Μ. Αλ. Άρδασσας – ΑΕΠ Καραγιαννίων 3-2


Κάτοικος κορυφής η  Άρδασσα


Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που έγινε στην Άρδασσα, ο τοπικός Μέγας Αλέξανδρος αν και βρέθηκε να χάνει 0-1 και 1-2, κέρδισε στο μεγάλο ντέρμπι, την μέχρι το Σάββατο πρωτοπόρο Α.Ε.Π. Καραγιαννίων με 3-2 και ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή. Μπροστά σε 600 περίπου φιλάθλους (ανάμεσα τους και αρκετοί από τους φιλοξενούμενους) έγινε ένα καταπληκτικό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων.
Το θετικό είναι ότι έγινε και  σε πολύ καλό κλίμα και οι όποιες μεμονωμένες αντεγκλήσεις στο τέλος ήταν πάνω στην ένταση της στιγμής.
Οι γηπεδούχοι για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι δείχνουν τεράστια ψυχικά αποθέματα για να γυρίσουν παιχνίδι και στο τέλος δικαιωματικά πανηγύρισαν αυτή τη νίκη πρωτιάς.
Από την άλλη τα Καραγιάννια έδειξαν μια πολύ καλή ομάδα κοντρολαρισμένη που ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο και αν έπαιζε χωρίς τον  Καραγεώργο μπόρεσε να σταθεί πολύ καλά, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό από το παιχνίδι γνωρίζοντας έτσι την πρώτη της ήττα.
Σε ένα τέτοιο δύσκολο παιχνίδι η διαιτησία του κ. Ζούγρα μπορεί να θεωρηθεί καλή σε γενικές γραμμές. Υπήρχαν βέβαια παράπονα για κάποιες φάσεις και από τις 2 ομάδες αλλά η γενική εικόνα ήταν καλή. Έδειξε κίτρινες στους Πισκιλίδη, Κωνσταντινίδη, Μπερμπερίδη, Ζερβανταρίδη, Καλλιανίδη, Φωτιάδη.
Παράπονα από τον πρώτο βοηθό Γεωργιάδη έχουν οι γηπεδούχοι για το 2ο γκολ των Καραγιαννίων ενώ 2ος βοηθός ήταν ο κ. Τσιαμπάζης.

Φάσεις- γκολ
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους φιλοξενούμενους.  
Πολύ μέτριο ως κακό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο σημείο, αλλά στο 20 άλλαξε η ροή. Σε αυτό το λεπτό η Άρδασσα ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ζερβανταρίδη ο διαιτητής έδειξε παίζετε οι γηπεδούχοι έμειναν στις διαμαρτυρίες και ο Θεοδωρίδης με μια υπέροχη κεφαλιά μετά από σέντρα του Τοπαλίδη  άνοιξε το σκορ 0-1.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είδαν πρώτα στο 22’  τον Κωνσταντινίδη να αισθάνεται ζαλάδα και να γίνεται αλλαγή και στο 28’  το Σερσέμη να σουτάρει ελάχιστα άουτ.
Στο 33΄ φάουλ εκτελεσμένο απ’ τον Μετικάνο  κεφαλιά του Σαββίδη  διώχνουν σε κόρνερ οι αμυντικοί.
Στο 35’  σουτ του Μαυροματίδη στην αντεπίθεση απέκρουσε ο Ζηνόβιος και στη συνέχεια ο Θεοδουλίδης δεν μπόρεσε να γυρίσει σωστά σε κάποιο συμπαίκτη του.
Στο 43’  ο Τοπαλίδης μπήκε μόνος από αριστερά αλλά αντί να σουτάρει προτίμησε να γυρίσει πίσω στο Μετικάνο που σούταρε ψηλά άουτ.
Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος στο 45’  όταν ο Κουτσομήτρος σέντραρε αλλά Θεοδουλίδης και Δημητριάδης δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι από κοντά.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να γυρίσουν το παιχνίδι και στο 53’  ο Κουτσομήτρος σέντραρε και ο Μαυροματίδης με αριστερό σουτ πάνω στην κίνηση ισοφάρισε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Στο 57΄ υπέροχη μπαλιά του Μετικάνου  στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων στον Μπόντσα,  σουτ αυτού θα μπλοκάρει στην γωνία ο Μπερμπερίδης.
Στο 61΄ ο Φωτιάδης  θα επιχειρήσει μάλλον διώξιμο της μπάλας παρά πάσα αυτή θα φτάσει πλάγια στον Θεοδωρίδη  αυτός θα πασάρει στον Δαϊνά  ο οποίος θα σουτάρει και παρά την προσπάθεια του Μπερμπερίδη  η μπάλα θα αναπαυτεί στα δίχτυα για το 1-2 (οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα   για οφσάιντ κι ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι για 3 λεπτά ).  
Σύντομα ήταν όμως τα πανηγύρια των φιλοξενούμενων για αυτό το γκολ αφού στο 64’  ο Σερσέμης εκτέλεσε φάουλ και ο Ζερβαβταρίδης απέκρουσε με το χέρι. Το πέναλτι που δόθηκε εκτέλεσε εύστοχα ο Μαυροματίδης για το 2-2.
Αυτό το γκολ έδωσε ώθησε στην Άρδασσα που στο 73’  έκανε την ολική ανατροπή με μια βολίδα του Θεοδουλίδη στο παραθυράκι του Ζηνόβιου.
Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και η Άρδασσα προσπάθησε να πετύχει και άλλο γκολ αλλά τα σουτ του Μαυροαματίδη στο 90’  μπλόκαρε ο Ζηνόβιος και στο 91’  του Δημητριάδη πέρασε ελάχιστα άουτ.

Μ. Αλ. Άρδασσας( Δημητριάδης): Μπερμπερίδης, Κουτσομήτρος, Βασιλειάδης (85’  Πισκιλίδης), Σερέτης, Σιδηρόπουλος, Κωνσταντινίδης (23’  Δημητριάδης Γ.), Θεοδουλίδης, Σερσέμης (92’  Μπακίδης), Δημητριάδης Χ., Αμαραντίδης, Μαυροματίδης.

ΑΕΠ Καραγιαννίων (Σαμαράς): Ζηνόβιος, Μπόντσας, Σαββίδης, Ζερβανταρίδης (90’ Τιούλης), Καλλιανίδης, Φωτιάδης, Δαϊνάς, Μετικάνος, Τοπαλίδης, Πουταχίδης (65’ Κιουλτζής), Θεοδωρίδης (72’  Λιτοβόλης)
  

Σχόλια