ΑΕ Κοζάνης – Εορδαϊκός 0-0



Μοιράστηκαν τους βαθμούς …αλλά όχι και τις εντυπώσεις  


Ισόπαλοι με 0-0 αναδείχθηκαν Α.Ε. Κοζάνης και Εορδαϊκός στο τελευταίο παιχνίδι του 2012 που έγινε στο Στρατιωτικό Γήπεδο Κοζάνης.
Έτσι οι δύο ομάδες έκλεισαν τη χρονιά ισόβαθμες στην 5η θέση της Α' Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης με 23 βαθμούς.
Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ο Εορδαϊκός θα πρέπει να θεωρείται αδικημένος από το αποτέλεσμα καθώς είχε την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος ενώ έχασε και κάποιες άλλες καλές ευκαιρίες.

Η ομάδα της Πτολεμαΐδας άρεσε στους φιλάθλους που αψήφησαν το κρύο καθώς παρουσίασε ένα νεανικό και καλογυμνασμένο σύνολο που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο με τη μπάλα κάτω.
Αρνητικό σημείο για τους φιλοξενούμενους η αδυναμία τους να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα καθώς στο παιχνίδι του Στρατιωτικού Γηπέδου τα είχαν όλα εκτός από το γκολ.
Η ΑΕΚ από την πλευρά της θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη από τον έναν πόντο καθώς δεν απείλησε τον Εορδαϊκό σε κανένα σημείο του αγώνα.
Πάντως οι κιτρινόμαυροι (που αγωνίστηκαν στα μπλε στο παιχνίδι αυτό) πάλεψαν το παιχνίδι παρά τις ελλείψεις τους και ο πόντος θεωρείται επιτυχία.
Η απουσία των φοιτητών Παπαδόπουλου και Αμπατζίδη ήταν αισθητή στον επιθετικό τομέα καθώς η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί και να απειλήσει.
Αντίθετα σωστή ήταν η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ που σε συνδυασμό με την καλή απόδοση του τερματοφύλακα Βήττα και μία δόση τύχης κράτησε το μηδέν.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι με έξι "μικρούς" η κάθε μία στη σύνθεση της, με τον Εορδαϊκό να είναι πιο επιθετικός από την αρχή και να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, ένα μοτίβο που κράτησε ως το τέλος του αγώνα.
Στο 13' δυνατό σουτ του Ιωαννίδη έξω από την περιοχή βρήκε το κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ.
Στο 20' γρήγορη αντεπίθεση του Εορδαϊκού, ο Ιωαννίδης έδωσε στον Συμεωνίδη που απέφυγε τον Βητόπουλο κι έβγαλε την παράλληλη σέντρα, ο  Ιωαννίδης από κοντά πλάσαρε, η μπάλα βρήκε τον Κιουλτζή όσο χρειάστηκε για να χτυπήσει και πάλι στο κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ αντί να καταλήξει στα δίχτυα.
Στο 30' φάουλ από δεξιά του Συμεωνίδη, σουτ από κοντά του Ιωαννίδη και ο Πουλατσόγλου απέκρουσε σωτήρια πάνω στη γραμμή.
Στο 33' κόρνερ του Η. Τσαγκαλίδη, κεφαλιά του Π. Τσαγκαλίδη από κοντά του πέρασε άουτ.
Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Εορδαϊκό να προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΚ χωρίς όμως να είναι εύστοχος στην τελική προσπάθεια.
Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με διπλή αλλαγή καθώς πέρασαν στον αγώνα οι νεαροί Μαλούτας (γεννημένος το 1997) και Μαντώς (γεννημένος το 1998).
Οι κιτρινόμαυροι πρόσεξαν περισσότερο την άμυνα τους και τελικά πήραν τον βαθμό που θεωρείται θετικό αποτέλεσμα ανάλογα με την κατοχή και τις ευκαιρίες που είχαν οι δύο ομάδες.
Στο 55' μπαλιά του Σουγιουλτζή στον κενό χώρο στον Ιωαννίδη που μπήκε μόνος από δεξιά αλλά ο Βήττας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια το σουτ του επιθετικού του Εορδαϊκού.
Στο 70' σέντρα του Συμεωνίδη από δεξιά, ο Βητόπουλος προσπάθησε να αποκρούσει, η μπάλα κατέληξε στον Χαϊτίδη που από κοντά σούταρε άουτ.
Στο 73' ο Ιωαννίδης μπήκε από δεξιά και από καλή θέση έπιασε το διαγώνιο σουτ που πέρασε άουτ.
Στο 76' αντεπίθεση του Εορδαϊκού αλλά ο Κιουλτζής με σωτήρια προβολή έκοψε την πάσα του Συμεωνίδη προς τον επερχόμενο Νίκκου που ήταν μόνος με την εστία, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

ΑΕ Κοζάνης (Μαλούτας): Βήττας, Ντούκα (46' Μαλούτας), Μαυρόπουλος (46' Μαντώς), Βητόπουλος, Κιουλτζής, Πουλατσόγλου, Παπαθεοδώρου (78' Μπαλίτσας), Παπαϊωάννου, Σαλονικίδης, Τσολακίδης, Βουρνάζος.

Εορδαϊκός (Κ. Τσαγκαλίδης): Κοντογουλίδης, Ντάφος, Π. Ακριτίδης, Νίκκου, Π. Τσαγκαλίδης, Χαϊτίδης, Συμεωνίδης, Η. Τσαγκαλίδης (80' Μπουράκης), Ιωαννίδης, Σουγιουλτζής (87' Δούφας), Δαλκερανίδης (65' Α. Ακριτίδης).

Διαιτητής: Μαρόπουλος
Βοηθοί: Ε. Σουλίδης, Γκέκα

      

aekozanis.gr

Σχόλια