Νεοφώτιστοι στην Α2, ξανά ο Λασσάνης


Νεοφώτιστοι στην Α2, ξανά
Εμπειρία, νιάτα και όρεξη είναι τα συστατικά της ομάδας του ΓΣΚ Λασσάνης της Κοζάνης. Της ομάδας που ανέβηκε φέτος και πάλι στην Α2 από το πρωτάθλημα της Δυτικής Μακεδονίας.
Ο ΓΣΚ Λασσάνης με 6 αγωνιστικά τμήματα μπάσκετ και τμήματα υποδομής σε κορίτσια και αγόρια, είναι ένας σύλλογος με όραμα που προσπαθεί αυτή τη δύσκολη περίοδο να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του αλλά και να μοιράζεται το όνειρο του μπάσκετ με όλους όσους θα βρεθούν στην οικογένειά του.
Αυτό που ΔΕΝ θα βρείτε στην Κοζανίτικη ομάδα είναι οι «κλίκες». Από τις παίκτριες μέχρι τον προπονητή θα βρείτε μία παρέα, μία ομάδα που το δυνατό της σημείο είναι η σύμπνοια και η διάθεση να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. Οι πιο έμπειρες αθλήτριες με πορεία και σε άλλες ομάδες της Α2 ή σε άλλα τοπικά πρωταθλήματα είναι δίπλα στις μικρότερες και δίπλα στη διοίκηση. Οι νέες, οι περισσότερες κορασιδονεανίδες, πρόθυμες για δουλειά και για μάθηση θα χρειαστεί να ιδρώσουν πολύ φέτος για να χτίσουν το μέλλον. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας; 15 χρονών. Η Μαρία Τζιούτζα λέει γελώντας ότι ανεβάζει το μέσο όρο, αυτή όμως μαζί με τη Έλλη Κουτούλα που είναι υπεύθυνη για τις Ακαδημίες είναι οι δύο κοπέλες που εκτελούν και χρέη εφόρων στο τμήμα και «οδηγούν» την ομάδα.

Στις 4 Νοεμβρίου ξεκινάει το πρωτάθλημα της Α2, ο νέος προπονητής Ζήσης Καψάλης μας είπε... «το δυνατό σημείο της ομάδας είναι σίγουρα το καλό κλίμα. Το μείον; η έλλειψη εμπειρίας των νέων μου παικτριών» και μετρώντας τα κουκιά, λέει, ότι φέτος ο στόχος είναι η παραμονή..

Ο πρόεδρος της ομάδας κ. Κώστας Μασμανίδης... που όπως λένε τα κορίτσια "είναι περισσότερο στο γήπεδο και από εμάς" ήταν χείμαρρος.
Εμείς στο Λασσάνη αντιμετωπίζουμε το μπάσκετ σαν ένα. Δεν ξεχωρίζουμε ανδρικό και γυναικείο. Έχουμε αστείρευτο ταλέντο. Οι υποδομές είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, όπως και η επιλογή προπονητή. Ο προπονητής πρέπει να δίνει όραμα στα παιδιά. Στην Κοζάνη αν είχαμε λιγότερες ομάδες τότε θα είχαμε και στα δύο τμήματα πολύ καλές ομάδες. Δυστυχώς, ενώ έχουμε πολύ καλούς παίκτες συνήθως όταν περνάνε σε κάποια άλλη πόλη σαν φοιτητές φεύγουν και παίζουν μπάσκετ εκεί. Παλιά δεν ήταν έτσι. Όνειρό μου είναι αυτά τα κορίτσια που έχουν ξεκινήσει να αγαπήσουν την ομάδα και να συνεχίζουν να παίζουν εδώ. Βλέπετε ότι έχουμε κορίτσια με ταλέντο, μπασκετικά κορμιά και νοοτροπία. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε πανελλήνιους τίτλους στα μικρά αγωνιστικά τμήματα.
Σίγουρα τώρα πλέον το οικονομικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Μόνο τα λειτουργικά έξοδα είναι μεγάλα και δεν ξέρω αν οι ομάδες θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Εμείς στηριζόμαστε στα δικά μας παιδιά. Όλες οι παίκτριες είναι από την Κοζάνη και μόνο δύο από κάποια γειτονική ομάδα. Ο προπονητής είναι παλιός δικός μας παίκτης πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ. Φέτος έχουμε 25 καινούρια παιδιά στην υποδομή. Του χρόνου θέλω να έχουμε 40. Δε θα βγούμε να τάξουμε χρήματα που δε θα έχουμε να πληρώσουμε. Θέλουμε να μπορούμε να κυκλοφορούμε και όχι να χρωστάμε... Κάποια στιγμή ο Λασσάνης ευελπιστώ να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α2 και να έχει φτάσει εκεί με σωστή δουλειά!
Και στα πολλά που μας είπε... για την πολιτεία, για τον κόσμο που θέλει να επωφεληθεί καταστάσεων, για τη δυσκολία των σωστών παραγόντων (αφού έχει μία εμπειρία 20 χρόνων) θα κλείσουμε με αυτό:
"Η αγάπη δεν φτάνει. Ένας άνθρωπος πρέπει να είναι ερωτευμένος με το μπάσκετ για να παλεύει για αυτό"

 Τα Γιάννινα υποδέχεται στην πρεμιέρα ο Λασσάνης
Oι διαιτητές της πρεμιέρας της Α2 κατηγορίας!
Ξεκινάει την Κυριακή το πρωτάθλημα της Α2 γυναικών που φέτος θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους. Η ΚΕΔ/ΕΟΚ ανακοίνωσε τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής...
Α2 Γυναικών (1η αγωνιστική)
Κυριακή 4 Νοεμβρίου
Α’ Υποόμιλος Βορρά
ΔΑΚ Κοζάνης 12.00 Λασσάνη Κοζ.-Γιάννινα Δαμίγος-Καλπάκης (Μπαταούλα)
ΔΑΚ Λευκάδας 12.00 Νίκη Λευκάδας-Απόλλων Καλ. Τσακαλογιάννης-Νάστος (Κανελλόπουλος)
Νεάπολης Λάρ. 12.00 Ολύμπια Λάρ.-Απόλλων Πτ. Ξέρας-Σταθάκης (Βαρνάς)

Σχόλια