ΑΕ Ελίμειας - ΑΕ Κοζάνης 1-0 (φωτο - βίντεο)


 
Δίκαιη  νίκη και τρίτη θέση για την Ελίμεια

Στην τρίτη θέση πέρασε η Ελίμεια που νίκησε την Α.Ε. Κοζάνης με 1-0 στο γήπεδο Κρόκου στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης.
Οι γηπεδούχοι, αν και αγωνίστηκαν χωρίς τρία βασικά τους στελέχη (τον τραυματία Γιαπράκα και τους τιμωρημένους Γκιούρο
 και Νικόλι) πήραν μία δίκαιη νίκη καθώς έτρεξαν περισσότερο από τους κιτρινόμαυρους, πίεσαν ασφυκτικά όταν δεν είχαν τη μπάλα και γενικά φάνηκαν να θέλουν το παιχνίδι περισσότερο.
Το νεανικό συγκρότημα του Δημήτρη Αλιατίδη έδειξε ότι δίκαια βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας καθώς πρόκειται για μία συμπαγή ομάδα που χωρίς να εντυπωσιάζει ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο ενώ με συνεχές πρέσσινγκ δεν αφήνει τον αντίπαλο να αναπτυχθεί.
Η ΑΕΚ συνέχισε τα "σκαμπανεβάσματα" στην απόδοση της και δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι κιτρινόμαυροι παρόλο που είχαν την κατοχή δεν δημιούργησαν ούτε μία σημαντική ευκαιρία στην εστία του σταθερότατου Καρανάνου.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να κάνουν κάποιες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Στο 19' πάσα του Ντούκα και σουτ του Σαλονικίδη από καλή θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Ελίμειας.
Στο 24' πάσα του Αμπατζίδη στον Σαλονικίδη που έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Καρανάνο να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.
Στο 31' σέντρα του Κοβάτσι και κεφαλιά του Χατελάρι από κοντά πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 39' σέντρα-σουτ του Παπαϊωάννου βρήκε το πάνω μέρος του οριζοντίου δοκαριού της Ελίμειας και πέρασε άουτ.
Στο 41' δυνατό σουτ του Κουτζιακουτζίδη απέκρουσε δύσκολα ο Βήττας. 
Στο 45' σέντρα του Κουτζιακουτζίδη στον αμαρκάριστο Παπαδόπουλο που από καλή θέση έπιασε το βολέ πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΚ.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ελίμεια προηγήθηκε με 1-0 ενώ με έξυπνη τακτική στη συνέχεια και συνεχές πρεσσάρισμα στο χώρο του κέντρου κατάφερε να κρατήσει τους τρείς βαθμούς.
Η ΑΕΚ, έχοντας κάποια από τα ατού της σε κακή μέρα, δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο και δεν δικαιούνταν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι.
Στο 46' ο Περικλής Παπαδόπουλος με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0, σημειώνοντας το γκολ που τελικά έκρινε τον αγώνα.
Στο 68' σκληρό τάκλιν του Αμπατζίδη στον Χατελάρι με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία μικροσύρραξη και να αποβληθούν ο Αμπατζίδης με δεύτερη κίτρινη για το φάουλ που έκανε καθώς και ο Περικλής Παπαδόπουλος της Ελίμειας που έπιασε από το λαιμό τον Αμπατζίδη.
Στο 82' κάθετη μπαλιά του Τσιρέκα στον Σοφόγλου που μόνος απέναντι στον Βήττα πλάσαρε άουτ.
Στο 93' ο Αραμπατζής έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση και σούταρε δυνατά από δεξιά, με τον Βήττα να αποκρούει και τον διαιτητή αμέσως μετά να σφυρίζει τη λήξη του αγώνα.

ΑΕ Ελίμειας  (Αλιατίδης): Καρανάνος, Ελευθεριάδης (31' Αραμπατζής), Ρούσης, Ζελενίτσας, Μανώλας, Νικολαϊδης, Κοβάλι (55' Τσιρέκας), Περ. Παπαδόπουλος, Χατελάρι, Κουτζιακουτζίδης, Ανδρονικίδης (31' Σοφόγλου).

ΑΕ Κοζάνης  (Μαλούτας): Βήττας, Κουτσουσίμος, Ντούκα, Βητόπουλος (63' Παπαθεοδώρου), Κιουλτζής (80' Μαλούτας), Πουλατσόγλου, Παπαϊωάννου (82' Μαυρόπουλος), Τσολακίδης, Σαλονικίδης, Πασχ. Παπαδόπουλος, Αμπατζίδης.

Διαιτητής: Καραποναρλίδης
Βοηθοί: Λαμπριανίδης, Δ. Σουλίδης

aekozanis.gr
    

Σχόλια