Ο Γιάννης Γεωργιάδης επέστρεψε και πάλι στο Βελβεντό




 «Θα ανακάμψουμε γρήγορα»
Οι δρόμοι του Βελβεντού και του Γιάννη Γεωργιάδη διασταυρώθηκαν ξανά και ο έμπειρος προπονητής ανέλαβε τις τύχες της ομάδας σε μια δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας Κοζάνης. 

Από τα μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου της Κοζάνης, αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο, ο Γιάννης Γεωργιάδης έρχεται ουσιαστικά για τρίτη φορά στην όμορφη κωμόπολη του Βελβεντού.
Αρχικά συμμετείχε ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα εκείνη που πριν από 31 χρόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα της Κοζάνης, χάνοντας όμως την άνοδο στα μπαράζ από τη Φλώρινα. Έπειτα ο Γεωργιάδης πέρασε ως προπονητής από το Βελβεντό και τώρα ανέλαβε ξανά στη δύσκολη στιγμή.

Η πιο πρόσφατη θητεία του Γιάννη Γεωργιάδη ήταν ασφαλώς τα απόλυτα επιτυχημένα χρόνια της Δ΄ εθνικής στο Βατερό, όπου κατάφεραν με τις επιτυχίες τους να καταξιωθεί η ομάδα στα μάτια των φιλάθλων, αλλά και να βγουν αρκετοί και καλοί παίκτες.
Η δυνατότητα αξιοποίησης νεαρών ποδοσφαιριστών υπάρχει σε μεγάλο βαθμό και στο Βελβεντό, κάτι που ο ίδιος ο προπονητής επισημαίνει στις δηλώσεις του και το χαρακτηρίζει ως πρόκληση και για τον ίδιο. Σημαντικό ρόλο παίζει, ασφαλώς, η μεγάλη εκτίμηση που υπάρχει μεταξύ διοικητικών παραγόντων του Βελβεντού και Γεωργιάδη, ο ίδιος στις δηλώσεις του εμφανίζεται αισιόδοξος για το μέλλον, τονίζοντας τα εξής:

«Οι πρώτες εντυπώσεις μου ήταν πως συνάντησα στο Βελβεντό 18 από τους 24 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών, κάτι που είναι θετικό και ελπιδοφόρο. Υπάρχει καλό έμψυχο υλικό, διάθεση για δουλειά και δε χρειάζεται να μιλήσω για τις εγκαταστάσεις, που είναι μοναδικές σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Πιστεύω πως η βαθμολογική θέση της ομάδας είναι πλασματική και είναι θέμα χρόνου να πάρουμε την «ανάσα» που χρειαζόμαστε, ώστε να ανακάμψουμε περισσότερο.
«Αρχικά θα δώσουμε βαρύτητα σε θέματα τακτικής στο παιχνίδι μας, σίγουρα από ορισμένους παίκτες λείπει η πείρα, για μένα όμως είναι πρόκληση να δουλεύουμε με νεαρούς».

«Συμπεριφορά και πάθος»: Σε ερώτηση για το παιχνίδι με την Ελίμεια και το πρωτάθλημα γενικότερα, ο Γιάννης Γεωργιάδης απάντησε: «Δεχτήκαμε 2 γκολ από στημένες φάσεις, στη συνέχεια μειώσαμε, είχαμε δοκάρι και ευκαιρίες, βγήκαμε μπροστά για ισοφάριση και ήρθε το 3-1. Νομίζω ότι δικαιούμασταν κάτι καλύτερο, βλέπουμε μπροστά, πάντως με εντυπωσίασε η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών μας και το πάθος που έδειξαν σε ένα γήπεδο-βούρκο από το χιονόνερο. Στο πρωτάθλημα ξεχώρισαν ήδη οι δύο πρώτες ομάδες, Άρδασσα και ΑΕΠ Καραγιαννίων, που έχουν έμπειρους παίκτες και δε νομίζω ότι μπορεί κάποια άλλη να μπει «σφήνα». Οι υπόλοιπες ομάδες είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα».

Σχόλια