Κοζάνη 2004 - Εθνικός Βατερού 1-3 (φωτο - βίντεο το πέναλτι του αγώνα)

το πέναλτι ... 


Νίκη και βαθιά ανάσα για Βατερό -Νέα ήττα για Κοζάνη 2004
Τα είχε όλα το γειτονικό ντέρμπι


Σημαντική αλλά και δίκαιη νίκη πέτυχε το Βατερό μέσα στη Νέα Νικόπολη επί της Κοζάνης 2004 με σκορ 1-3 .
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και η νίκη αυτή τους δίνει βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Ο Χρήστος Μαγγιρίδης στο λίγο διάστημα που δουλεύει με την ομάδα προσπαθεί να μεταδώσει τον τρόπο που θέλει να αγωνίζονται οι παίκτες του (και δείχνει να τα καταφέρνει ) αφού η δουλειά του αρχίζει να φαίνεται στο χόρτο.
Η νεανική ομάδα της Κοζάνης 2004 δε λέει με τίποτα να σηκώσει κεφάλι αφού δεν μπόρεσε ούτε αυτή την αγωνιστική, να γευτεί τη χαρά της νίκης.
Βέβαια το έργο της απο την αρχή του πρωταθλήματος ήταν δύσκολο .
Είναι η μοναδική ομάδα στην Α΄ κατηγορία που η βασική της εντεκάδα αποτελείτε κατά τα 2/3 με παιδιά γεννημένα το1998 έως το 1995.
Το δύσκολο εγχείρημα με 4-5 έμπειρους ποδοσφαιριστές που επιλέχτηκαν προσεχτικά απο την διοίκηση , να έχουν επωμιστεί τον διπλό ρόλο των στυλοβατών - ηγετών αλλά και με το να βοηθούν ,τους μικρούς σε ηλικία και άπειρους αθλητές της ομάδας , δίνοντας τα ποδοσφαιρικά τους φώτα , αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων και αποτελεσμάτων ακόμα πιο δύσκολο στην πολύ δυνατή σε σύγκριση με άλλες χρονιές Α΄ κατηγορία.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος ,το παιχνίδι είχε απ’ όλα.
Γκολ, πέναλτι, δοκάρια , αποβολές, χαμένες ευκαιρίες και παράπονα για τη διαιτησία.
Η διαιτησία του κ Κωτσίδη άφησε με αρκετά παράπονα τις δύο ομάδες .
Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για την αποβολή του Νούσια στο 43΄ αλλά κυρίως για τον καταλογισμό του πέναλτι εις βάρος τους με το οποίο το Βατερό πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων .
Οι φιλοξενούμενοι με τη σειρά τους διαμαρτύρονται για τις αποβολές δύο παικτών τους, υποστηρίζοντας ότι είναι αυστηρές.
 Συγκεκριμένα στον Κεντεποζίδη Μύρων ( κόκκινη στο 51΄με δύο κίτρινες σε 4 λεπτά ) και στον Ευκολίδη Ανέστη (απ ευθείας κόκκινη στο 93΄).

Το φιλμ του αγώνα
Στο 8΄σουτ απο κοντά του Μπακαλίδη , άουτ.
Στο 14΄σουτ του Παναγιώτου λίγο έξω
Στο 26΄σέντρα του Τσακιλτζίδη πλασέ του Παναγιώτου απο το σημείο του πέναλτι , άουτ !!
Στο 30΄φάουλ Μαμάτσιου κεφαλιά Κουνάβα , μπλοκάρει ο Τραπενζαλίδης.
Στο 35΄ωραία προσπάθεια του Χ' Ρούμπη θα δώσει στον Τσακιλτζίδη αυτός θα βγάλει παράλληλη σέντρα στη μικρή περιοχή , πλασέ του Παναγιώτου από ένα μέτρο ..άουτ !!!!!
Στο 37΄κάθετη μπαλιά του Τζημόπουλου στην καρδιά της άμυνας του Βατερού , αδράνεια των αμυντικών , ο Σέχι θα τρυπώσει ανάμεσα τους αλλά το κοντινό πλασέ του θα το εξουδετερώσει με τα πόδια ο έμπειρος Τραπενζαλίδης.
Στο 43΄απ ευθείας κόκκινη στον Νούσια και διαμαρτυρίες των γηπεδούχων
Στο 48΄φάση διαρκείας στην περιοχή της Κοζάνης 2004 με τον Ηλία να πιάνει το διαγώνιο σουτ ο Πιλικίδης στην προσπάθεια του να απομακρύνει στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά της ο Κουνάβας ε προβολή διώχνει αλλά η πάλα με αρκετή δόση τύχης θα βρει τα πόδια του Παναγιώτου και θα καταλήξει στα δίχτυα.
Στο 50΄κόκκινη (δεύτερη κίτρινη ) στον Κεντεποζίδη Μ.
Στο 54΄ ο  Χ'' ρούμπης ωραία σέντρα μέσα στην περιοχή , κεφαλιά του Παναγιώτου , η μπάλα σκάει στο έδαφος , βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και καταλήγει άουτ.
Στο 58΄φάουλ του Μαμάτσιου κεφαλιά γυριστή του Παπαντωνίου από το σημείο του πέναλτι , άουτ.
Στο 64΄κόρνερ ο Τζημόπουλος , η πάλα μετά απο κόντρες θα φτάσει στον Σέχι , αλλά το σουτ που θα πιάσει θα περάσει λίγο έξω.
Στο 66΄ο Ηλίας θα βρεθεί στο έδαφος και θα κερδίσει το πέναλτι μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Το πέναλτι εκτελεί εύστοχα ο παθών και γράφει το 0-2.
Στο 71΄ο Δελητζάκης θα εκτελέσει φάουλ η μπάλα θα βρει στο τείχος και θα καταλήξει στα δίχτυα (0-3)
Στο 83΄ο Τζημόπουλος μόνος απέναντι στον Τραπενζαλίδη , θα πλασάρει για να διώξει ο τερματοφύλακας του Βατερού.
Στο 85΄σουτ Μπακαλίδη λίγο έξω .
Στο 86΄λάθος της άμυνας του Βατερού θα εκμεταλλευτεί ο Σέχι που με διπλή προσπάθεια θα μειώσει σε 1-3
Στο 93΄ο Τζημόπουλος θα φύγει μόνος του ,θα ανατραπεί λίγο έξω απο την περιοχή απο τον Ευκολίδη και ο κ Κωτσίδης θα δείξει στον αρχηγό του Βατερού την κόκκινη κάρτα

Κοζάνη 2004 (Γκουρτσούλης): Λαμπίρης, Νούσιας, Παπαστάμκος (74’ Σταθόπουλος), Παπανικολάου (55’ Γιαννόπουλος), Παπαντωνίου, Κουνάβας, Τζημόπουλος, Μπακαλίδης (83’ Ράπτης), Μαμάτσιος, Σέχι, Πιλικίδης.

Εθνικός Βατερού (Μαγγιρίδης): Τραπενζαλίδης, Σαλινικίδης, Κεντεποζίδης, Διαμάντης (84’ Κεντεποζίδης), Ευκολίδης, Τσακιλτζίδης, Στεργίου (71’ Πούλιος), Δελητζάκης, Ηλίας, Χατζηρούμπης, Παναγιώτου (79’ Γιαμουρίδης).

Διαιτητής: Κωτσίδης
Βοηθοί: Χονδροματίδης, Τζουβάρας

Σχόλια