Μακεδονικός Κοζάνης – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 0-1 (βίντεο)


Στοίχισε η απειρία στον Μακεδονικό .
Σημαντικό τρίποντο για την Νεοκαισάρεια
 Μετά από ένα κακό ποιοτικά και ισορροπημένο ματς ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας χωρίς να είναι καλύτερος από τον Μακεδονικό πήρε τελικά σπουδαίο διπλό με σκορ 0-1. 
Παιχνίδι κέντρου με δυνατές μονομαχίες και λίγες καλές φάσεις ανάμεσα στις δύο νεοφώτιστες ομάδες στην Δ΄ εθνική παρακολούθησαν οι περίπου πεντακόσιοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΔΑΚ Κοζάνης.
O Mακεδονικός διαμαρτύρεται για μια περίπτωση πέναλτι που ενώ αρχικά ο διαιτητής Γιούργας το  έδωσε , πήρε πίσω την απόφασή του γιατί ο επόπτης Προβατάς είχε υποδείξει (λανθασμενα όπως δείχνει και το βίντεο )τον παθόντα σε θέση οφσάιτ. 


Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 27΄όταν ο Ματούλας βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή έπιασε το σουτ αλλά ο Καρασκόρδας σε ετοιμότητα μπλόκαρε.
Οι φιλοξενούμενοι με την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν όταν ο Νάκας έβγαλε τη σέντρα ο Κρικέλης έχασε τη μπάλα που στρώθηκε στον Παυλίδη αλλά με τάκλιν αυτοθυσίας ο Μαλούτας απομάκρυνε τον κίνδυνο
Στο 48΄μεγάλη ευκαιρία του Μακεδονικού να προηγηθεί όταν ο Αποστολίδης έβγαλε τη σέντρα αλλά ο Ματούλας απο κοντά έπιασε αδύναμη κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Καρασκόρδας.
Στο 56΄νέα μεγάλη ευκαιρία του Μακεδονικού με τον Κουτούλα να βγάζει τετ α τετ τον Ευαγγελόπουλο αυτός όμως θα αργήσει χαρακτηριστικά κι ενώ ήταν φάτσα με το γκολ οι αμυντικοί του πήραν τη μπουκιά από το στόμα
Οι φιλοξενούμενοι σε μια ανύποπτη φάση στο 62΄ πέτυχαν το γκολ που έκρινε τον αγώνα όταν ο Ευαγγελόπουλος έπιασε όχι ιδιαίτερα δυνατό σουτ δέκα μέτρα έξω από την περιοχή , η μπάλα έσκασε στο έδαφος ξεγελώντας τον 17χρονο τερματοφύλακα του Μακεδονικού Κρικέλη και κατέληξε αργά αργά στα δίχτυα. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση αλλά οι φιλοξενούμενοι καλά οργανωμένοι στην άμυνα κράτησαν το σκορ.
Στο 71΄ο Ζαχαριάδης θα ανατραπεί ο διαιτητής κ. Γιούργας θα δείξει το σημείο του πέναλτι , αλλά θα πάρει πίσω την απόφαση του ύστερα από λανθασμένη υπόδειξη του επόπτη Προβατά για οφσαίτ του παθόντα (video)
Στο 75΄ωραίο σουτ του Μπεκιάρη η μπάλα περνάει λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι
Στο 79΄σουτ του Τσαμπούρη μέσα από την περιοχή λίγο έξω
Η αποβολή του Μαλούτα με δεύτερη κίτρινη στο 83΄δυσκόλεψε κι άλλο τις προσπάθειες των γηπεδούχων που παίζοντας στη συνέχεια και για δέκα λεπτά με λιγότερο παίκτη δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν



Μακεδονικός Κοζάνης (Γιώργος Παπακώστας): Κρικέλης, Αντωνόπουλος, Σαριόγλου , Μαλούτας , Κουμπούρας , Παπαδημητρίου (35’ Κυπίρτογλου ), Αποστολίδης  (55’ Κουτούλας ), Ζαχαριάδης , Νικολάου , Ματούλας , Ευαγγελόπουλος  (66’ Τσαμπούρης )

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας  (Δημήτρης Παπούλας): Καρασκόρδας , Μπαγκέας , Καπασακαλίδης , Θαμνόπουλος , Μπαγλαρίδης , Παυλίδης, Νάκας  (65’ Γελαδάρης ), Κλιάνης  (71’ Αγγελάκας) Μπεκιάρης , Κοτσαρίδης , Ευαγγελόπουλος  (89’ Παπαδόπουλος).

Διαιτητής: Γιούργας
Βοηθοί: Προβατάς, Ανδριώτη (Κέρκυρας)

Σχόλια