Δόξα Λευκόβρυσης – Αίας Μικροβάλτου 0-2




Παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου επιβλήθηκε της ομάδας της Λευκόβρυσης με σκορ 0-2, κάτω υπό συνεχή δυνατή βροχή το απόγευμα του Σαββάτου 27 Οκτωβρίου 2012 στο γήπεδο της ΕΠΣ στον Άργιλο, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Γ' Κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κοζάνης.
Η ομάδα του Μικροβάλτου, πράγματι "χορεύοντας" στη βροχή, παρουσιάστηκε πολύ δυνατή, περιορίζοντας τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο. Το οξύμωρο είναι ότι, παρά το φανταστικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο, το σκορ είχε μείνει 0-0, με τα γκολ να έρχονται στο δεύτερο ημίχρονο, που η ομάδα της Λευκόβρυσης προσπάθησε κάπως να ισορροπήσει τον αγώνα.
Μόλις στο 3ο λεπτό της συνάντησης, μετά από χτύπημα κόρνερ του Φίλιππα Χαρισόπουλου, η μπάλα από λανθασμένη κεφαλιά-απόκρουση αμυντικού της Λευκόβρυσης, χτύπησε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η μια ευκαιρία διαδέχονταν την άλλη για την ομάδα του Αίαντα, αλλά η ατυχία και η πολύ καλή απόδοση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, κράτησαν το σκορ στο 0-0.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και μόλις στο 49’, η ομάδα του Μικροβάλτου ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που χτύπησε ο Κώστας Θεοδουλίδης, πέναλτι που κέρδισε ο νεοεισελθών Παναγιώτης Ευαγγελόπουλος, όταν ανατράπηκε στην περιοχή από αμυντικό της Λευκόβρυσης. Από το σημείο αυτό οι φιλοξενούμενοι έκοψαν τον φρενήρη ρυθμό, με τους γηπεδούχους να εκδηλώνουν τις πρώτες επιθέσεις, να ισορροπούν το παιχνίδι και να προσπαθούν για την ισοφάριση. Και σ’ αυτό το διάστημα όμως και πάλι η ομάδα του Αίαντα ήταν πιο επικίνδυνη, και το επιβεβαίωσε με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς που πέτυχε ο Ανδρέας Γιαννόπουλος στο 78’, όταν σε οργανωμένη επίθεση δέχτηκε την τελική μπαλιά από τον Αλέκο Τζουκόπουλο και με αριστοτεχνικό ψηλοκρεμαστό σουτ από πολύ πλάγια θέση, "κρέμασε" τον τερματοφύλακα και έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος των διχτύων, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς όλων των παικτών και των λιγοστών ηρωικών φιλάθλων που αψηφώντας τη βροχή, δεν σταμάτησαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να παροτρύνουν και να επευφημούν την ομάδα.
Στο διάστημα που απέμεινε η ομάδα της Λευκόβρυσης έκανε την πρώτη καλή ευκαιρία να μειώσει το σκορ, αλλά ο τερματοφύλακας του Μικροβάλτου απέκρουσε θεαματικά κοντινό σουτ επιθετικού της, κρατώντας το μηδέν για την εστία του και την μεγάλη καθαρή νίκη, που συνδυάστηκε με την πολύ καλή απόδοση της ομάδας.
Πολύ καλή η διαιτησία των Σπέντζα-Βαξεβάνου-(δ.)Γάτσου.
Γιατρός αγώνα: Σοφίδης Γιώργος 


Δόξα Λευκόβρυσης: Αθανασιάδης Αγγ., Ασλανίδης Γεωργ., Μειχανετσίδης Παν. (46΄ Σπανίδης Θεμ. ), Λαφαζανίδης Γεωργ., Τσαναξίδης Κων., Παντελίδης Βασ. (35΄ Παντελίδης Τριαντ.), Παπαδημητρίου Γεωρ., Παναγιωτίδης Χρησ. (72΄ Ζυμπάς Αρισ.),  Χριστοφορίδης Αλεξ., Τσιώγκας Αθαν., Βασιλειάδης Ιωανν., Παναγιωτίδης Παν..
Στην αποστολή ακόμα ήταν οι: Τσαμπούρης Βεν., Σαββίδης Κων., Ζυμπάς Αριστ.,


Αίας Μικροβάλτου (Τάκης Αχ. Σταθόπουλος): Καβουρίδης Γιώργος, Μανάδης Γιάννης, Γιαννόπουλος Αντώνης (74΄ Τζουκόπουλος Αλέξανδρος), Χαρισόπουλος Φίλιππος, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Μάστορας Χαράλαμπος (87΄ Παπαδόπουλος Κων/νος ), Γιαννόπουλος Ανδρέας, Παλιανόπουλος Σάκης, Τζούμας Ιωάννης (46΄ Ευαγγελόπουλος Παναγιώτης), Θεοδουλίδης Κων/νος, Θεοχάρης Απόστολος.

Στην αποστολή ακόμα ήταν οι : Καβουρίδης Αχιλλέας, Αλεξόπουλος Αντώνιος.
Κόουτς:


Γ.Μ. - Α.Γ.

Σχόλια