Άνετο διπλό της Κοζάνης





Αλεξάνδρεια – Κοζάνη  0-2

Με τους τρεις βαθμούς έφυγε η Κοζάνη στην δεύτερη συνεχόμενη επίσκεψη της στην Ημαθία, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος 2012-13.
Οι ερυθρόλευκοι πήραν την νίκη με 2-0 απέναντι στην Αλεξάνδρεια χωρίς να εντυπωσιάσουν αλλά και χωρίς να κινδυνεύσουν από τους γηπεδούχους που παρουσιάστηκαν σχετικά αδύναμοι.
Η Κοζάνη είχε κάποιες απουσίες από την ενδεκάδα της περασμένης αγωνιστικής στο Μακροχώρι, συγκεκριμένα τους τραυματίες Ζηνόβιο, Κ. Παπαδόπουλο και Γ. Τσικόπουλο (που υπέστη κάταγμα σε φιλικό την περασμένη εβδομάδα) οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους νεαρούς Ποζίδη, Τρυφωνίδη και Λαγό.
Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν πολύ από τον βαρύ αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να γίνει ένα μέτριο παιχνίδι χωρίς φάσεις.
Μοναδική καλή στιγμή για την Κοζάνη ένα σουτ του Τραυλού από πλάγια θέση στο 39' που απέκρουσε ο Καρασαββίδης.
Στο 44' η Κοζάνη προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι του Καραμπατζάκη που σφυρίχτηκε όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Σίμου μετά από φάουλ του Τοπάλη.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοζάνη μπήκε αποφασισμένη να "τελειώσει" το παιχνίδι και είχε κάποια καλά διαστήματα, πιέζοντας την Αλεξάνδρεια που από την πλευρά της δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει επιθετικά.
Μετά το δεύτερο γκολ της Κοζάνης στο 65' η Αλεξάνδρεια ανοίχθηκε περισσότερο με αποτέλεσμα στο υπόλοιπο του παιχνιδιού η Κοζάνη να χάσει μερικές καλές ευκαιρίες για να αυξήσει τη διαφορά.
Στο 49' φάουλ από δεξιά του Αραμπατζή, κεφαλιά του Κεστελίδη από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ, στη μοναδική στιγμή που η Αλεξάνδρεια απείλησε την Κοζάνη σε όλο το παιχνίδι.
Στο 65' μπαλιά του Τοπάλη στον Ταφαρλή που από δεξιά έπιασε ένα ωραίο γυριστό ψηλοκρεμαστό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία του Καρασαββίδη κάνοντας το 0-2.
Στο 70' κάθετη πάσα του Ταφαρλή στον Τρυφωνίδη που σούταρε, ο Καρασαββίδης απέκρουσε, η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα αλλά κόλησε στο νερό που υπήρχε λίγο πριν τη γραμμή της εστίας και ο Κεστελίδης απομάκρυνε.
Στο 75' πάσα του Τραυλού στον Συμεωνίδη που μπήκε από αριστερά και έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Καρασαββίδη να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.
Στο 76' αντεπίθεση της Κοζάνης, μακρινή μπαλιά του Τοπάλη στον Τραυλό που μπήκε από αριστερά, έβγαλε δυνατή σέντρα-σουτ αλλά ο Στεργιόπουλος με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ από κοντά.
Στο 84' ο Κουλουκίδης μπήκε μόνος από αριστερά αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα της Αλεξάνδρειας ενώ είχε επιλογές να σουτάρει ή να πασάρει.
Στο 89' κάθετη πάσα του Η. Τσικόπουλου στον Κουλουκίδη που μπήκε απειλητικά, ο Αραμπαζής μπλόκαρε το σουτ του μέσου της Κοζάνης, νέο σουτ του Τραυλού και νέα σωτήρια προβολή του Αραμπατζή που έτσι δύο φορές αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Αλεξάνδρεια: Καρασσαβίδης, Πιπιλιάρης (57' Καμπερίδης), Αραμπατζής, Κ. Παπαδόπουλος, Σίμος, Κεστελίδης,
Α. Παπαδόπουλος (57' Αβραμίδης), Νουσιόπουλος, Τζεβελέκης, Χαλβατζής, Παπαδημητρίου (80' Αλεξανδρής).

Κοζάνη: Γκαραβέλης, Στεργιόπουλος, Συμεωνίδης, Ποζίδης, Κάλφας, Καραμπατζάκης, Τραυλός, Ταφαρλής, Λαγός (65' Τσελεκίδης), Τοπάλης (89' Η. Τσικόπουλος), Τρυφωνίδης (81' Κουλουκίδης).

Διαιτητής: Τσαλουχίδης
Βοηθοί: Ευθυμίου, Παπαδόπουλος (Κιλκίς)

Κ. Τσιώρας

photo: http://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10151511403949762&type=1




video: http://www.youtube.com/watch?v=OWXvCZ1q66E

Σχόλια