Ακαδημία Βοΐου - ΑΕ Ελίμειας 0-2

ΑΕ Ελίμειας 


Στους τέσσερις πέρασε και η Ελίμεια
Το πάλεψε στα ίσα τι Βόιο 
Στα ημιτελικά του κυπέλλου Κοζάνης βρίσκεται πλέον η Ελίμεια, περνώντας νικηφόρα από τη Νεάπολη Κοζάνης.
Παίζοντας πειθαρχημένα, σοβαρά και αποφασιστικά από την αρχή της συνάντησης, η Ελίμεια κέρδισε στη Νεάπολη την Ακαδημία Βοϊου, μετά από ένα καλό παιχνίδι, που παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι.
Ακ. Βοΐου 
Ο αγώνας έγινε σε πολύ «βαρύ» γήπεδο, με πολλά νερά και λάσπη, στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, και έπαιξαν στα ίσα την Ελίμεια ενώ στην επανάληψη η ομάδα του Τάκη Αλιατίδη ανέβασε την απόδοσή της και έφθασε δίκαια στην επιτυχία. Από την άλλη μεριά, η Ακαδημία του Δημήτρη Κάλφα άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις, προσπάθησε να παίξει μπάλα και επιβεβαίωσε πως μόνο τυχαίο δεν είναι που βρίσκεται στην κορυφή του α΄ ομίλου της Β΄ κατηγορίας, βαδίζοντας ολοταχώς για την Α΄. Στο 20΄ μετά από σέντρα του Κοβάτσι και κακή συνεννόηση του Ευγενιάδη με τον τερματοφύλακα, ο Χατελάρι πλάσαρε και πάνω στη γραμμή απέκρουσε σωτήρια ο Τουλιόπουλος. Στο 42΄ ο Ζελενίτσας τροφοδότησε τον Τσιρέκα, που σούταρε κι απέκρουσε στο «Γ» ο Τραπεζανλίδης, ενώ στο 49΄ οι γηπεδούχοι απείλησαν βάσιμα, όταν σε κόρνερ του Αραβόπουλου, ο Κ. Ελευθεριάδης έπιασε κεφαλιά κι απέκρουσε στη γραμμή ο Παπαδόπουλος. Στο 56΄ ο Κουτζιακουτζίδης εκτέλεσε φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι, στο 59΄ σέντρα του Κουτζιακουτζίδη, ο Παπαδόπουλος έπιασε κεφαλιά κι απέκρουσε με εκτίναξη ο Τραπεζανλίδης. Στο 64΄ βολίδα του Χατελάρι απέκρουσε ξανά στο «Γ» ο τερματοφύλακας, αλλά στο 66΄ μετά από κόρνερ του Κουτζιακουτζίδη, ο Ζελενίτσας με κεφαλιά σημείωσε το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα, νέο κόρνερ του Κουτζιακουτζίδη, ο Παπαδόπουλος «έστρωσε» στον Σοφόγλου, που με πλασέ πέτυχε το 0-2. Στο 94΄ ο Αλεξίου σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Από την Ακαδημία Βοϊου διακρίθηκαν οι Τραπεζανλίδης, Παπουτζίδης, Κ. Ελευθεριάδης και Αραβόπουλος, από την Ελίμεια κανείς δεν υστέρησε σε απόδοση, με κορυφαίους τους Κουτζιακουτζίδη, Νικολαϊδη και Ζελενίτσα. Αρκετά καλή η διαιτησία του Καρατέρπου (Μπισούκης, Μ. Παπαδόπουλος). Με ανακοίνωσή της η Ελίμεια ευχαριστεί για τη φιλοξενία.
ΑΚΑΔ. ΒΟΪΟΥ: Τραπεζανλίδης, Αλεξίου, Ευγενιάδης (83΄ Γρηγορίου), Λαδάς, Ζησόπουλος, Τουλιόπουλος, Τσάμης, Παπουτζίδης (70΄ Ευστρατιάδης), Αραβόπουλος, Κ. Ελευθεριάδης, Τσάμος (62΄ Πατούρι).
ΕΛΙΜΕΙΑ: Καρανάνος, Γ. Ελευθεριάδης (62΄ Σοφόγλου), Δημητριάδης, Μανώλας, Ζελενίτσας, Νικολαϊδης, Παπαδόπουλος, Τσιρέκας, Χατελάρι (83΄ Ανδρονικίδης), Κουτζιακουτζίδης, Κοβάτσι (73΄ Παπαβραμίδης).
*Πλέον στα ημιτελικά πέρασαν Κοζάνη, Ελίμεια, Φούφας και Εορδαϊκός.

Ν. Κατσέλας 

Σχόλια