ας πούμε...
    απλά θα λέει μπροστά...
    Superleague 2...
    Αυτό που δεν θα λέει μπροστά...
    ειναι τι έξοδα θα χρειαστούν...
    Και το πιο σημαντικό...
    ΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΟΛΟ ΑΥΤΟ...
    αλλά αυτό ας το σκεφτούν αυτοί που πληρώνουν...
    Σωστά ?....
    Άντε και καλή Άνοδο...









    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.